Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

''Αν δεν μπορείτε παραιτηθείτε''


Δημοσιεύουμε κείμενο που έστειλε αστυνομικός-αναγνώστης στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο:

Όχι επικίνδυνο δεν ψηφίστηκε, όχι η σχολή αστυφυλάκων δεν ανωτατοποιηθηκε, αλλά γυρίζουμε στον εργασιακό μεσαίωνα.

Καμία ουσιαστική διέξοδος στους αποφοίτους της σχολής αστυφυλάκων!

Σε ένα βράδυ λίγο πριν τις εκλογές από το παράθυρο ψηφίστηκε το Π.Δ. 34/2023 ΦΕΚ 73/Α/23-3-2023 ακυρώνοντας κάθε κεκτημένο των χαμιλοβαθμων στελεχών που προέρχονται κυρίως από την σχολή αστυφυλάκων.

Όχι μόνο δεν αναβαθμίσατε την σχολή αστυφυλάκων αλλά την απαξιώνετε βήμα βήμα. Κανένα κίνητρο για τα νέα παιδιά που σπουδάζουν μόλις έναν χρόνο λιγότερο από τούς αντίστοιχους αξιωματικόυς και κάνουν πράξη την διά βίου εκπαίδευση συνεχίζοντας τις σπουδές τόυς σε πανεπιστήμια της χώρας.

Η λύση είναι απλή (αν σταματήσετε να κοιτάτε τα ψηφαλακια), κατάργηση των παραγωγικών σχολών αρχιφυλακων και ΤΕΜΑ και βαθμολογική εξέλιξη για τούς απόφοιτους της 3ετους σχολής αστυφυλάκων όπως οι απόφοιτοι ΣΜΥ.
Αντιμετώπιση αυτών με ισονομία απέναντι στους ομοιοβαθμους τους.

Αλλιώς..
Παραιτηθείτε κύριοι του συνδικαλισμού.


Δημοσίευση σχολίου

13 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μόνο οπως γράφεις την λέξη «παραιτηθείτε» δικαιώνεις αυτούς που μας λένε αγράμματους… ανοίξτε κανένα βιβλίο πρωτα αλλιως θα σας βάλουν στο μεταγυμνασιακό επίπεδο με τις ΤΕΣ, ούτε καν λύκειο… εκτίθεστε… μάθετε να γράφετε…
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ισχύει
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ψηφαλακια οπως ειπες...
Δεν έχει γίνει τίποτα για χαμηλόβαθμους.
Γι αυτό ότι μικρό κάνουν το υπερπροβάλουν ως επιτυχια.
Ουσία όμως μηδεν.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ρε μεγαλε μπορεις να βαλεις υποψηφιος να να γινεις εσυ συνδικαλιστης να τα φτιαξεις αυτα που θέλεις..δεν διοριστηκε κανεις αστυνομικός συνδικαλιστης..τους ψηφιζουν χιλιαδες συναδελφοι.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Γιατί δεν πήγες ένα χρόνο παραπάνω σχολή να απολαύσεις τα προνόμια και εσύ, μήπως λέω δεν είχες τα μορια; Γιατί δεν έδωσες για Αρχιφυλακας και ΤΕΜΑ άλλωστε και αυτοί τη σχολή που έβγαλες εσύ έβγαλαν, μήπως Γιατί δεν μπορείς να γράψεις; Μήπως απλά ψάχνεις την εύκολη λύση για τον εαυτό σου;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Από πότε η αστυφυλακων έγινε 3ετης;το ένα 6μηνο κ το υπόλοιπο πρακτική είναι 3 έτη;
Αξιωματικοί μόνο από ΣΑΕΑ. Από αστυφυλακων μέχρι Ανθμοι και ΜΑΥ μέχρι ΑρχΒ. Μισθολογικες προαγωγές σε όλους.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οι απόφοιτοι της ΣΑΕΑ έχουν αντίστοιχη βαθμολογική εξέλιξη (και ακόμα ευμενέστερη) των αντίστοιχων σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων.
Η Σχολή Αστυφυλάκων παρόλο που είναι ισότιμη (θεωρητικά) με τις αντίστοιχες των Ε.Δ. έχει αντίστοιχη εξέλιξη με τούς ΕΠ.ΟΠ. Τα επιχειρήματα του στυλ: Η Αστυνομία δεν είναι Στρατός, δεν έχει φαντάρους και δεν χρειάζεται τόσους Αξ/κους είναι απολύτως γραφικά...και με τις τελευταίες αυξήσεις οργανικών των Αξ/κων ώστε να "βολευτουν" όλοι είναι αστείο και να το αναφέρουν ακόμα κάποιοι...
Δύο λύσεις υπάρχουν...
1. Πλήρης εναρμόνιση με το βαθμολογιο και την εξέλιξη των Ε.Δ. ή
2. Δημιουργία νέου βαθμολογίου σε πρότυπα Αστυνομίας με τους απολύτως απαραίτητους βαθμούς.
Οι προερχόμενοι από την Σχολή Αστυφυλάκων είμαστε πλέον η ραχοκοκαλιά και η πλειοψηφία του Σώματος...για την κατάντια μας ευθυνόμαστε εμείς κυρίως που το επιτρέψαμε και το αποδεχόμαστε!!
Ουσιαστική πίεση στην Ομοσπονδία ώστε να μας πάρει στα σοβαρά και να διεκδικήσει ουσιαστικά για εμάς.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τρέξτε όλοι στους συνδικαλιστες για κλάψα. Να πάρετε βαθμούς δίχως αντίκρυσμα.Αξιωματικος οποίος θέλει ας βγάλει σχολή.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δείτε πρώτα τα δικά σας κλάματα προς την ΠΟΑΞΙΑ...με την υπέρμετρη αύξηση των οργανικών θέσεων των ανώτερων και ανώτατων αξιωματικών ώστε κουτσοί στραβοί να γίνεται στρατηγοί και άσε μας εμάς..!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οι βαθμοί ακόμα και χωρίς κανένα υπηρεσιακό αντίκρυσμα είναι και λεφτά... οπότε άσε το παραμύθι... εδώ οι άλλοι μετά την αποστρατεία τρέχουν στα διοικητικά για να γίνουν Στρατηγοί έστω και στα χαρτιά.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αξιωματικοί μόνο απο σχολή ΣΑΕΑ
Γινεται αυτό και ολα κομπλε. Ουτε παράπονα ούτε τπτ.

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οι συνδικαλιστές ψηφίζονται απο χιλιαδες.

Αν υπήρχε θέμα θα φαινόταν στην ψηφοφορία.

Αρα οι χιλιαδες που τους ψηφιζουν αισθάνονται ότι ολα πανε οπως πρέπει
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Να σταματήσουν οι εισαγωγές από το παράθυρο,φρουροί συνοριακοί κλπ.Ολοι αστυφυλάκων,με αυστηρά σωματικά και ψυχοτεχνικα τεστ,ένα χρόνο εσοκλειστο,καθιέρωση ειδικότητας(μάχιμος,γραμματεας-αξ.υπ),ένα χρόνο πρακτική εκπαίδευση στη ειδικότητα.5 χρόνια υποχρεωτικά στην Αθήνα σε Α.Τ οι νεοεξερχομενοι χωρίς εξαιρέσεις.Βαθμολογικη εξέλιξη μέχρι υπαστυνόμος χωρις εξετασεις.Ανωτεροι μόνο από ΣΑΕΑ.Δια βίου εκπαίδευση και αξιολόγηση από ανεξάρτητο φορεα.Διοικητης δεν θα κάθεται πάνω από τρια χρόνια σε μια υπηρεσια.Ποσοστοση γυναικών στο 30%.Αναγνωριση πτυχίων και λοιπών τυπικών προσόντων στο μισθό.