Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ζητά στοιχεία για θανατηφόρα σιδηροδρομικά δυστυχήματα της τελευταίας 15ετίας o Ισίδωρος Ντογιάκος


Να του αποσταλούν τα στοιχεία για τα σιδηροδρομικά δυστυχήματα της τελευταίας 15ετίας σε όλο το δίκτυο, ζητεί εγγράφως από την διοίκηση του ΟΣΕ ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος.

Με την εντολή του, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός ζητεί να ενημερωθεί για το πόσα θανατηφόρα σιδηροδρομικά δυστυχήματα έγιναν, πού έγιναν, πόσα θύματα είχαν και ποιες ποινικές ευθύνες αποδόθηκαν στους υπαιτίους.

Ο κ. Ντογιάκος θα επαναξιολογήσει αν οι ευθύνες που αποδόθηκαν ήταν οι πραγματικές ή άν θα έπρεπε να διωχθούν ποινικά και άλλα άτομα για τους χειρισμούς τους.

Ηδη, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει ζητήσει τον φάκελο για σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης το 2017 με τέσσερις νεκρούς για το οποίο δικάστηκε μόνον ο ένας από τους μηχανοδηγούς που επέζησε του τραγικού δυστυχήματος.

Επίσης, ο προϊστάμενος της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρόμικου Χρήματος Χαρ. Βουρλιώτης προσδιόρισε τον έλεγχο για τις συμβάσεις του ΟΣΕ σε βάθος 15ετίας

Οποιαδήποτε οικονομική ατασθαλία ή παρανομία που έγινε τα τελευταία 15 χρόνια στις συμβάσεις του ΟΣΕ θα εντοπιστεί δήλωσε ο οικονομικός εισαγγελέας.


Πηγή: naftemporiki.gr






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια