Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Aστυνομικός, επιβάτης στο μοιραίο intercity περιγράφει πώς κατάφερε να σώσει συνεπιβάτες του






Aστυνομικός, επιβάτης στο μοιραίο intercity περιγράφει πώς κατάφερε να σώσει συνεπιβάτες του
Όπως αναφέρει, καθώς συνειδητοποίησε πως ευτυχώς ούτε εκείνος, ούτε οι κοπέλες στην καμπίνα του είχαν σοβαρό τραυματισμό, άρχισε να σκέφτεται πιθανούς τρόπους να εγκαταλείψουν το τρένο.




Ανατριχίλα προκαλεί η περιγραφή των τραγικών στιγμών από την σύγκρουση Τρένων στα Τέμπη αλλά και η διάσωση των κοριτισιών από την Εύβοια όπως ακριβώς την συνοψίζει σε επιστολή του ο αστυνομικός που την πραγματοποίησε- όντας και ο ίδιος επιβάτης στο μοιραίο Intercity.

Δύο κορίτσια από Χαλκίδα και Βασιλικό, σύμφωνα με τα όσα είπαν στους οικείους τους σώθηκαν από αστυνομικό που τα άρπαξε και τα έβγαλε έξω από το συρμό.



Μάλιστα η κοπέλα από τη Χαλκίδα είχε πάρει φωτιά και σώθηκε από τον συγκεκριμένο άνδρα.Υπηρετεί ως ειδικός φρουρός στην Αθήνα και ταξίδευε από τον σταθμό Λαρίσης στο Πλατύ και όπως περιγράφει όταν έγινε το δυστύχημα όλα γίναν τόσο γρήγορα που είδε να περνάει όλη η ζωή απο μπροστά του και είπε “αυτό ήταν τελειώσαμε”.



Ένιωθες την θερμοκρασία να ανεβαίνει πάρα πολύ, φλόγες καπνό, ουρλιαχτά .

Μόλις σταμάτησε να σέρνεται το δεύτερο βαγόνι στο οποίο τόσο εκείνος όσο και οι κοπέλες βρίσκονταν στις θέσεις 101-106 πήρε τα χέρια απο το κεφάλι του , κοίταξε αν είναι λειτουργικά τα άκρα του και μήπως έχει κάποιο διαμπερές τραύμα.

Καθώς συνειδητοποίησε πως ευτυχώς ούτε εκείνος, ούτε οι κοπέλες στην καμπίνα του είχαν σοβαρό τραυματισμό, άρχισε να σκέφτεται πιθανούς τρόπους να εγκαταλείψουν το τρένο.

Ο μόνος τρόπος διαφυγής φαινόταν τελικά να είναι το παράθυρο απο το οποίο το οποίο απείχαν τουλάχιστον 8 με 10 μέτρα ύψος.

Μια απο τις κοπέλες πήδηξε με αποτέλεσμα να χτυπήσει την μέση και τα πλευρά της.

Δεδομένου ότι ήταν ψηλά χωρίς να μπορείς να διακρίνεις τι έχει κάτω όταν πέσεις βρήκαν εν τέλει ένα άλλο τρόπο διαφύγεις ο οποίος ήταν να πηδήξουν σε ένα άλλο βαγόνι σε χαμηλότερο επίπεδο και απο εκεί στο έδαφος.

Η μια απο τις 5 κοπέλες είχε έναν γάτο μαζί της ο οποίος πιθανόν ήταν ακόμα μέσα στο τρένο και δεν θυμάται να βγήκε μαζί τους καθώς προσπάθησε να τον βρει.

Στην συνέχεια απομακρυνθήκαν απο το σημείο όπου τότε ήλεγξε αν έχουν κάποιο σοβαρό τραύμα στο κεφάλι η κάποιο σπάσιμο.

Στην πορεία η μια κοπέλα χωρίστηκε απο εκείνους αλλά την είδε εν συνεχεία πάνω στο ΕΚΑΒ.

Βοήθησε κατά κύριο λόγο την κοπέλα που είχε πέσει πάνω απο το βαγόνι η οποία περπατούσε με το ζόρι ενώ οι υπόλοιπες 2 ήταν κάπως σε καλύτερη κατάσταση.

Αφού ανέβηκαν οι κοπέλες πάνω στο δρόμο όπου περίμεναν μια και ήταν καλά βοήθησε, όπως περιγράφει έναν πυροσβέστη και έναν άλλο αστυνομικό να ανεβάσουν κόσμο με το σχοινί.

Τέλος ενημέρωσε έναν συνάδελφο του που ήταν στο σημείο και βάλαν τις κοπέλες στο όχημα.

Πήγε στο Α.Τ Τεμπών όπου ήρθε ο πατέρας μου και πήγα προληπτικά στο 424 στην Θεσσαλονίκη.

“Με αφορμή αυτό το δυστυχές συμβάν θέλω να σταθώ σε μια αναφορά απο έναν αξιωματικό της αστυνομίας ο οποίος μου είχε πει ότι οι ειδικοί φρουροί είστε πεταμένα 800€ του κράτους και ότι καλύτερα το κράτος να τα έδινε σε εμάς και θα είμασταν ευχαριστημένοι” σχολιάζει και καταλήγει λέγοντας ότι ο άνθρωπος φαίνεται απο την συμπεριφορά του και όχι απο τον βαθμό ή το επάγγελμα που κάνει.

“Τα συλλυπητήρια μου στις οικογένειες των αδικοχαμένων”, τονίζει.

Τις στιγμές που έζησε η Ευβοιώτισσα φοιτήτρια από το Βασιλικό περιέγραψε και ο πατέρας της κύριος Νίκος Παπαθανασίου.

Ο κύριος Παπαθανασίου μίλησε για την προσπάθεια που έκανε μαζί με συνομηλίκους της, να απεγκλωβίσουν τους συνεπιβάτες του από το φλεγόμενο βαγόνι.

Η νεαρή φοιτήτρια βρισκόταν μέσα στο δεύτερο βαγόνι, μαζί με δύο κοπέλες από τη Χαλκίδα, οι οποίες χρωστούν τη ζωή τους σε έναν τραυματισμένο αστυνομικό που της έβγαλε έξω από το βαγόνι στο οποίο βρίσκονταν.

Η κοπέλα φέρει κατάγματα σε όλο της το σώμα και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο της Λαρίσας, εκεί βρίσκονται και οι γονείς της.

«Την κόρη μου την βοήθησε ο θεός και έζησε. Την ώρα του δυστυχήματος μέσα στο ίδιο βαγόνι που ήταν η κόρη μου υπήρχε ένα παιδί που τον λένε Χρήστο, ήταν εκείνος που την βοήθησε. Την ώρα της σύγκρουσης η κόρη μου μίλαγε στο τηλέφωνο μαζί μας και ακούγαμε τα πάντα ότι γινόταν. Ο Χρήστος απεγκλωβίσε τα δύο κορίτσια, την κόρη μου και ένα παιδί που είχε κάψει τα μάτια του. Είναι ένας ήρωας αστυνομικός που έσωσε τα παιδιά μας», είπε ο πατέρας της.

Με βοήθησε ο θεός στην συνέχεια, τόνισε χαρακτηριστικά ο κύριος Παπαθανάσιου, «όταν η κόρη μου βγήκε από το βαγόνι έπεσε πάνω σε σίδερα και πόναγε φριχτά, όλα αυτά τα ακούγαμε από το τηλέφωνο. Εκείνη την ώρα βρέθηκε κοντά στην κόρη μου ένας αστυνομικός, όπου πηρέ τα παιδιά μας με ένα περιπολικό και τα πήγε στο Νοσοκομείο. Μας μιλούσε συνέχεια στο τηλέφωνο και μας καθοδηγούσε πως να φτάσουμε στο σημείο που ήταν τα παιδιά».

Η κατάσταστη της υγείας του κοριτσιού είναι σοβαρή καθώς έχει κατάγματα και χθες όπως ανέφερε ο πατέρας της έκανε μια επιπλοκή με αιμορραγία στον πνεύμονα.

Οι στιγμές που έζησαν τα παιδιά ήταν δραματικές κανείς δεν θέλει να τις θυμάται, μέσα από το τηλέφωνο ακουγόντουσαν κλάματα φωνές, ουρλιαχτά.

«Ένας αξιωματικός εδώ στο νοσοκομείο με ενημέρωσε για κάποιες λαμαρίνες που θερίζανε. Η κόρη μου βλέπει εφιάλτες στον ύπνο της με λαμαρίνες να έρχονται πάνω της. Οι στιγμές που έζησαν ήταν τραγικές».
Πηγή: www.skai.gr






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια