Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Την επόμενη εβδομάδα η υποβολή των αιτήσεων για το Market Pass – Ποια είναι η διαδικασία και ποιοι οι δικαιούχοι

Market Pass: Τα SOS και οι παγίδες για τους δικαιούχους - Newsbomb -  Ειδησεις - News
Σε 6-7 ημέρες θα ανοίξει η πλατφόρμα για το Market Pass

Θέμα ολίγων ημερών είναι η έναρξη της υποβολής αιτήσεων για το νέο οικονομικό βοήθημα της κυβέρνησης το λεγόμενο Market Pass προς τα νοικοκυριά, με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Nίκο Παπαθανάση, να το προσδιορίζει σε 6-7 ημέρες.

Μιλώντας την Τρίτη στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» ο κ. Παπαθανάσης ανέφερε ότι οι αιτήσεις στην σχετική πλατφόρμα για την χορήγηση του Market Pass θα ξεκινήσουν άμεσα ενώ η καταβολή των ποσών στους πρώτους αιτούντες θα γίνει έως τις 3 Μαρτίου.


Στο ερώτημα, τι εξοικονομεί μια οικογένεια αγοράζοντας από το καλάθι, ο κ. Παπαθανάσης, ανέφερε πως μία τετραμελής οικογένεια κερδίζει περίπου 80 ευρώ τον μήνα ποσό. Ειδικότερα, όπως τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης για μια τετραμελή οικογένεια αυτό σημαίνει 52 ευρώ και αν χρησιμοποιεί και το «καλάθι του νοικοκυριού» μπορεί να έχει ένα όφελος 80 ευρώ. Δεν μπορούμε 100% να καλύψουμε την ακρίβεια. Θα ήταν ψέματα να το πούμε, αλλά κάνουμε κάθε τι, ό,τι μπορούμε, προκειμένου να στηρίξουμε τα νοικοκυριά» τόνισε ο κ. Παπαθανάσης.

Ήδη έχει εκδοθεί το ΦΕΚ με τις λεπτομέρειες του Market Pass, ενώ πλέον έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με τις ημερομηνίες και την προθεσμία.

Ανάλογος με το Fuel Pass ο τρόπος υποβολής

«Σε 6-7 ημέρες θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις για την χορήγηση του Market Pass,» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και ο τρόπος υποβολής της αίτησης θα είναι ανάλογος με το Fuel Pass.

«Εάν επιλέξουμε να πιστωθούν τα χρήματα σε λογαριασμό IBAN, θα έχουμε μία μείωση 20%, αλλά θα καταβληθούν τρεις μήνες μαζί, δηλαδή Φεβρουάριος, Μάρτιος, Απρίλιος σε μία καταβολή στις 3 Μαρτίου και αφορά το 85% των συμπολιτών μας. Αυτό είναι που θέλουμε να κάνουμε, να στηρίξουμε πραγματικά τα νοικοκυριά και το έχουμε πει ότι αυτό το 10% είναι καλύτερο από το 7% που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ ως μείωση του ΦΠΑ» προσέθεσε ο κ. Παπαθανάσης.

«Οι πολίτες μπορούν άρα να επιλέξουν είτε να καταβληθούν τα χρήματα στο λογαριασμό IBAN, διαφορετικά στην άυλη κάρτα πρέπει να τα χρησιμοποιήσουν σε αγορές σε σουπερμάρκετ, οπωροπωλεία, παντοπωλεία, κρεοπωλεία αλλά και σε λαϊκές αγορές που όπου οι έμποροι και οι παραγωγοί έχουν POS» συμπλήρωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, σημειώνοντας ότι το συγκεκριμένο μέτρο της κυβέρνησης θα τρέξει έξι μήνες.

Τα εισοδηματικά κριτήρια για το Market Pass

Τα εισοδηματικά κριτήρια για να λάβει κανείς την οικονομική ενίσχυση ξεκινούν από 16.000 ευρώ για τον άγαμο, για ζευγάρι έως 24.000 ευρώ συν 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, για τις μονογονεϊκές οικογένεια δεν πρέπει να ξεπερνούν τα 24.000 ευρώ με 5.000 για κάθε επιπλέον παιδί.

Ως προς τα περιουσιακά στοιχεία των δικαιούχων αυτά είναι έως 250.000 ευρώ για άγαμους, χήρους ή ζευγάρια σε διάσταση. Η υποβολή αιτήσεων θα γίνεται μέσω του vouchers.gov.gr. Από την ενίσχυση εξαιρούνται φυσικά πρόσωπα που το 2021 δηλώθηκαν ως εξαρτώμενα ή σαν φιλοξενούμενα καθώς και όσοι εμπίπτουν στον φόρο πολυτελούς διαβίωσης για το 2021.

Τα πρώτα χρήματα θα πιστωθούν στους καταναλωτές έως τις 3 Μαρτίου για αιτήσεις που θα υποβληθούν έως τις 28 Φεβρουαρίου και έως τις 20 Μαρτίου για όσες κατατεθούν μέχρι τις 15 Μαρτίου.
Εντός Φεβρουαρίου αναμένονται οι πρώτες νέες μειώσεις στο «καλάθι του νοικοκυριού»

Εντός Φεβρουαρίου αναμένονται οι πρώτες νέες μειώσεις στο καλάθι του νοικοκυριού, επισημαίνει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενώ υπογραμμίζει πως για 14η εβδομάδα διατήρησε σταθερή την αξία του.

«14η εβδομάδα εφαρμογής του “Καλαθιού του Νοικοκυριού” και από τα 833 προϊόντα 65 (7.80%) παρουσίασαν αύξηση, 48 (5.76%) παρουσίασαν μείωση, και 720 (86.43%) παρέμειναν σταθερά! Σε αξία συνόλου “Καλαθιού” η αξία έμεινε σταθερή. Εντός Φεβρουαρίου αναμένονται οι πρώτες νέες μειώσεις», αναφέρει ο κ. Γεωργιάδης.




Πηγή: thestandard.gr






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια