Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Άλκης Καμπανός: Το τρισάγιο και ο αστυνομικός που συγκίνησε ένα χρόνο μετά τη δολοφονία







Πέρασε ακριβώς ένας χρόνος από τη νύχτα που ο Άλκης Καμπανός δολοφονήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Η συγκίνηση στο τρισάγιο κορυφώθηκε…

Το τρισάγιο βρήκε στο σημείο της δολοφονίας, συγγενείς, φίλους και απλό κόσμο που ακόμα δεν μπορεί να ξεχάσει το έγκλημα. Ο Άλκης Καμπανός ξεψύχησε στα χέρια αστυνομικού που έφτασε πρώτος εκείνη τη μαύρη νύχτα στη Χαριλάου. Ένα χρόνο μετά, ο ίδιος επέστρεψε στο σημείο, για να τιμήσει τη μνήμη του Άλκη και χειροκροτήθηκε. Οι στιγμές συγκίνησης στη Χαριλάου ήταν διαδοχικές το πρωί.





Ένα στενό μακριά από το γήπεδο «Κλεάνθης Βικελίδης» βρίσκεται σήμερα το μνημείο του 19χρονου Άλκη Καμπανού, που δολοφονήθηκε τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου του 2022 από οπαδούς του ΠΑΟΚ. Τα κεράκια, τα κασκόλ και τα γράμματα, όλα, βρίσκονται ακόμα εδώ.

Σήμερα είναι η μαύρη επέτειος της δολοφονίας του. Στο σημείο της επίθεσης, φτάνουν από νωρίς εκατοντάδες κάτοικοι της Θεσσαλονίκης για να αφήσουν ένα λουλούδι, ένα κεράκι, ένα κασκόλ ή μια φανέλα στη μνήμη ενός παιδιού που πέθανε επειδή είπε ποια ομάδα υποστήριζε.








Νέοι άνθρωποι, μαθητές, αλλά και Θεσσαλονικείς κάθε ηλικίας, Αρειανοί αλλά και φίλαθλοι άλλων ομάδων, όλοι με θλιμμένα πρόσωπα. Ο θάνατός του, στην είσοδο της πολυκατοικίας επί της οδού Γαζή στη Χαριλάου, έγινε σύμβολο κατά της οπαδικής βίας.



Νωρίτερα, με πρωτοβουλία του Α.Σ. Άρης πραγματοποιήθηκε τρισάγιο στο σημείο της δολοφονίας με τις σκηνές να προκαλούν συγκίνηση.





Στο σημείο και ο αστυνομικός που έφτασε πρώτος εκείνη τη μαύρη νύχτα και στα χέρια του ξεψύχησε ο Άλκης Καμπανός. Είναι ο αστυνομικός της Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, ο οποίος έφτασε πρώτος στο σημείο της δολοφονίας και ακόμα δεν μπορεί να ξεχάσει τις σκηνές που είδε.
Το χρονικό της φρίκης

Ήταν ξημερώματα 1ης Φεβρουαρίου, ο 19χρονος Άλκης Καμπανός βρισκόταν με την παρέα του στην περιοχή Χαριλάου Θεσσαλονίκης. Δύο αυτοκίνητα σταματούν στο σημείο και ρωτούν τον Άλκη και την παρέα του, τι ομάδα είναι.

Ο Άλκης απαντά πώς είναι Άρης και τότε αρχίζουν να επιτίθενται στον νεαρό και την παρέα του με ρόπαλα, μαχαίρια, δρεπάνια και άλλα αιχμηρά αντικείμενα.

Ο άτυχος νεαρός δέχεται μαχαιριά από δρεπάνι, τραυματίζεται στο πόδι, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του από ακατάσχετη αιμορραγία, ενώ κι άλλοι δύο φίλοι του φέρουν τραύματα αλλά χωρίς να κινδυνεύει η ζωή τους. Το δολοφονικό όπλο βρέθηκε λίγα μέτρα μακριά από το σημείο του εγκλήματος, πεταμένο στον δρόμο, πλάι σε απορρίμματα.

Το σώμα του 19χρονου Άλκη Καμπανού είχε δεχτεί πάνω από 30 τραύματα, όπως έδειξε το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης. Η ιατροδικαστής μάλιστα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος του προήλθε από συνδυασμό αυτών των τραυμάτων και κυρίως από τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που προκάλεσαν τα χτυπήματα με το δρεπάνι, το μαχαίρι και τον λοστό. Η εν ψυχρώ δολοφονία ενός 19χρονου παιδιού σόκαρε το πανελλήνιο…






Πηγή: www.newsit.gr






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια