Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Νέα Σμύρνη: Η πρώτη αντίδραση της Μάρας Δαρμουσλή για τη φωτιά στο εστιατόριο του συζύγου της - "Ήταν τρομακτικό"



Το εστιατόριο Cavaliere στη Νέα Σμύρνη καταστράφηκε ολοσχερώς από τη φωτιά - Ανήκει στον σεφ σύζυγο της Μάρας Δαρμουσλή.




Ένα από τα πιο γνωστά και καλύτερα ιταλικά εστιατόρια της Αθήνας είναι αυτό της Νέας Σμύρνης που καταστράφηκε ολοσχερώς από τη φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Παρασκευής.



Ο λόγος για το Cavaliere, που λειτουργούσε εδώ και περίπου έναν χρόνο και συνιδιοκτήτης του είναι ο γνωστός σεφ και σύζυγος της Μάρας Δαρμουσλή, Βασίλης Τσατσάκης.


"Από τα δελτία ενημερώθηκα, δεν είμαι στο σημείο. Πήγε ο Βασίλης, ο άνδρας μου δηλαδή, για να ενημερωθεί από τις Αρχές. Αυτό έγινε στις 04:30-05:00 και το μάθαμε στις 07:00 γιατί εκείνη την ώρα έτυχε να ξυπνήσω εγώ για να θηλάσω. Εγώ ψάχνω πιο πολύ να δω αν είναι καλά, μην υπάρχουν τραυματίες, μην έχει χτυπήσει άνθρωπος", δήλωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1, η Μάρα Δαρμουσλή.



Η Μάρα Δαρμουσλή πρόσθεσε επίσης πως υπάρχουν κάμερες, αλλά δεν ξέρει ακριβώς πώς λειτουργούσε το κύκλωμα και πού έχει μείνει αρχείο καθως ήταν live κάμερες. "Το μαγαζί έχει καεί ολοσχερώς", συμπλήρωσε.



"Ήταν μεγάλη επένδυση, από εκεί και πέρα, είμαι και μητέρα, έμαθα άνθρωποι κάηκαν. Ένα βρέφος πήγε στο Παίδων, εκεί πήγε το μυαλό μου πιο πολύ, μην έπαθε κανένας άνθρωπος τίποτα γιατί έβλεπα κι εγώ τις εικόνες με τον καπνό μέχρι που φαινόταν. Ήταν τρομακτική η φωτιά, δηλαδή τρομακτικό! Εμένα με ενδιαφέρει το καλό των ανθρώπων", είπε και κατέληξε:

"Δεν έχω, ούτε για τρομοκρατικά χτυπήματα, ούτε είχα απειλές, ούτε μισοί η οικογένεια μας, δεν είχαμε τέτοια θέματα. Να είμαστε καλά, με ενδιαφέρουν οι άνθρωποι να είναι καλά και από εκεί και πέρα υπάρχουν οι Αρχές και οι αρμόδιοι, οι οποίοι θα αναλάβουν και θα ψάξουν και θα δούνε τι θα γίνει".






Το χρονικό της καταστροφής

Το εστιατόριο βρίσκεται επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, πολύ κοντά στην πλατεία της Νέας Σμύρνη και οι μέχρι σιγμής καταγγελίες κάνουν λόγο για εμπρησμό.

Σημειώνεται πως σοβαρές ζημίες προκλήθηκαν στην πρόσοψη της πολυκατοικίας καθώς και στα διαμερίσματα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, απεγκλωβίστηκαν 5 άτομα από την πολυκατοικία. Ανάμεσα τους υπάρχει ένας τραυματίας που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, καθώς και μια μητέρα με το βρέφος της, που μεταφέρθηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο Παίδων.




"Από δουλειά κάθε μέρα είναι σαν να είναι πάρτι"

Κάτοικος της περιοχής, μιλώντας νωρίτερα στο Mega, περιέγραψε τις στιγμές τρόμου που έζησε τα πρώτα λεπτά μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς. "Καθόμουν στο δωμάτιό μου, και ξαφνικά άκουσα μικρούς πυροβολισμούς, αλλά ήταν σαν να ακούς το απορριμματοφόρο που έρχεται κάθε πρωί. Σε κάποια στιγμή πιο μετά ακούσαμε τα πυροσβεστικά και καταλάβαμε ότι κάτι έγινε", ανέφερε αρχικά.

"Κατέβηκα κάτω, είχαν κάψει το μαγαζί που δείξατε, σας έστειλα και το βίντεο, είχε πάρει φωτιά και όλη η πολυκατοικία από πάνω. Αυτό που έμαθα και άκουσα, ήταν ότι εκείνη την ώρα στο κατάστημα ήταν κάποια άτομα που δούλευαν, που καθάριζαν και πέρασαν κάποιοι, έριξαν πυροβολισμούς στο παράθυρο και πέταξαν γκαζάκια. Ήταν περίπου 2 με 3 άτομα αυτά που έριξαν τα γκαζάκια από ό,τι άκουσα", συμπλήρωσε ο κ. Γιώργος.

"Ήταν σαν κρότος αυτό που ακούστηκε, ήταν περίπου κατά τις 4 η ώρα. Είναι ή 4όροφη ή 5όροφη η πολυκατοικία. Είχε κατέβει κάτω μία ένοικος της πολυκατοικίας και πάνω είχε μείνει ο άντρας της. Έπειτα είδα το ασθενοφόρο να μεταφέρει ένα άτομο ημιλιπόθυμο, δεν ξέρω εάν ζούσε. Η κυρία είχε κατέβει κάτω εσπευσμένα χωρίς το κινητό της και έλεγε "τι να κάνω, τι να κάνω, είναι ο άνδρας μου επάνω", συνέχισε.

"Τη φωτιά ενώ την έσβηναν εκείνη άναβε πάλι. Έχει μπει μέσα στα διαμερίσματα η φωτιά στο κέντρο της Νέας Σμύρνης. Το μαγαζί ανήκει σε 2 επώνυμες κυρίες και το μαγαζί υπάρχει χρόνια. Από δουλειά κάθε μέρα είναι σαν να είναι πάρτι. Απ΄έξω έχει μπράβους και στο μαγαζί αυτό πάει "ένας και ένας", σίγουρα γίνονται και άλλα πράγματα", είπε κλείνοντας.
Πηγή: www.thetoc.gr







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια