Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

200 αστυνομικοί συμμετείχαν σε επιχείρηση εξάρθρωσης συμμορίας που διακινούσε μετανάστες και έφτιαχνε πλαστά διαβατήρια

Σε πλήρη εξέλιξη ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με την συμμετοχή 200 αστυνομικών σε διάφορες περιοχές της Αττικής, Θεσσαλονίκης και Ηλείας για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε παράνομα μετανάστες και προέβαινε στην κατάρτιση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Έχουν γίνει έρευνες σε σπίτια και καταστήματα σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Ηλεία όπου έχουν συλληφθεί 36 μέλη και έχει προκύψει από την έρευνα των αστυνομικών να έχουν διακινήσει τουλάχιστον 2.200 άτομα και να έχουν φτιάξει χιλιάδες πλαστά διαβατήρια και έγγραφα με έσοδο πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Οι εκατοντάδες αστυνομικοί βρήκαν πέντε εργαστήρια όπου τα μέλη του κυκλώματος είχαν υπολογιστές, εκτυπωτές, φωτογραφικές μηχανές και πλαστικοποιητές για να κατασκευάζουν τα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Έχουν συλληφθεί και 80 αλλοδαποί οι οποίοι μπήκαν παράνομα στη χώρα, έμεναν σε διαμερίσματα που είχε ενοικιάσει το κύκλωμα και ετοιμάζονταν να πάνε στο εξωτερικό.







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια