Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Θεοδωρικάκος για τα δημοσιεύματα περί σχέσεων Greek Mafia με ΕΛ.ΑΣ και ΕΥΠ: Ο ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί με το θράσος του


Ανακοίνωση με την οποία απαντά στον ΣΥΡΙΖΑ για την «greek mafia» εξέδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο κ. Θεοδωρικάκος τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, που υπονόμευσε «τη Δικαιοσύνη στην πρώτη δίκη της επονομαζόμενης Greek mafia, καθυστερώντας για πολλά χρόνια τη συλλογή των απαραίτητων στοιχείων», τώρα «προκαλεί με το θράσος του, με το οποίο προσπαθεί να καλύψει την αντιπολιτευτική του απόγνωση».

Επίσης, ο υπουργός δηλώνει, αναφερόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση, ότι «είναι οι ίδιοι που εξέθρεψαν την εγκληματικότητα, ακόμη και σε φοιτητικές εστίες, που απέτυχαν να αντιμετωπίσουν στοιχειωδώς το οργανωμένο έγκλημα και μετέτρεψαν την Ελλάδα σε ξέφραγο αμπέλι».

«Και σήμερα, χωρίς ίχνος ντροπής, επιτίθενται στην Κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που προχώρησαν στην κάθαρση και στη διαφάνεια στις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. όπου απαιτείτο», προσθέτει η ανακοίνωση του Τάκη Θεοδωρικάκου.
Ολόκληρη η ανακοίνωση Τάκη Θεοδωρικάκου για τον ΣΥΡΙΖΑ και την «greek mafia»

Για άλλη μία φορά ο ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί με το θράσος του, με το οποίο προσπαθεί να καλύψει την αντιπολιτευτική του απόγνωση. Είναι οι ίδιοι που εξέθρεψαν την εγκληματικότητα, ακόμη και σε φοιτητικές εστίες, που απέτυχαν να αντιμετωπίσουν στοιχειωδώς το οργανωμένο έγκλημα και μετέτρεψαν την Ελλάδα σε ξέφραγο αμπέλι.

Οι ίδιοι που υπονόμευσαν τη Δικαιοσύνη στην πρώτη δίκη της επονομαζόμενης Greek mafia, καθυστερώντας για πολλά χρόνια τη συλλογή των απαραίτητων στοιχείων.

Και σήμερα, χωρίς ίχνος ντροπής, επιτίθενται στην Κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που προχώρησαν στην κάθαρση και στη διαφάνεια στις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. όπου απαιτείτο, όταν είναι μάλιστα η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που έχει στείλει όλες τις υποθέσεις στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων με τον νέο της διοικητή, καθώς και στην ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη για να λάμψει η αλήθεια. Να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών συνολικά στην Ελληνική Αστυνομία, να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών συνολικά στη χώρα.


ΣΥΡΙΖΑ: Αφωνία Μητσοτάκη-Θεοδωρικάκου για σχέσεις Greek Mafia με ΕΥΠ και ΕΛΑΣ


Νωρίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε για «αφωνία» τον πρωθυπουργό και τον υπ. Προστασίας του Πολίτη, σχετικά με δημοσιεύματα για σχέσεις της Greek Mafia με την ΕΥΠ και την ΕΛΑΣ.

«Έχουν περάσει πάνω από 24 ώρες από τις συνταρακτικές αποκαλύψεις του Τύπου για την εμπλοκή μαφιόζων στις έρευνες της ΕΥΠ και στις μεταθέσεις αστυνομικών και από την κυβέρνηση Μητσοτάκη υπάρχει η απόλυτη σιωπή», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση και διερωτάται:

«Πού είναι ο λαλίστατος υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Θεοδωρικάκος; Δεν έχει να πει κάτι, που άνθρωποι του περιβάλλοντος του φέρεται να εμπλέκονται σε ευνοϊκές για τη μαφία μεταθέσεις στην αστυνομία; Έχει την παραμικρή ευθιξία να παραιτηθεί; Πού είναι ο λαλίστατος κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Οικονόμου; Δεν θα βγει να υπερασπιστεί τον κ. Μητσοτάκη, που ως πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ ισχυρίζεται ότι δεν ήξερε τίποτα για τις υποκλοπές, αλλά οι μαφιόζοι φαίνεται να μάθαιναν τα πάντα;».

Ενώ και η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, εξέδωσε ανακοίνωση, εγκάλεσε τον Τ. Θεοδωρικάκο πως «όταν ρωτήθηκε αν υπήρχαν ανώτατοι αξιωματικοί που συνομιλούσαν με τη μαφία και γιατί τα στοιχεία δεν στάλθηκαν στη Δικαιοσύνη, απάντησε με τον τρόπο που απαντά και ο κ. Μητσοτάκης για τις υποκλοπές. Είπε ότι δεν γνώριζε». Σημείωσε δε ότι «επί ΣΥΡΙΖΑ είχε γίνει μία πολύ μεγάλη έρευνα της ΕΥΠ η οποία, με τη σημερινή κυβέρνηση, ποτέ δεν αξιοποιήθηκε από την αστυνομία, ώστε να καταλήξει στη σχετική δικογραφία και να αποδοθεί Δικαιοσύνη» «Μάλιστα ορισμένους από τους αξιωματικούς που φέρονται να εμπλέκονται, ο κ. Θεοδωρικάκος τους αναβάθμισε. Τα στοιχεία υπάρχουν και οι επίορκοι αστυνομικοί που έχουν σχέση με τη μαφία πρέπει να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Μάλιστα, με βάση τις πληροφορίες, τα έσοδα από τέτοιες παράνομες δραστηριότητες έφταναν τα 3 εκ. ευρώ».

 

 Πηγή: www.iefimerida.gr







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια