Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σύγκρουση τρένων Τέμπη: Ερευνα και σε άλλο σταθμαρχείο, ποιοι κατέθεσαν, μαζί με τον σταθμάρχη Λάρισας

Πέρα από τον σταθμάρχη έχουν δώσει κατάθεση ήδη τρία ακόμη άτομα για την υπόθεση του δυστυχήματος με τα τρένα στα Τέμπη - Αρση απορρήτου ζητήθηκε για τα κινητά τηλέφωνα ώστε να φανεί αν υπήρξε κι άλλη επικοινωνία μεταξύ σταθμάρχη και μηχανοδηγού

stathmarxis-tempi

Ο σταθμάρχης της Λάρισας ζήτησε και έλαβε νέα προθεσμία ώστε να απολογηθεί και πλέον θα βρεθεί ενώπιον της ανακρίτριας το πρωί της Κυριακής στις 11:00, καθώς σύμφωνα με τον δικηγόρο του έχουν προκύψει και νέα στοιχεία για την υπόθεση. Την ίδια στιγμή όμως στο επίκεντρο της έρευνας των Αρχών για το δυστύχημα στα Τέμπη βρίσκονται κι άλλα πρόσωπα που εμπλέκονται με τα δρομολόγια, ενώ είναι πολύ πιθανό η έρευνα να επεκταθεί και σε άλλο σταθμαρχείο.


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που παρουσίασε ο Alpha, στο στόχαστρο αναμένεται να βρεθεί και το σταθμαρχείο των Νέων Πόρων. Πρόκειται για τον αμέσως επόμενο σταθμό έπειτα από εκείνον της Λάρισας και είναι ο τελευταίος σταθμός από τον οποίο πέρασε η εμπορική αμαξοστοιχία που είχε ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη, πριν συγκρουστεί με το Intercity με το οποίο βρέθηκαν στην ίδια γραμμή.


«Τα ρίχνουν» στον σταθμάρχη

Με βάση τις πληροφορίες που παρουσιάστηκαν, πέρα από τον 59χρονο σταθμάρχη, έχουν δώσει κατάθεση τρία ακόμη πρόσωπα. Πρόκειται για τον εκπρόσωπο της εταιρείας hellenic Train, τον προϊστάμενο των μηχανοδηγών Λάρισας αλλά και τον προϊστάμενο των εκδοτηρίων στον σταθμό της Λάρισας. Και οι τρεις περιγράφουν τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί αν ένα τρένο βρεθεί σε άλλη γραμμή, ενώ ουσιαστικά αναφέρουν πως είναι ευθύνη του σταθμάρχη. Θυμίζουμε πως ο ίδιος στην αρχική του κατάθεση είχε παραδεχθεί το δικό του λάθος ωστόσο δεν πήρε πάνω όλη την ευθύνη σημειώνοντας πως δεν έλαβε τα απαραίτητα δεδομένα ενώ ανέφερε πρόβλημα στο σύστημα.


Νωρίτερα, μιλώντας στην ΕΡΤ ο μηχανολόγος - ηλεκτρολόγος μηχανικός και δικαστικός πραγματογνώμονας, Χρήστος Γκλαβόπουλος, στάθηκε στο συγκεκριμένα θέμα λέγοντας μεταξύ άλλων πως θα πρέπει να διερευνηθεί αφενός αν ο σταθμάρχης είχε λάβει το έγγραφο που να ενημέρωνε για την εμπορική αμαξοστοιχία, αφετέρου αν η κονσόλα που έχει μπροστά του δείχνει τα πραγματικά στοιχεία για το δίκτυο και τα τρένα που κινούνται. Αφησε δηλαδή υπόνοιες πως ενδεχομένως τα δεδομένα να μην είναι ορθά. «Δεν μπορούμε να κρίνουμε χωρίς αυτά τα δύο στοιχεία» ανέφερε.


Αρση απορρήτου - Τι έδειξαν οι κάμερες για το «πάρτι»


Στα χέρια των Αρχών βρίσκεται και το υλικό από την κάμερα ασφαλείας στο σταθμαρχείο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Alpha από αυτό δεν προκύπτει πως υπήρξε κάποια γιορτή, κάποιο πάρτι, όπως έχουν καταγγείλει περίοικοι, στο σταθμαρχείο. Μάλιστα σημειώθηκε πως δίπλα ακριβώς από τον σταθμό λειτουργεί ένα καφέ που είναι ανοικτό μέχρι αργά και πιθανότατα η μουσική να προερχόταν από εκεί. Παράλληλα, έχει ζητηθεί η άρση απορρήτου τόσο για το κινητό τηλέφωνο του σταθμάρχη όσο και του μηχανοδηγού του επιβατικού τρένου. Οι Αρχές θέλουν να διερευνήσουν αν υπήρξε κάποια επικοινωνία μεταξύ τους, μέσω τηλεφώνου. Αν δηλαδή ο σταθμάρχης προσπάθησε να ενημερώσει τον μηχανοδηγό με κλήση στο κινητό του τηλέφωνο.
Καταθέσεις από όλους τους επιζώντες

Η δικογραφία για την υπόθεση αναμένεται να είναι αρκετά μεγάλη. Είναι ενδεικτικό πως θα κληθούν να καταθέσουν για το περιστατικό όλοι οι επιζώντες επιβάτες. Υπολογίζεται πως θα ληφθούν πάνω από 200 καταθέσεις ανθρώπων που βρίσκονταν στο τρένο τη βραδιά της σύγκρουσης. Μέσα από αυτές θα αναζητηθούν τα δεδομένα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού καθώς μπορεί να υπάρξουν μαρτυρίες που να βοηθήσουν την έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος στα Τέμπη.

Πηγή: www.reader.gr






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια