Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ημερήσια Διαταγή του Λάζαρου Μαυρόπουλου, για τον Εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821


Αγαπητοί συνεργάτες της Ελληνικής Αστυνομίας

Σαν σήμερα πριν από διακόσια δύο (202) χρόνια, σηματοδοτήθηκε η ίδρυση της κρατικής υπόστασης της Ελλάδας μας. Με την Επανάσταση του 1821, το επί 400 χρόνια σκλαβιάς αίτημα για Ελευθερία, έμοιαζε πλέον υλοποιήσιμο. Η 25η Μαρτίου 1821 αποτελεί την ημερομηνία που ουσιαστικά ξεκίνησε η γραφή της σύγχρονης ιστορίας μας.

Την ημέρα αυτή, πέραν της Εθνικής παλιγγενεσίας εορτάζεται ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου. Μία από τις θεομητορικές εορτές της Χριστιανοσύνης, σε ανάμνηση της χαρμόσυνης αναγγελίας από τον αρχάγγελο Γαβριήλ προς την Παρθένο Μαρία, ότι πρόκειται να γεννήσει τον Υιό του Θεού.



Μια διπλή εορτή, κατά την οποία οι επαναστατημένοι Έλληνες, με αποφασιστικότητα και τόλμη απώθησαν οριστικά τους κατακτητές, θέτοντας τις βάσεις για τη δημιουργία του σύγχρονου Ελληνικού Κράτους.

Τέσσερις αιώνες υπομέναμε την καταπίεση των Οθωμανών. Τέσσερις αιώνες κατά τους οποίους ουδέποτε κάμφθηκε η προσήλωση των Ελλήνων στο εθνολογικό τους κεκτημένο. Αυτή η μακραίωνη καρτερία του λαού μας, σχολιάστηκε εκείνη την εποχή, αλλά εξακολουθεί να σχολιάζεται ευμενώς ακόμη και σήμερα από ξένα κράτη, όπως για παράδειγμα αυτό της Γαλλίας. Συγκεκριμένα, γαλλική εφημερίδα στις 4 Ιουνίου του 1821 αναφέρεται στο Ελληνικό έθνος ως εξής: «Αλήθεια, ποιος άλλος λαός θα μπορούσε να κρατήσει άφθαρτα τα εθνικά του ιδεώδη μέσα από τέτοιες και τόσες εξοντωτικές πολιτικές που απέβλεπαν στον αφανισμό του;». Αναμφίβολα, λοιπόν, ο αγώνας των Ελλήνων κατά της Οθωμανικής αυτοκρατορίας συγκλόνισε όλη την ανθρωπότητα και αποτέλεσε παντοτινό σύμβολο όλων των καταπιεσμένων λαών απέναντι στην τυραννία.

Δεν πρέπει ποτέ να απεμπολούμε ως Έλληνες, πως κάποιοι άνθρωποι πριν από δύο αιώνες επέλεξαν με αυταπάρνηση το αγαθό της ελευθερίας, ώστε να το απολαμβάνουμε εμείς σήμερα. Οφείλουμε, να κρατάμε ψηλά τα ιδανικά του ανθρωπισμού, της αλληλεγγύης και της ισότητας των ανθρώπων. Στο μυαλό μας πρέπει να υπάρχει διαρκώς, ότι ο Εθνικός μας Ύμνος είναι αφιερωμένος στην Ελευθερία. Ακόμα και όσοι δεν πιστεύουν στο αγαθό της Ελευθερίας, μόνο με το άκουσμα του Εθνικού μας Ύμνου μπορούν να πειστούν πως η χώρα μας ταυτίζεται με την Ελευθερία, η οποία είναι βγαλμένη από τα κόκκαλα των Ελλήνων τα Ιερά.

Ως αστυνομικοί, σας υπενθυμίζω πόσο τυχεροί είστε να διαθέτετε στη φαρέτρα σας μια αδιαμφισβήτητου κύρους ιερή προγονική παρακαταθήκη, από την οποία σας καλώ να υιοθετήσετε άφοβα χαρακτηριστικά προσωπικότητας και συμπεριφοράς, όπως η γενναιότητα, η αποφασιστικότητα και η σοφία των προγόνων μας κατά την εκτέλεση του εθνικού και κοινωνικού σας έργου. Ποτέ μη σταματήσετε να εμπνέεστε από το παράδειγμά τους κατά τη διαχείριση καταστάσεων που καλείστε να αντιμετωπίσετε, με απώτερο σκοπό τη διαφύλαξη του κράτους και της ζωής των πολιτών.



Είστε αναμφισβήτητα οι σύγχρονοι καθημερινοί ήρωες, που κάνετε το δικό σας αγώνα απέναντι στο έγκλημα και την ανομία, διατηρώντας την τάξη και τη δημόσια ειρήνη στην ελληνική επικράτεια. Σας είμαι ειλικρινά ευγνώμων για αυτή σας την προσφορά στην κοινωνία και την πολιτεία.

Χρόνια πολλά σε όλους εσάς και τις οικογένειές σας! Ζήτω το Έθνος!


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια