Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τρίπολη: Έκαναν 42 κλοπές με λεία 560.000 ευρώ - Συνελήφθησαν πέντε άτομα


Εξαρθρώθηκε, μετά από ενδελεχή και πολύμηνη έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης, εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας είχαν διαπράξει πλήθος κλοπών στην Τρίπολη Αρκαδίας.

Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, πραγματοποιήθηκε σήμερα (9.3.2023) το πρωί, ευρείας κλίμακας παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) και Ειδικών Ελέγχων (Ο.Ε.Ε.) Αρκαδίας και του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν -5- ημεδαποί, ηλικίας από 21 έως 40 ετών, αντίστοιχα, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, καθώς και για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα παράβασης των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, από αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι, τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2022 έως και σήμερα (9.3.2023), οι ανωτέρω συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση, με ιεραρχική δομή, διακριτούς ρόλους και διαρκή δράση, με σκοπό την τέλεση κλοπών, αποκομίζοντας έτσι μεγάλα χρηματικά ποσά.

Ύστερα από μεθοδική και εμπεριστατωμένη αστυνομική διερεύνηση που διεξήχθη, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω αποκτούσαν πρόσβαση σε οικίες ισογείου και πρώτου ορόφου με τη μέθοδο της αναρρίχησης, κυρίως απογευματινές-βραδινές ώρες, όπου αφαιρούσαν χρήματα, χρυσαφικά κ.α. .

Συγκεκριμένα, είχαν διαπράξει, συνολικά, -42- περιπτώσεις κλοπών σε οικίες, ενώ υπολογίζεται ότι από την εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις -560.000- ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της, ευρείας κλίμακας, επιχείρησης, διενεργήθηκαν ταυτόχρονες έρευνες σε οικίες τους, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:το χρηματικό ποσό των -270- ευρώ,
-8- οχήματα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων,
ζυγαριά ακριβείας,
-19- κινητά τηλέφωνα,
-4- φορητοί υπολογιστές,
-2- καταγραφικά μηχανήματα κλειστού κυκλώματος με -2- οθόνες παρακολούθησης-καταγραφής εικόνας και ήχου,
ψηφιακή φωτογραφική μηχανή,
πλήθος ρολογιών και κοσμημάτων,
διαρρηκτικά εργαλεία, καθώς και
γεωργικά εργαλεία.

Επιπλέον, ο 38χρονος κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, καθώς σε έρευνα που έγινε στην οικία του, βρέθηκε μικροποσότητα κάνναβης, ενώ ο 40χρονος και ο 23χρονος κατηγορούνται για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα, γιατί βρέθηκαν στις οικίες τους -1- κυνηγετικό όπλο και -3- μαχαίρια, τα οποία κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια