Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τέμπη: «Είμαστε σοκαρισμένοι» - Πυροσβέστες μιλούν για φριχτές σκηνές που αντίκρισαν


Ήταν αδύνατον να μην «λυγίσουν», βλέποντας δεκάδες επιβάτες νεκρούς και κάποιους απανθρακωμένους



















Κλιμάκιο από την Διεύθυνση Ψυχοκοινωνικής μέριμνας της πυροσβεστικής υπηρεσίας βρέθηκε σήμερα, Δευτέρα στη Λάρισα, για να παρέχει ψυχολογική υποστήριξη στους πυροσβέστες, που συμμετείχαν στον απεγκλωβισμό επιβατών στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Οι πυροσβέστες, έχουν πάρει μέρος σε πολύ δύσκολες επιχειρήσεις, όμως τα όσα έζησαν τα τελευταία 24ωρα θα μείνουν βαθιά χαραγμένα στην μνήμη τους. Εικόνες σκληρές και πρωτόγνωρες, για όλο το προσωπικό ανέφερε στο Vradini.gr πυροσβέστης που ήταν όλες τις ημέρες στο πεδίο των ερευνών. «Πρώτη φορά βρεθήκαμε μπροστά σε μαζικούς θανάτους και αυτό μας σόκαρε» τόνισε ο ίδιος πυροσβέστης.


Οι πυροσβέστες από την Λάρισα, ήταν οι πρώτοι που αντίκρισαν τις φρικτές σκηνές, το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, όταν τα δύο τρένα συγκρούστηκαν μετωπικά και η επιβατική αμαξοστοιχία τυλίχθηκε στις φλόγες. Ήταν εκείνοι που έσπευσαν αμέσως στο σημείο, προσπαθώντας να σώσουν όσες περισσότερες ζωές μπορούσαν. Σταδιακά έφτασαν πυροσβεστικές δυνάμεις από τους όμορους Νομούς αλλά και δυνάμεις της ΕΜΑΚ από Αθήνα, Λαμία και Θεσσαλονίκη.


Όσο επαγγελματίες κι αν είναι δεν ήταν δυνατόν να μην «λυγίσουν», βλέποντας δεκάδες επιβάτες νεκρούς, και κάποιους απανθρακωμένους. Χρειάστηκε να μαζέψουν ακόμη και ανθρώπινα μέλη, από τα βαγόνια του θανάτου, για να ταυτοποιηθούν στη συνέχεια με την μέθοδο του DNA. Κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι της Π.Υ συναντήθηκαν σήμερα με πυροσβέστες στη Λάρισα, για να τους βοηθήσουν ψυχολογικά, ώστε να αποβάλουν τις σκληρές εικόνες που αντίκρυσαν τις ατέλειωτες ώρες της διάσωσης και του απεγκλωβισμού.

Το κλιμάκιο των ψυχολόγων και των κοινωνικών λειτουργών, θα παραμείνουν στη Λάρισα μέχρι την Τετάρτη, ώστε να εξετάσουν όλους τους πυροσβέστες που βρέθηκαν στον τόπο του δυστυχήματος. Αντίστοιχες συνεδρίες με πυροσβέστες, θα γίνουν τις επόμενες ημέρες και σε άλλες πόλεις της Θεσσαλίας της Στερεάς και της Βορείου Ελλάδας.


Πηγή: www.vradini.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια