Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Tα Α.Τ και Τ.Α Ιλίου επισκέφθηκε αντιπροσωπεία της Ένωσης Δυτικής Αττικής


Διαβάστε την ανακοίνωση:

Aντιπροσωπεία του σωματείου μας αποτελούμενη από τον Α’ Αντιπρόεδρο ΤΖΙΜΑ Νικόλαο, τον ταμεία ΚΙΟΥΣΗ Ανάργυρο και τον αντιπρόσωπο ΑΛΕΣΤΑ Σωκράτη επισκέφθηκε το Αστυνομικό Τμήμα και το Τμήμα Ασφαλείας Ιλίου προκειμένου να ενημερωθούμε εκτενώς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπηρετούντες συνάδελφοι εκεί. Σε ότι αφορά το Αστυνομικό Τμήμα, τα υπηρεσιακά προβλήματα έχουν μειωθεί αρκετά ύστερα από την ενίσχυση με αστυνομικό προσωπικό προερχόμενο από τις σχολές αστυφυλάκων και συναδέλφων (ΟΠΠΙ). Δυστυχώς όμως δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για το Τμήμα Ασφαλείας του Ιλίου όπου τα προβλήματα εκεί όχι μόνο δεν παρέμειναν τα ίδια αλλά διογκώθηκαν ακόμα παραπέρα.

Το θέμα της υποστελέχωσης ταλανίζει όχι μόνο τους συναδέλφους αλλά και τους ίδιους τους κατοίκους της περιοχής καθώς πολλές φορές το γραφείο ταυτοτήτων αναγκάζεται να κλείνει για να εκτελέσει η συνάδελφος εξωτερικές υπηρεσίες ( μεταγωγές, μέτρα κλπ ) και τα κανονισμένα ραντεβού των πολιτών να ακυρώνονται. Και όλα αυτά σε ένα τμήμα όπου είχε να διεκπεραιώσει μόνο για τον 2022 (αμέτρητες κλοπές, κλοπές οχημάτων, απάτες και ληστείες). Χωρίς να αναφερθούν οι εκκρεμότητες. Και αναρωτιόμαστε; Οι δεκάδες εκκρεμείς δικογραφίες προκαταρκτικής εξέτασης, οι εκατοντάδες ενεργές δικαστικές αποφάσεις και ληγμένες άδειες οπλοκατοχής και πολλά άλλα ποιος θα τα διεκπεραιώσει; Ήδη προ μηνών το πρόβλημα της υποστελέχωσης είχε επισημανθεί με πλήθος εγγράφων προς την ηγεσία του σώματος αλλά δυστυχώς ορισμένοι ακολουθούν τον κανόνα των τριών πιθήκων δεν ακούω , δεν μιλάω, δεν βλέπω. Τυχόν προτάσεις που έγιναν έπεσαν απλά στο κενό.

Σε απλά ελληνικά……..οι εναπομείναντες συνάδελφοι δεν είναι δυνατόν να ανταπεξέλθουν τον τεράστιο όγκο εργασίας και πλέον καθίσταται επιτακτική όσο ποτέ άλλοτε η ενίσχυση των τμημάτων τόσο για την ασφάλεια των αστυνομικών όσο και των πολιτών.

Η Ένωση μας θα συνεχίσει τις επισκέψεις στις αστυνομικές υπηρεσίες προκειμένου να ακούσει τα προβλήματα των συναδέλφων και να τα μεταφέρει στην ηγεσία έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν το ταχύτερο δυνατό.



Για το Δ.Σ.

-Ο-

Πρόεδρος

 

ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ Γεώργιος

-Ο-

Αν. Γεν. Γραμματέας

 

ΚΟΥΤΣΙΚΟΣ Ηλίας




Πηγή: easyda.gr






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια