Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τέμπη - Η ερώτηση της ΕφΣυν που εκνεύρισε τον Γιώργο Γεραπετρίτη: Προσλαμβάνετε αστυνομικούς και όχι σταθμάρχες



Η ερώτηση του συντάκτη της ΕφΣυν εκνεύρισε τον Γιώργο Γεραπετρίτη, αλλά το ζουμί ήταν οι προσλήψεις




Ένα από τα απρόοπτα της συνέντευξης τύπου του Γιώργου Γεραπετρίτη για το πώς θα κινηθούν προσεχώς οι αμαξοστοιχίες, μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, ήταν και η ερώτηση που δέχθηκε από τον δημοσιογράφο της ΕφΣυν Αρη Χατζηγεωργίου, που ενόχλησε τον υπουργό Επικρατείας και ζήτησε μάλιστα να την ανακαλέσει.



Η ερώτηση ήταν για το πώς δικαιολογείται να έχουν δρομολογηθεί μόνο 217 προσλήψεις στον ΟΣΕ ενώ την ίδια στιγμή έγιναν στη διάρκεια της θητείας της κυβέρνησης Μητσοτάκη χιλιάδες προσλήψεις αστυνομικών. Με την ελαφρώς προβοκατόρικη δεύτερη ερώτηση, αν στα πλαίσια της ασφάλειας των σιδηροδρόμων, η κυβέρνηση σκοπεύει να προσλάβει και άλλους αστυνομικούς (αντί για σταθμάρχες).


Απαντώντας στην ερώτηση, ο κ. Γεραπετρίτης έδωσε στοιχεία για τις προσλήψεις, απολογούμενος για το γεγονός ότι ο ΟΣΕ έχει αποψιλωθεί από προσωπικό και είπε:


Έχουν προσληφθεί 69 κλειδούχοι, 73 σταθμάρχες και 60 τεχνικοί. Οι σταθμάρχες πέρασαν από την ίδια εκπαίδευση που περνούν και οι μόνιμοι υπάλληλοι. Έγιναν περισσότερες από 200 προσλήψεις (με μπλοκάκι), ενώ δρομολογούνται και οι μόνιμες προσλήψεις. Δηλαδή 117 άτομα μεταξύ των οποίων και 36 σταθμάρχες. Θα ολοκληρωθούν σύντομα. Και θα γίνουν και οι 100 προσλήψεις για το 2022. Μακάρι όλα αυτά να είχαν γίνει πριν το δυστύχημα.

Και πρόσθεσε:

Θέλετε να μάθετε πόσες προσλήψεις έγιναν επί ΣΥΡΙΖΑ; Για το διάστημα 2015- 2019; Έγιναν 24 προσλήψεις, μεταξύ των οποίων και 13 σταθμάρχες. Δεν θέλω να κάνω συμψηφισμούς, αλλά…
Πηγή: www.thetoc.gr






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια