Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ήπειρος: Σε ΕΚΑΒ και 5η ΕΜΑΚ το κτίριο του Δημόσιου ΚΤΕΟ


Μια απόφαση που αναμένεται να έχει οφέλη για δυο σημαντικές υπηρεσίες, έλαβε κατά πλειοψηφία, την Πέμπτη, το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου.

Ο λόγος για την απόφαση να περάσουν οι εγκαταστάσεις του πρώην πλέον δημόσιου ΚΤΕΟ στον Κατσικά, στην ΕΜΑΚ και το ΕΚΑΒ. Οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις αναμένεται να χρησιμοποιηθούν προκειμένου τα οχήματα των συγκεκριμένων υπηρεσιών να έχουν πιο άμεση πρόσβαση και άρα επέμβαση, σε συμβάντα προς τη συγκεκριμένη πλευρά του Λεκανοπεδίου.

Ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης εξήγησε το σκεπτικό αυτής της κίνησης λέγοντας ότι «οι χώροι αυτοί μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των υπηρεσιών αυτών ενώ η θέση του πρώην ΚΤΕΟ καθιστά εύκολη την πρόσβαση και άρα την επέμβαση στους μεγάλους οδικούς άξονες: την Εγνατία και την Ιόνια Οδό.

Το ΕΚΑΒ θα διατηρήσει τον χώρο στο παλιό Χατζηκώστα. «Σε αυτές τις περιοχές έχουμε τα περισσότερα περιστατικά και θεωρούμε ότι με τις εγκαταστάσεις θα δοθεί καλύτερη πρόσβαση», είπε ο κ. Καχριμάνης εξηγώντας ότι ήδη έχουν γίνει οι σχετικές διαδικασίες και έχουν κατατεθεί τα αιτήματα.

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης διατυπώθηκαν ενστάσεις αναφορικά με το κλείσιμο των ΚΤΕΟ. Οι περισσότεροι από τους επικεφαλής εξήγησαν ότι θα ήθελαν να διατηρηθεί ένα δημόσιο ΚΤΕΟ «τουλάχιστον για τις ανάγκες των δημόσιων οχημάτων», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν η περιφέρεια Ηπείρου αναμένεται να κάνει συντήρηση των εγκαταστάσεων πριν την μεταστέγαση του ΕΚΑΒ και της ΕΜΑΚ.

Αποφασίστηκε επίσης η παραχώρηση του πρώην ΚΤΕΟ Άρτας στο ΕΚΑΒ της περιοχής.

Πηγή: epirusonline.gr






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια