Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τι δείχνουν οι πρώτες δημοσκοπήσεις για την οργή του κόσμου μετά τα Τέμπη και η 21η Μαΐου που μπορεί να έχει εκλογές και F4

Ο Μαξιμιλιανός παρουσιάζει τα στοιχεία των τελευταίων δημοσκοπήσεων και τις τάσεις που παρουσιάζονται για Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ - Ποιος ο προβληματισμός για εκλογές στις 21 Μαΐου


Ξεκίνησαν μετά φόβου οι δημοσκόποι να μετράνε την επίπτωση της τραγωδίας στα Τέμπη. Συνομίλησα χθες με κάμποσους και μου μετέφεραν μία εικόνα σημαντικής κάμψεις, αλλά όχι κατάρρευσης της κυβέρνησης. Δεν θέλω να σας πω νούμερα, διότι μέρα με τη μέρα αυτά αλλάζουν. Για παράδειγμα, αν κάποιος μετρούσε την Κυριακή και μέτρηση και σήμερα Τετάρτη, θα βρει δύο εντελώς διαφορετικά νούμερα. Το κοινό τους συμπέρασμα. Η Νέα Δημοκρατία φαίνεται ότι χάνει δύο με τρεις μονάδες με μία ψύχραιμη εκτίμηση, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει γενικά σταθερός. Για πόσο θα παραμείνει αυτή εικόνα; Μπορεί για λίγες μέρες, μπορεί για μία εβδομάδα, μπορεί και για περισσότερο. Είναι στο χέρι της κυβέρνησης και μένει να φανεί πόσο γρήγορα θα εκτονωθεί το αίσθημα οργής. Αν εκτονωθεί.
Αναποφάσιστοι

Είναι προφανές ότι η Ν.Δ. γνωρίζει απώλειες. Πού πάνε όμως ψηφοφόροι της; Η πρώτη απάντηση είναι πουθενά. Οι περισσότεροι κάθονται στην δεξαμενή των αναποφάσιστων και περιμένουν τις εξελίξεις. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μία ψυχική απόσταση, όπως μου το έθετε ένας δημοσκόπος, σε αυτή τη φάση από το κυβερνών κόμμα. Παράλληλα ενισχύονται κόμματα στα άκρα, αλλά και το ΚΚΕ, στο οποίο κάποιοι ψηφοφόροι χρεώνουν μία διαχρονικά έντιμη στάση.
Εκλογές και Final 4

Αρκετοί εμφανίζονται βέβαιοι ότι η 21η Μαΐου θα είναι η ημερομηνία των εκλογών. Δεν σκοπεύω να τους διαψεύσω, κυρίως γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει εκφραστεί ανοιχτά. Ενας παράγων του δημόσιου βίου όμως μου εξέφρασε χθες τον εξής προβληματισμό. Εκείνο το Σαββατοκύριακο θα λάβει χώρα το F4 της Euroleague. Κάτι που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά κάποιους μπασκετόφιλους. Είναι αυτό παράγων που θα συνεκτιμηθεί; Σε αυτή τη φάση που όλοι λέμε το μακρύ μας και το κοντό μας, και αυτή είναι μια άποψη.
Κλέλια Ρένεση για ΣΥΡΙΖΑ

Το... πουλάκι που μου έδωσε την πληροφορία και δικαιώθηκε απόλυτα για τη συμμετοχή του Αντώναρου στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, μου... σφύριξε και κάτι ακόμη που πάλι το κρατάω χαμηλά. Το «ψηστήρι» του ΣΥΡΙΖΑ στην Κλέλια Ρένεση καλά κρατεί και δείχνει να πιάνει τόπο. Δεν έχει «κλειδώσει» η υποψηφιότητα, αλλά δεν είναι και πολύ μακρυά πλέον. Η ηθοποιός, με πολλούς και διάφορους τρόπους, έχει εκφράσει την οργή της για την τωρινή κυβέρνηση και το... πουλάκι υποστηρίζει πως πολύ σύντομα θα «κλειδώσει» το θέμα. Για να δούμε, αν θα κάνει 2Χ2 η πηγή μου...
Τα αντανακλαστικά του Ανδρουλάκη

Ομολογώ πως κανείς δεν γνώριζε τον γιατρό Νικόλαο Χαυτούρα μέχρι που τον έμαθε το πανελλήνιο για την άδεια ενός μήνα που έδωσε στον Επιθεωρητή του μοιραίου Σταθμού στη Λάρισα. Ο Χαυτούρας ήταν φαβορί για να βγει πρώτος στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία - αν και τα προγνωστικά δεν έδιναν πιθανότητες στο κόμμα να εκλέξει βουλευτή στο Νομό. Οπότε δεν ήταν η πιο δύσκολη απόφαση που πήρε στην ζωή του ο Πρόεδρος του κόμματος αφήνοντάς τον εκτός ψηφοδελτίων. Εμαθα ότι υψηλόβαθμα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη μίλησαν μαζί του και ο ίδιος ψέλισε κάτι σαν «με κυνηγούν οι Δεξιοί» αλλά δεν έπεισε κανέναν κι η συζήτηση έληξε κάπου εκεί. Στο ΠΑΣΟΚ συγκρίνουν την απόφαση με την παραμονή στα ψηφοδέλτια της ΝΔ του Κώστα Καραμανλή και του Νίκου Παππά στον ΣΥΡΙΖΑ αν και όλοι κατανοούμε πως οι τρεις περιπτώσεις είναι ανόμοιες.
Η θετική ατζέντα στα ελληνοτουρκικά

Δυο καταστροφές, μια στην Τουρκία με τον σεισμό και μια στα Τέμπτη με το τραγικό δυστύχημα έχουν παγώσει κάθε εξέλιξη στα ελληνοτουρκικά. Πριν από δυο εβδομάδες, μετά την επίσκεψη Μπλίνκεν σας έγραψα για την επανέναρξη της θετικής ατζέντας που θα αναλάμβανε ο Κώστας Φραγκογιάννης να επαναφέρει στις ράγες. Φαίνεται πως το ταξίδι του στην Αγκυρα θα πραγματοποιηθεί στις 22 Μαρτίου και οι συναντήσεις που θα έχει θα γίνουν με τον νέο υφυπουργό Αχτσαμπάχ που αντικατέστησε τον Σεντάτ Ονάλ ο οποίος προήχθη σε αντιπρόσωπο της Τουρκίας στα Ηνωμένα Εθνη. Η θετική ατζέντα περιλαμβάνει συμφωνίες οικονομικού περιεχομένου με 25 διαφορετικά κεφάλαια, τα περισσότερα εκ των οποίων έχουν κλείσει θετικά για τις δυο χώρες. Για να δούμε τι συνέχεια θα έχει αυτή η επαφή - προφανώς μετά τις εκλογές.
Το Προεδρείο των Ευρω-σοσιαλιστών στην Αθήνα

Στην Αθήνα θα συνεδριάσει αύριο και μεθαύριο το Προεδρείο της Ευρω-ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D) κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη. Την Πέμπτη 9 Μαρτίου στις 16:00 θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συνεδρίαση για την κοινωνική κατοικία, την προστασία της πρώτης κατοικίας των αδύναμων δανειοληπτών και την εργασιακή επισφάλεια των νέων, ενώ την Παρασκευή, οι ευρωβουλευτές θα ξεναγηθούν στο Μουσείο της Ακρόπολης και θα ενημερωθούν για το διαχρονικό αίτημα της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο. Ακολούθως θα λάβει χώρα κλειστή συνεδρίαση του Προεδρείου για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα με προσκεκλημένους ομιλητές τον Ευάγγελο Βενιζέλο, πρώην Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, πρώην Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης καθώς και τους δημοσιογράφους Τάσο Τέλλογλου και Γιάννη Σουλιώτη.



Πηγή: www.reader.gr






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια