Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δολοφονία 28χρονης στην Πάφο: Το θέατρο του συντρόφου της για να θολώσει τα νερά


Yπό 8ήμερα κράτηση ο 30χρονος φίλος της Lesias Bykova, 28 χρονών από την Ουκρανία, η οποία βρέθηκε νεκρή στην περιοχή της Πέτρας του Ρωμιού το πρωί του περασμένου Σαββάτου 11 Μαρτίου 2023. Η νεκροτομή έδειξε ότι 28χρονη κακοποιήθηκε σεξουαλικά, ενώ κακώσεις στο λαιμό και στα χέρια της ενδέχεται να οφείλονται σε στραγγαλισμό.

Η 28χρονη Ουκρανή βρισκόταν στην Κύπρο από τις 6 Ιανουαρίου με ειδική άδεια παραμονής στην Κύπρο από την Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης. Την ίδια στιγμή υπάρχουν ενδείξεις, οι οποίες διερευνώνται, ότι είχε επισκεφθεί ξανά στο παρελθόν την Κύπρο, ανέφερε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Γύρω στις 8π.μ. της 11ης Μαρτίου, λήφθηκε τηλεφώνημα στην Αστυνομία, από 30χρονο κάτοικο Πάφου, ο οποίος φέρεται να ανέφερε ότι ενώ βρισκόταν στην Πέτρα του Ρωμιού, με φίλη του, αυτή πλησίασε στο χείλος του γκρεμού, με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία της και να πέσει στο κενό.

Μέλη της Αστυνομίας, μετέβησαν στη σκηνή την οποία απέκλεισαν, ενώ για την ανάσυρση της σορού της γυναίκας, κλήθηκαν μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ελικόπτερο της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας. Όπως διαπιστώθηκε η σορός ανήκει στην Lesia Bykova, 28 ετών από την Ουκρανία, κάτοικο Πάφου.

Στη σκηνή διενεργήθηκαν εξετάσεις από την Αστυνομία, καθώς και αυτοψία από ιατροδικαστή.


Ο 30χρονος, ο οποίος ήταν παρόν κατά τη διάρκεια των εξετάσεων υπεβλήθη σε νάρκοτεστ και άλκοτεστ, με θετικές ενδείξεις, ενώ από εξετάσεις που διενεργήθηκαν στο αυτοκίνητό του παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια.

Χθες, 12 Μαρτίου, διενεργήθηκε στο νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού της 28χρονης. Από τα ευρήματα της νεκροτομής, ηγέρθηκαν υποψίες ότι ο θάνατος του θύματος, προήλθε από εγκληματική ενέργεια.

Φαίνεται συγκεκριμένα ότι, η νεκροτομή έδειξε πως η 28χρονη κακοποιήθηκε σεξουαλικά, ενώ εντοπίστηκαν και κάποιες κακώσεις στο λαιμό και στα χέρια που φαίνεται να μην προήλθαν από την πτώση αλλά πιθανόν από στραγγαλισμό.


Σύμφωνα με τον κ. Νικολάου, από την νενομισμένη νεκροψία προκκύπτει ότι η άτυχη κοπέλα φέρει κάταγμα σε σημείο του υοειδούς οστού, το οποίο παρατηρείται σε περιπτώσεις στραγγαλισμού.

Περαιτέρω, συμπλήρωσε ο κ. Νικολάου, εντοπίστηκαν εξωτερικές σωματικές κακώσεις οι οποίες δημιουργούν υποψία για σεξουαλική κακοποίηση καθώς και επιπρόσθετες εξωτερικές κακώσεις οι οποίες δεν προκύπτουν από πτώση από ύψος.


Στη βάση της μαρτυρίας των ιατροδικαστών, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του συντρόφου της ηλικίας 31 ετών κατόχου ελληνικού διαβατηρίου και μόνιμου κάτοικου Κύπρου για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Ερωτηθείς σχετικά ο κύριος Νικολάου ανέφερε ότι ο ύποπτος αρνείται οποιαδήποτε ενοχή στην υπόθεση αν και επιβεβαιώνει, με την κατάθεσή του, ότι ενωρίτερα βρισκόταν με το θύμα προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι πρόκειται για ατύχημα στην προσπάθεια της άτυχης Lesya Bykova να αυτοφωτογραφηθεί με φόντο την Πέτρα του Ρωμιού.

Όσα ανέφερε ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Πάφου, Μιχάλης Νικολάου στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Μέρα Μεσημέρι»:



Το όχημα και τα κλειστα κυκλώματα

Στο μικροσκόπιο των αρχών θα βρεθεί και το όχημα με το οποίο βρέθηκαν στο σημείο ο 30χρονος και η άτυχη 28χρονη, ενώ απαντήσεις αναζητούνται και από κλειστά κυκλώματα ενός νυχτερινού κέντρου που ανέφερε ο 30χρονος ότι βρίσκονταν λίγες ώρες πριν.

Να σημειωθεί ότι, ο 30χρονος ήταν το πρόσωπο που ενημέρωσε την Αστυνομία ότι η 28χρονη φίλη του είχε πέσει στο κενό στην Πέτρα του Ρωμιού στην προσπάθεια της να βγάλει selfie.



Αίτημα του υπόπτου για δεύτερη νεκροτομή

Οι δικηγόροι του υπόπτου υπέβαλαν αίτημα για διενέργεια δεύτερης νεκροτομής στην οποία να παρίσταται ιδιώτης ιατροδικαστής. Το εν λόγω αίτημα μελετάται από τη Νομική Υπηρεσία.

Πηγή: ant1live.com






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια