Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Politico: Αυτός είναι ο "δικηγόρος του διαβόλου" που πήρε η Καϊλή - Υπερασπίστηκε τον μακελάρη του Μπατακλάν




Ο πρώην δικηγόρος του Σαλάχ Αμπντεσλάμ -του βασικού κατηγορούμενου για τις τρομοκρατικές επιθέσεις του 2015 στο Μπατακλάν, στο Παρίσι- αναλαμβάνει την υπεράσπιση της Εύας Καϊλή στο λεγόμενο σκάνδαλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Qatargate.



Πρόκειται για τον Σβεν Μαρί, διακεκριμένο δικηγόρο στο Βέλγιο, ο οποίος δήλωσε στο Politico τη Δευτέρα ότι θα αναλάβει τη θέση του Αντρέ Ριζόπουλος, ο οποίος εκπροσωπούσε την Ελληνίδα ευρωβουλευτή μέχρι τώρα. "Παίρνω τη σκυτάλη", ανέφερε ο Μαρί σε κείμενό του.


Ο πρώην δικηγόρος της Καϊλή, Ριζόπουλος επιβεβαίωσε στο ίδιο μέσο ότι δεν είναι πλέον υπεύθυνος για την υπόθεση, αλλά αρνήθηκε να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους συνέβη αυτό.




Γιατί ο Σβεν Μαρί θεωρείται ο "δικηγόρος του διαβόλου"

Σύμφωνα με το περιοδικό, ο Μαρί είναι γνωστός δικηγόρος στο Βέλγιο, τόσο λόγω των "υψηλών" πελατών του όσο και λόγω των δημόσιων εμφανίσεών του, για παράδειγμα σε μια εκπομπή ανθρώπινου ενδιαφέροντος για τους δικηγόρους.

Εκτός Βελγίου, είναι κυρίως γνωστός ως ο δικηγόρος που εκπροσώπησε τον Αμπντεσλάμ, το μοναδικό εν ζωή μέλος της ομάδας των ενόπλων που σκότωσαν 130 ανθρώπους και τραυμάτισαν εκατοντάδες στο Μπατακλάν στο Παρίσι. Κρίθηκε ένοχος για φόνο και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη χωρίς αναστολή.

Ήδη πριν από αυτό, ο Μαρί ήταν γνωστός ως "δικηγόρος του διαβόλου" εξαιτίας προηγούμενων πελατών του, όπως ο Φούαντ Μπελκασέμ, ο οποίος στρατολογούσε νεαρούς άνδρες για να πολεμήσουν για το Ισλαμικό Κράτος.


Ο Μαρί έχει δηλώσει ότι "δεν είναι ένας δικηγόρος που θέλει να υπερασπίζεται μόνο τα θύματα", ενώ μεταξύ των υποθέσεων που έχει αναλάβει είναι και η υπεράσπιση της οικογένειας της Sanda Dia, η οποία πέθανε έπειτα από ένα βίαιο τελετουργικό μύησης που έκανε μια αδελφότητα στο πανεπιστήμιο KU Leuven.


Πηγή: www.thetoc.gr






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια