Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Απόβαση 130 αστυνομικών στη Μύκονο μετά τον ξυλοδαρμό του αρχαιολόγου - "Σαν τη Λερναία Ύδρα η εγκληματικότητα"



Μικτά κλιμακία της ΕΛ.ΑΣ. θα πραγματοποιήσουν, σταδιακά απόβαση στο "νησί των Ανέμων".





Πολεοδομικές παραβάσεις, αυθαιρεσίες και κρούσματα βίας και εγκληματικότητας που συνδέονται με αυτές, θα μπουν στο στόχαστρο των μικτών κλιμακίων της ΕΛ.ΑΣ. τα οποία θα πραγματοποιήσουν, σταδιακά, "απόβαση" στο "νησί των Ανέμων".



Επιπλέον 30 αστυνομικοί θα ενισχύσουν την τοπική Υποδιεύθυνση πριν το Πάσχα, ενώ ακόμα 100 θα βρεθούν στη Μύκονο μετά τις γιορτές. Τα ολιγομελή κλιμάκια διαφορετικών υπηρεσιών της Ασφάλειας, όπως και τα προηγούμενα δύο καλοκαίρια, θα επιχειρήσουν να βάλλουν φρένο σε κλοπές, τροχονομικές παραβάσεις, διακίνηση ναρκωτικών, παράνομη μετανάστευση και κάθε λογής παραβατική δραστηριότητα, δίνοντας όμως έμφαση αυτή τη φορά και σε αυθαιρεσίες, γύρω από το οικοδομικό "πάρτι" που εξελίσσεται στο νησί.


Τα πρόσφατα περιστατικά επιθέσεων και απειλών σε υπαλλήλους της Εφορίας Αρχαιοτήτων έχουν τροποποιήσει τον σχεδιασμό, με την ΕΛ.ΑΣ. να προσανατολίζεται και στον εντοπισμό των κυκλωμάτων που κρύβονται πίσω από την αυθαίρετη δόμηση.



Στη Μύκονο θα μεταβούν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών, της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, αλλά και της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής.



"Τα τελευταία δύο χρόνια η ΕΛ.ΑΣ. στέλνει τα καλοκαίρια πρόσθετη αστυνομική δύναμη, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι στη Μύκονο η εγκληματικότητα είναι σαν τη Λερναία Ύδρα", ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, προσθέτοντας: " Γι’ αυτό το λόγο έχουμε αποφασίσει να εφαρμόσουμε ειδικά επιχειρησιακά σχέδια αξιοποιώντας όχι μόνο τους 100 αστυνομικούς που θα στείλουμε από όλη την Ελλάδα σταδιακά το επόμενο διάστημα, αλλά οργανώνοντας και ειδικές επιχειρήσεις οι οποίες δεν θα εξαγγέλλονται. Και αυτό θα αφορά το σύνολο των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ., διότι το σύνολο πρέπει να εμπλακεί για να αντιμετωπίσει το πολύπλοκο και πολυπλόκαμο έγκλημα το οποίο υπάρχει στη Μύκονο".


Πηγή: www.thetoc.gr







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια