Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ορκωμοσία 1ης Εκπαιδευτικής Σειράς Υποπυραγών ειδικών καθηκόντων


Ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς, επέδωσε τα διπλώματα στους αποφοιτήσαντες, Υποπυραγούς ειδικών καθηκόντων

Παρουσία του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Ευάγγελου Τουρνά, καθώς και του Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγου Γεώργιου Πουρναρά, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023, η τελετή ορκωμοσίας της 1ης Εκπαιδευτικής Σειράς Υποπυραγών ειδικών καθηκόντων, στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Ακαδημίας.

Στην τελετή χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κηφισίας Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ.κ. Κύριλλος.

Στη συνέχεια, ο Διοικητής της εν λόγω Σχολής, Αρχιπύραρχος Δημήτριος Μπριόλας, ανέγνωσε την Ημερήσια Διαταγή στην οποία μεταξύ άλλων ανέφερε: «Ολοκληρώνεται σήμερα το πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος Ειδικών Καθηκόντων Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Σχολής Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών – Στελεχών. Η Πυροσβεστική Ακαδημία στο πρόγραμμα σπουδών της Σχολής, έχει συμπεριλάβει τα απαραίτητα μαθήματα και διαλέξεις καθώς και αντίστοιχες εκπαιδευτικές επισκέψεις, με σκοπό την εξοικείωση και την απόκτηση εμπειρίας με τις διαδικασίες και την ύλη των τμημάτων που πρόκειται να στελεχώσουν. Η συμμετοχή καταξιωμένων καθηγητών, επέτρεψε στους σπουδαστές να λάβουν εκείνες τις γνώσεις που απαιτούνται για να ανταποκριθούν με επιτυχία στη δύσκολη αποστολή τους κάτι που άλλωστε αποτελούσε προτεραιότητα για την πολιτική και φυσική Ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος».

Ο Διοικητής της Σχολής, αφού διαβεβαίωσε τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος για την υψηλού επιπέδου εκπαίδευση των σπουδαστών, προκειμένου να είναι έτοιμοι και ικανοί να συνεχίσουν την αποστολή τους με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, απευθύνθηκε στους απόφοιτους της Σχολής και ανέφερε:

«Σπουδαστές Αξιωματικοί της Σχολής Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών – Στελεχών, η σύγχρονη κοινωνία στηρίζεται πλήρως στις εφαρμογές της επιστημονικής γνώσης, η οποία εξελίσσεται διαρκώς ανατρέποντας ταχύτατα τα ισχύοντα δεδομένα τόσο στο κοινωνικό όσο και στο επαγγελματικό περιβάλλον. Εκμεταλλευτείτε λοιπόν τις γνώσεις που αποκομίσατε ώστε σε συνδυασμό με το επιστημονικό σας πεδίο να προσαρμοστείτε στο πυροσβεστικό γίγνεσθαι. Μη μείνετε όμως εκεί. Ξεπεράστε τη συνήθεια, το τυπικό και το εθιμικό αναζητώντας το νέο που θα σας οδηγήσει σε νέους ορίζοντες».

Ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς επέδωσε τα διπλώματα στους 125 αποφοιτήσαντες, δίνοντάς τους κατευθύνσεις για διάφορα θέματα υπηρεσιακού ενδιαφέροντος.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι για πρώτη φορά αποφοίτησαν από τη Σχολή Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών – Στελεχών – Τμήμα Ειδικών Καθηκόντων της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, πτυχιούχοι Υποπυραγοί ειδικών καθηκόντων, με τις ειδικότητες των οικονομολόγων, των νομικών, των ηλεκτρολόγων μηχανικών, των πολιτικών μηχανικών, των μηχανολόγων μηχανικών, των μετεωρολόγων και των πληροφορικών & τηλεπικοινωνιολόγων , όπως προβλέπει το Π.Δ. 38/2021.

Σκοπός της εκπαίδευσης, που πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα από 21 Νοεμβρίου 2022 έως 24 Μαρτίου 2023, ήταν η επιμόρφωση σε πυροσβεστικά θέματα γενικού και ειδικού ενδιαφέροντος, των πτυχιούχων ιδιωτών που κατατάχθηκαν ως πυροσβεστικό προσωπικό Ειδικών Καθηκόντων, με στόχο τη δημιουργία ικανών στελεχών που να μπορούν να ανταπεξέλθουν πλήρως στα καθήκοντά τους και να προάγουν και να εξελίξουν το Πυροσβεστικό Σώμα, ώστε να ανταποκρίνεται πλήρως στα νέα δεδομένα και στις σύγχρονες απαιτήσεις του Διεθνούς Συστήματος.

Την τελετή ορκωμοσίας, τίμησαν με την παρουσία τους, ο Ταξίαρχος (ΤΘ) Σπυρίδων Γιολτζόπουλος, ως Εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ο Συνταγματάρχης Άγγελος Μποδοσάκης, ως Εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΣ, ο Αντιπλοίαρχος (Ε) Κωνσταντίνος Μενούνος, ως Εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΝ, ο Σμήναρχος (Ι) Αντώνιος Μπαχαρακάκης, ως Εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΑ, ο Υποστράτηγος Χρήστος Μανούρος, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., ο Υποναύαρχος Δρόσος Ρεΐζης, ως Εκπρόσωπος του Αρχηγού Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γεώργιος Θωμάκος.

Επίσης, παρευρέθηκαν ο Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος ΠΣ Μάριος Αποστολίδης, ο Επιτελάρχης του Αρχηγείου ΠΣ, Αντιστράτηγος ΠΣ Χρήστος Λάμπρης, ο Διοικητής Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ., Υποστράτηγος ΠΣ Θεόδωρος Βάγιας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Υποστράτηγος Δημήτριος Καλιανιώτης, ο Προϊστάμενος Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης, Υποστράτηγος ΠΣ Δημοσθένης Ραγκαβάς και ο Προϊστάμενος Κλάδου Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων, Υποστράτηγος ΠΣ Αθανάσιος Μπαλάφας, καθώς και άλλοι επιτελείς Αξιωματικοί.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια