Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η δημοσιοποίηση στοιχείων δεν απέτρεψε δύο κακοποιούς να συνεχίσουν την εγκληματική τους δράση


Χθες η Ελληνική Αστυνομία δημοσιοποίησε φωτογραφίες και στοιχεία συμμορίας αποτελούμενη από 16 Ρομά οι οποίοι εμπλέκονται σε 72 κλοπές στην Αττική με λεία η οποία ξεπερνά το 1.000.000 ευρώ.

Η συντριπτική πλειοψηφία των δραστών έχει ποινικό παρελθόν. Ένας 29χρονος είχε απασχολήσει την αστυνομία το 2016 για συμμετοχή σε συμμορία που έκανε ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων. Δεν είχε εντοπιστεί ώστε να συλληφθεί  ωστόσο είχε δημοσιοποιηθεί το όνομα και οι φωτογραφίες του. 

Το ίδιο είχε συμβεί και με έναν 46χρονο ο οποίος το 2020 είδε τις φωτογραφίες και το όνομά του να εκδίδονται σε δελτίο τύπου της ΕΛ.ΑΣ. για συμμετοχή σε συμμορία που διέπραττε κλοπές.


Ο τρόπος δράσης

Μια νεαρή έμπαινε σε σπίτια κυρίως ηλικιωμένων με έναν συνεργό επειδή δήθεν ενδιαφέρθηκαν για μία αγγελία. Τότε έβαζαν σε εφαρμογή το παραμύθι ότι είναι έγκυος και ζαλίζεται. Έβγαιναν όλοι στο μπαλκόνι και τότε οι υπόλοιποι συνεργοί που καραδοκούσαν έμπαιναν στο σπίτι και έκλεβαν χρήματα και κοσμήματα χωρίς να αφήσουν το παραμικρό ίχνος.

Εντόπιζαν διαδικτυακές αγγελίες σχετικά με την πώληση ή ενοικίαση ακινήτων ή άλλων αντικειμένων. Στόχευαν κυρίως ηλικιωμένα άτομα ενώ παράλληλα κατά την καθορισμένη ημερομηνία συνάντησης προσπαθούσαν να εξασφαλίσουν ότι το υποψήφιο θύμα τους θα ήταν μόνο στο σπίτι.

Από τον περασμένο Φεβρουάριο οι Ρομά έκαναν τουλάχιστον 72 κλοπές σε ολόκληρη την Αττική με λεία η οποία ξεπερνά το 1.000.000 ευρώ. Βασικό ρόλο είχε η 20χρονη που εμφανιζόταν να βρίσκεται σε ενδιαφέρουσα σχεδόν σε όλες τις απάτες. Οι συνεργοί κάθε φορά εναλλάσσονταν και αμέσως μετά τις κλοπές πήγαιναν σε ένα σπίτι στα Λιόσια όπου έκαναν τη μοιρασιά.

Την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου ξεκίνησαν τις συλλήψεις οι αστυνομικοί. Συνέλαβαν επ αυτοφώρο λίγο πριν κάνουν κλοπή κάποιους από τους δράστες.

Συλληφθέν μέλος, δεν δίστασε να κινηθεί απειλητικά με το όχημα που οδηγούσε σε βάρος αστυνομικού της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, με αποτέλεσμα αυτός να τραυματιστεί όταν από την αναγκαστική πτώση του στο έδαφος, προκλήθηκε κάταγμα στο χέρι του.









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια