Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σε τροχόσπιτο φιλοξενείται τo Π.Κ. Αργυράδων Κέρκυρας


Ανακοίνωση της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών (ΕΑΚΠ):


Η «φιλοξενία» σε τροχόσπιτο που πλέον τείνει να γίνει μόνιμη κατάσταση λειτουργίας του Πυρ/κού Κλιμακίου Αργυράδων, δημιουργεί επισφαλής συνθήκες για την πυροπροστασία της περιοχής και τους πυροσβέστες

Έχουν περάσει σχεδόν τρεις μήνες από τις 16/11/2023 όταν με διαταγή του Α.Π.Σ. αναστάλθηκε η λειτουργία του Π.Κ. Αργυράδων στην Κέρκυρα (βλ. eakp.gr από 17/11/2022). Έκτοτε όλο το νότιο τμήμα του 7ου μεγαλύτερου νησιού της Ελλάδας καλύπτεται μόνο από ένα περιπολικό το οποίο βρίσκεται συνεχώς στην ύπαιθρο και επομένως εκτεθειμένο σε όλες τις καιρικές συνθήκες, ενώ για το προσωπικό έχει διατεθεί ως κατάλυμα ένα τροχόσπιτο!

Δυστυχώς για πολλοστή φορά επιβεβαιώνονται οι προειδοποιήσεις, στις οποίες επιμένει η Ε.Α.Κ.Π. στα 24 χρόνια ύπαρξής της, ότι η μεταφορά τέτοιων αρμοδιοτήτων από το κράτος προς τους Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμού συνεπάγεται με μαθηματική ακρίβεια την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών πυροπροστασίας αφού το κόστος λειτουργίας είναι αδύνατο να καλυφθεί.

Παρόλο που αυτή τη φορά να μην επηρεάστηκε ιδιαίτερα από την κακοκαιρία η Δυτική Ελλάδα και το νησί της Κέρκυρας, η ζωή και η περιουσία του λαού δεν μπορεί από τη μια να αφήνεται στην τύχη και από την άλλη οι εκάστοτε κυβερνητικοί παράγοντες ως άλλοθι για την έλλειψη ουσιαστικών μέτρων να επικαλούνται την «κλιματική αλλαγή» και τα «ακραία καιρικά φαινόμενα» ή να υπερτονίζονται για ευνόητους λόγους ακόμη και τα πιο συνηθισμένα καιρικά φαινόμενα.

Δυστυχώς για ακόμη μία φορά διαπιστώνουμε ότι το κύριο βάρος «αναχαίτησης» και της νέας κακοκαιρίας, μεταφέρεται στους πολίτες, με την ατομική ευθύνη να ανάγεται στο βασικότερο μέτρο για την αντιμετώπιση των συνεπειών της.

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον ελληνικό λαό και τους εργαζόμενους στο Πυροσβεστικό Σώμα ΚΑΛΟΥΜΕ, όλους τους συναρμόδιους φορείς πριν δημιουργηθούν καταστάσεις που θα έχουν δυσμενείς συνέπειες από την υπολειτουργία του Π.Κ. Αργυράδων, να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν και να υπάρξει άμεση αποκατάσταση ή δημιουργία των απαραίτητων εγκαταστάσεων με αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση για την επαναλειτουργία του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αργυράδων.

Καθώς επίσης να υπάρξει σχετικός προγραμματισμός για την άμεση αναβάθμιση του σε πυροσβεστικό σταθμό Γ΄ τάξης προκειμένου να καλύπτει με αρτιότητα στο σύνολο τους τις ανάγκες πυρασφάλειας και δασοπροστασίας της Νότιας Κέρκυρας.

Οι υποδομές Πολιτικής Προστασίας επιβάλλεται να δημιουργούνται με κρατική χρηματοδότηση και να ανήκουν αποκλειστικά στον ελληνικό λαό!

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια