Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μάτι: «Δεν επιχείρησαν να πετάξουν τα εναέρια μέσα», λέει πραγματογνώμονας



Με τον Δημήτρη Λιότσιο, επιπυραγό και πραγματογνώμονα συνεχίστηκε η δίκη για την πυρκαγιά στο Μάτι, όπου περιέγραψε, μεταξύ άλλων, τις συνθήκες χάους που επικρατούσαν στα εναέρια μέσα - Επανέλαβε κατά τη διάρκεια της δίκης ότι τα εναέρια μέσα δεν προέκυψε πως επιχείρησαν και δεν τα κατάφεραν       

  Δίκη για το Μάτι | Eurokinissi



Με την κατάθεση του επιπυραγού, Δημήτρη Λιότσιου, συνεχίστηκε σήμερα η δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, όπου και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, για τις συνθήκες που επικρατούσαν εκείνες τις κρίσιμες ώρες στο Πυροσβεστικό Σώμα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Λιότσιος δέχθηκε ερωτήσεις από την πλευρά της υπεράσπισης των κατηγορουμένων και περιέγραψε τις εικόνες χάους στα εναέρια μέσα εκείνη την ημέρα. Ο μάρτυρας είπε πως, με βάση τα στοιχεία που συγκέντρωσε, τις κρίσιμες ώρες της φονικής πυρκαγιάς υπήρχαν διαθέσιμα 13 εναέρια μέσα και αυτό ήταν σε γνώση του ΕΣΚΕ.


Τα όσα ανέφερε ο κ. Λιότσιος προκάλεσαν την αντίδραση της συνηγόρου υπεράσπισης του -τότε- αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Σωτήρη Τερζούδη, η οποία επισήμανε στον μάρτυρα ότι υπάρχουν διαφορές μεταξύ καταθέσεων πιλότων εναέριων και των καταγραφών στο χειρόγραφο ημερολόγιο του Συντονιστικού Κέντρου Δασοπυρόσβεσης. Τού είπε, επίσης, πως σε καταθέσεις τους στον ανακριτή πιλότοι δήλωσαν πως αν πετούσαν την ημέρα εκείνη, λόγω των καιρικών συνθηκών πιθανότατα θα είχε συμβεί ατύχημα.

«Μα μόνο με λιακάδα δηλαδή μπορούν να πετούν τα συγκεκριμένα ελικόπτερα; Έγινε προσπάθεια να απογειωθούν και δήλωσαν αδυναμία; Τώρα τι μπορώ να πω εγώ υποθετικά..» απάντησε ο μάρτυρας ο οποίος επανέλαβε πως θα μπορούσαν να πετάξουν συγκεκριμένα εναέρια μέσα και ότι δεν προέκυψε πως επιχείρησαν και δεν τα κατάφεραν. Ο μάρτυρας κατά την εξέταση του οποίου προέκυψαν διαφορές στις καταγραφές του χειρόγραφου ημερολόγιου του Συντονιστικού Κέντρου Δασοπυρόσβεσης και στις καταθέσεις των πιλότων των πυροσβεστικών, είπε, για ακόμη μία φορά, πως από νωρίς υπήρχε εικόνα της κατάστασης.



Επικαλέστηκε μάλιστα ο κ. Λιότσιος, μια φωτογραφία που είχε ανέβει στις 17.03 σε λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο κατηγορούμενος πρώην επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας από το ΕΣΚΕ. «Εκείνη την ώρα ήταν όλοι συγκεντρωμένοι και οι πληροφορίες ήταν σε γνώση όλων» επεσήμανε ο επιπυραγός.

Πηγή: www.reader.gr







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια