Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Νέα Ιωνία: Συνελήφθη 23χρονος για τη δολοφονία του 39χρονου υδραυλικού στην καφετέρια



Στα χέρια των Αρχών ένας από τους 7 κακοποιούς που αναζητούνταν για τους πυροβολισμούς στην καφετέρια στη Νέα Ιωνία και τη δολοφονία του Αλβανού υδραυλικού




Έναν 23χρονο συνέλαβαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κυψέλης, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία του 39χρονου υδραυλικού, σε καφετέρια στη Νέα Ιωνία, τον περασμένο Φεβρουάριο.



Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 23χρονος εντοπίστηκε στις 12:30 το μεσημέρι της Δευτέρας (20/3) στην οδό Θήρας. Σε βάρος του, όπως και σε βάρος έξι ακόμη ατόμων, εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών, που διατάσει τη σύλληψη και την κράτησή του.

Η σκληρή συμμορία των "Lions" πίσω από το χτύπημα

Έξι "LIONS" και έναν αντίπαλό τους αναζητούσαν οι Αρχές μετά την υποβολή της δικογραφίας από τους αξιωματικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής. Ο φερόμενος αρχηγός των "LIONS", ο "Έλις" αλλά και ο μοναδικός αντίπαλος, οι δύο οπλοφόροι που αντάλλαξαν πυροβολισμούς μέσα στο κατάστημα, φαίνεται να έχουν διαφύγει στο εξωτερικό, πιθανόν στην Αλβανία. Το πιστόλι του "Έλις", σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, φαίνεται να είναι εκείνο από το οποίο έφυγε η μοιραία βολίδα που σκότωσε τον 39χρονο υδραυλικό, ο οποίος γνώριζε και καθόταν με τον αντίπαλο, ο οποίος είναι σεσημασμένος για ληστείες και άλλα αδικήματα.





Πέρα από τους επτά, υπάρχει και ένα ακόμη άτομο που είχε ενεργή συμμετοχή στη συμπλοκή αλλά προς το παρόν παραμένει αταυτοποίητος.

Αποτυπώματα των… "LIONS" εντοπίστηκαν στο εσωτερικό της μαύρης CADILLAC και της MERCEDES, που χρησιμοποίησαν μέλη της εγκληματικής ομάδας προκειμένου να προσεγγίσουν το κατάστημα της Νέας Ιωνίας. Τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής τους "τοποθέτησαν" με αντίστοιχα γενετικά στοιχεία και καταθέσεις και στο εσωτερικό του καταστήματος που εξελίχθηκε η συμπλοκή που κατέληξε στην δολοφονία του 39χρονου υδραυλικού από την Αλβανία.

Από την εξέλιξη των ερευνών, οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση, διαπιστώνουν ότι το 39χρονο θύμα καθόταν στο τραπέζι ενός εκ των ατόμων που έβγαλαν πιστόλι και αντάλλαξαν πυροβολισμούς με τον "Έλις". Θεωρούν ότι το θύμα γνώριζε κάποια από τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, χωρίς προς το παρόν να στοιχειοθετούν ότι είχε ενεργή συμμετοχή σε εγκληματικές τους δραστηριότητες.


Από τα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι αστυνομικοί για την υπόθεση, προς το παρόν δεν προκύπτει καμία σύνδεση του θανατηφόρου περιστατικού με την επίθεση που είχε δεχθεί ο 16χρονος γιος του συνιδιοκτήτη, ο οποίος φέρεται να κάλεσε μέλη των "LIONS", προκειμένου να εντοπίσει τους δράστες, αν και κάποιοι επικαλούνται πως αυτή ήταν η αιτία. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί θεωρούν πως αυτές οι αναφορές αποτελούν ενδεχόμενους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς των δραστών, προκειμένου να πείσουν ότι βρέθηκαν τυχαία στο κατάστημα, όπου βρήκαν "αντιπάλους" που τους προκάλεσαν, με αποτέλεσμα να βγουν τα πιστόλια.

Σημειώνεται ότι ασκήθηκε δίωξη σε βάρος ενός εκ των ιδιοκτητών ο οποίος φέρεται να έκρυψε το βίντεο από το κλειστό κύκλωμα καταγραφής, που αποτύπωνε το περιστατικό και τους δράστες. Οι έξι "Lions" βρισκόταν στο εσωτερικό του καταστήματος όταν τους προσέγγισε ο αντίπαλος, ξεκίνησε μια λεκτική αντιπαράθεση, με τον ίδιο και τον"Έλις" να βγάζουν πιστόλια ανταλλάσσοντας πυροβολισμούς.



Το… 10λεπτο τετ α τετ των δύο ομάδων, μέσα στο κατάστημα, άμεσα κατέληξε σε αντιπαράθεση. Από τους "LIONS" φαίνεται να συμμετείχαν έξι άτομα εναντίον του αντιπάλου, ενός ακόμη ατόμου και του 39χρονου υδραυλικού. Θέμα συζήτησης που κατέληξε στη συμπλοκή και στα όπλα φαίνεται να ήταν η επικυριαρχία και ηγεμονία στην προστασία οίκων ανοχής και την σωματεμπορία, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές. Σημειώνεται ότι οι 9 κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο της συμπλοκής, προέρχονται από δύο πιστόλια.

Ένα από τα μέλη της συγκεκριμένης συμμορίας φαίνεται να είχε επαφές με άτομα που σχετίζονταν στην ερευνώμενη υπόθεση διαφθοράς την περίοδο 2013-2015, με εν ενεργεία και απόστρατους αξιωματικών της αστυνομίας, αναφορικά με τον έλεγχο οίκων ανοχής και μίνι-καζίνο στην Αττική, που αποκαλύφθηκε μέσα από διαλόγους το 2019.


Τα μέλη της συμμορίας, έχουν απασχολήσει για διακίνηση ναρκωτικών, σωματεμπορία και παροχή προστασίας καταστημάτων, κυρίως σε Σεπόλια και Γκάζι, ενώ το προηγούμενο καλοκαίρι είχαν επεκταθεί στη Ζάκυνθο. Δύο από τα μέλη της συμμορίας είχαν συλληφθεί τον περασμένο χρόνο για trafficking. Οι κακοποιοί, παρείχαν προστασία και συνοδείες σε δημοφιλείς... τράπερς, και κάποιοι πρωταγωνίστησαν στη συμπλοκή ανάμεσα στις ομάδες δύο τράπερς σε μουσικά βραβεία του περασμένου Ιουνίου.

Η μαύρη CADILLAC που εγκατέλειψαν οι δράστες στο κατάστημα της Νέας Ιωνίας, όπως και η Μερσεντές που βρέθηκε στου Γκύζη, έχουν "πρωταγωνιστήσει" σε αρκετές δημόσιες δραστηριότητες της συμμορίας, όπως και σε… βιντεοκλίπ της εγκληματικής ομάδας στο youtube, αλλά και στις συνοδείες-προσελεύσεις καλλιτεχνών στο κλαμπ-έδρα τους στην οδό Λιοσίων στα Σεπόλια. Από αυτά τα οχήματα, σε συνδυασμό με τις καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, οι αστυνομικοί απέκτησαν τις ισχυρές ενδείξεις ότι δράστες του θανατηφόρου περιστατικού είναι μέλη της συγκεκριμένης συμμορίας.

Πηγή: www.thetoc.gr







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια