Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Νέα Μάκρη: Στα εγκαίνια του Κέντρου Εκπαίδευσης της Πυροσβεστικής ο Πρωθυπουργός


Το Κέντρο Εκπαίδευσης δημιουργήθηκε στους χώρους της πρώην Αμερικανικής Βάσης στη Νέα Μάκρη, επί της Λεωφόρου Μαραθώνος, συνολικής έκτασης 38 στρεμμάτων



Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα παραστεί σήμερα Πέμπτη, στις 11:00, στα εγκαίνια του Κέντρου Εκπαίδευσης του Πυροσβεστικού Σώματος στη Νέα Μάκρη, δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).
Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδας (ΙΣΝ) στη Νέα Μάκρη

Στις καταστροφικές πυρκαγιές που έχουν πλήξει και συνεχίζουν να πλήττουν τη χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες, κοστίζοντας τη ζωή σε συνανθρώπους μας, αφανίζοντας περιουσίες και αφήνοντας ένα τραγικό αποτύπωμα στη φύση, το ανθρώπινο δυναμικό του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος (Π.Σ.) βρέθηκε πάντοτε και συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες κάτω από αντίξοες συνθήκες







Το ΙΣΝ έχει διαθέσει τα τελευταία 26 χρόνια δωρεές συνολικού ύψους €41.000.000 για την ενίσχυση του έργου του Π.Σ.

Πιο πρόσφατα, μετά τις πυρκαγιές του 2018, προχώρησε σε δωρεά €21 εκατομμυρίων που περιελάμβανε την κατασκευή του νέου Κέντρου Εκπαίδευσης της Πυροσβεστικής στη Νέα Μάκρη, την προμήθεια χιλιάδων μέσων ατομικής προστασίας και την πραγματοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οι εργασίες κατασκευής του «Κέντρου Εκπαίδευσης Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδας - Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)» έχουν πλέον ολοκληρωθεί. Το Κέντρο Εκπαίδευσης δημιουργήθηκε στους χώρους της πρώην Αμερικανικής Βάσης στη Νέα Μάκρη, επί της Λεωφόρου Μαραθώνος, συνολικής έκτασης 38 στρεμμάτων.





Το Κέντρο περιλαμβάνει 20 κτίρια με χώρους διοίκησης και διαβίωσης, αίθουσες διδασκαλίας και πρακτικής εξάσκησης, καθώς και υπαίθριες εκπαιδευτικές δομές. Στον εξωτερικό χώρο του Κέντρου Εκπαίδευσης έχουν δημιουργηθεί, μεταξύ άλλων, πεδίο εκπαίδευσης, έρευνας και διάσωσης από σεισμό (urban search and rescue), εξομοιωτές πραγματικής πυρκαγιάς (live fire training props) και τοίχος αναρρίχησης – καταρρίχησης που προσομοιάζει και πρόσοψη κτιρίου, και ο οποίος χρησιμοποιείται για εξειδικευμένες εκπαιδεύσεις σε ειδικές τεχνικές διάσωσης, ορειβατικά συμβάντα καθώς και σε συνήθεις τεχνικές επέμβασης σε πυρκαγιές πολυκατοικιών, με χρήση ειδικών κλιμάκων.
Η συνδρομή του ιδρύματος ΙΣΝ στην πρόληψη των πυρκαγιών, στην πυροπροστασία και την αποκατάσταση





Τα τελευταία 26 χρόνια, από τη σύσταση του ΙΣΝ, το Ίδρυμα έχει δωρίσει στο Π.Σ. ένα ελικόπτερο Super Puma, το οποίο αξιοποιείται επί σειρά ετών και ιδιαίτερα στις καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων ετών, καθώς και 15 πυροσβεστικά οχήματα. Το ΙΣΝ χρηματοδότησε επίσης την ανέγερση του Κέντρου Εκπαίδευσης της 1ης Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ), ενώ στο παρελθόν έχει στηρίξει επί σειρά ετών πρόγραμμα εκπαίδευσης στελεχών του Π.Σ. σε θέματα δασοπυρόσβεσης, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Πολιτείας της Βρετανικής Κολομβίας στον Καναδά. Κατά την επιστροφή τους, οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα εκπαίδευσαν με τη σειρά τους συναδέλφους τους στην Ελλάδα.


Πηγή: www.vradini.gr








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια