Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

«Μέντιουμ» απατεώνες εκβίαζαν μητέρα και κόρη – Κοσμήματα και 120.000 ευρώ η λεία τους


Χειροπέδες σε μία 57χρονη και έναν 44χρονο πέρασαν τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων και τους κατηγορούν πως με ακόμα τρεις συνεργούς τους, οι οποίοι έχουν ταυτοποιηθεί αλλά διαφεύγουν της σύλληψης, εξαπάτησαν μία μητέρα και την κόρη της και τους απέσπασαν 120.000 ευρώ και κοσμήματα μεγάλης αξίας.

Η 57χρονη έμενε μόνιμα στο παρελθόν στη Νέα Αρτάκη της Εύβοιας και εργαζόταν ως οικιακή βοηθός. Πριν από οκτώ χρόνια ξεκίνησε να δουλεύει στο σπίτι μίας 68χρονης και της 31χρονης κόρης της. Σταδιακά κέρδισε την εμπιστοσύνη τους και, όταν είδε ότι οι δύο γυναίκες ήταν ευάλωτες ψυχικά, τις έπεισε ότι μπορεί να προβλέψει και να επηρεάσει το μέλλον τους και να τις βοηθήσει να βρουν ερωτικό σύντροφο, εργασία και φίλους.

Η 57χρονη, για να γίνει πειστική, χρησιμοποιούσε διάφορες μεθόδους, όπως τη χειρομαντεία, την τήξη μετάλλων, την πώληση ελαίων και «φυλακτών» με υπερφυσικές ιδιότητες, ενώ υποστήριζε ότι είναι «Άγιο πρόσωπο» και έχει τις ικανότητες «ελέω Θεού».

Σταδιακά οι δύο γυναίκες έδωσαν στην 57χρονη και στους συνεργούς της 120.000 ευρώ, κοσμήματα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές ως αμοιβή. Τελικά τα θύματα αντιλήφθηκαν την απάτη και κατήγγειλαν τα περιστατικά στην αστυνομία. Ταυτόχρονα είπαν στην 57χρονη ότι δεν έχουν άλλα χρήματα.

Οι κατηγορούμενοι, τότε, τις απείλησαν ακόμα και για τη ζωή τους και απαίτησαν το ποσό των ογδόντα χιλιάδων ευρώ, προκειμένου να μην κάνουν πράξη τις απειλές τους. Ύστερα από υπόδειξη των στελεχών του «Περιουσιακών Δικαιωμάτων» τα θύματα έκλεισαν ραντεβού στο κέντρο της Αθήνας, στο οποίο παρέδωσαν στην 57χρονη και τον 44χρονο έναν φάκελο με είκοσι χιλιάδες ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα και άμεσα επενέβησαν οι αστυνομικοί και τους πέρασαν χειροπέδες.

Όλοι οι κατηγορούμενοι είναι υπήκοοι Αλβανίας και έχουν συγγενική σχέση μεταξύ τους.


Πηγή: huffingtonpost.gr






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια