Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τοποθέτηση του Προέδρου της Π.Ο.ΑΣ.Υ. στο υπό συζήτηση Νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ για την διάταξη του ΒΟΕΑ και για άλλες διατάξεις



Στην Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων παρουσίασε σήμερα τις προτάσεις μας για το ΒΟΕΑ και άλλα αιτήματα ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γρηγόρης ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ στο πλαίσιο ακρόασης φορέων κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης με τίτλο «Μέριμνα υπέρ του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, εξορθολογισμός της νομοθεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, οργάνωση της Εθνοφυλακής και άλλες διατάξεις».

Αφού εξέφρασε τα συλλυπητήρια της αστυνομικής οικογένειας στην Πολεμική Αεροπορία για την τραγική απώλεια του συγκυβερνήτη του πολεμικού αεροσκάφους, ευχήθηκε να βρεθεί σώος ο πιλότος που αναζητείται.

Στη συνέχεια χαιρέτησε την πρωτοβουλία της κυβέρνησης να ικανοποιήσει και δικά μας αιτήματα, που αφορούν στη λειτουργία του ΜΤΣ και στη διασφάλιση των δικαιωμάτων των μερισματούχων αστυνομικών, μετά την εφαρμογή του νέου ειδικού μισθολογίου, του ν. 4472/2017 , και την αναγκαιότητα αντιστοίχισης των μερισμάτων στα νέα δεδομένα, ώστε να διορθωθούν αδικίες και στρεβλώσεις.

Η Ομοσπονδία μας, στο πλαίσιο της διαβούλευσης του νομοσχεδίου με τους αρμόδιους Υπουργούς βρήκε την ανταπόκρισή τους και για άλλα θέματα και κάλεσε τη Βουλή να αποδεχθεί τρεις προτεινόμενες νέες διατάξεις που αφορούν:

1)στον καταμερισμό των εσόδων από τις κλήσεις που επιδίδει η Τροχαία σε παραβάτες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, αναλογικά στα ταμεία ΤΑΠΑΣΑ και ΜΤΣ.

2) στην προώθηση διάταξης, ώστε να έχουμε τη δυνατότητα κι εμείς όπως όλοι οι ασφαλισμένοι να μην χάνουμε καμία ημέρα σύνταξης, δηλαδή να λαμβάνουμε σύνταξη από την επόμενη ημέρα της διαγραφής μας από το σώμα και όχι από την 1η ημέρα του επόμενου μήνα της αίτησης συνταξιοδότησης. Κάτι που σήμερα οδηγεί σε βέβαιη απώλεια εισοδήματος έως και 1 μήνα.

3) στην τροποποίηση του νόμου 826/78, ώστε να ενταχθούν στον προβλεπόμενο Ειδικό Λογαριασμό, όλοι όσοι προσλαμβάνονται για πρώτη φορά στην Ελληνική Αστυνομία, συμπεριλαμβανομένων των Ειδικών φρουρών, των Συνοριακών φυλάκων, των Πολιτικών υπαλλήλων και άλλων. Επιπλέον, όσοι έχουν ήδη έως 10 έτη υπηρεσία, να δύνανται, σύμφωνα και με τα ισχύοντα στον Κλάδο Υγείας της πρώην Αστυνομίας Πόλεων, να εντάσσονται προαιρετικά, μετά από αίτησή τους, στον ίδιο Ειδικό Λογαριασμό. Επίσης, ζητάμε τον εξορθολογισμό της παροχής ώστε αυτή να είναι συνδεδεμένη με την πάθηση (δυσίατα νοσήματα, τραυματισμοί εν ώρα υπηρεσίας κλπ) και όχι να χορηγείται ανάλογα με τον κατεχόμενο βαθμό, όπως ισχύει σήμερα.

Τέλος, τόνισε ότι η Ομοσπονδία διαχωρίζει τη θέση της από το αίτημα εταίρου προέδρου Ομοσπονδίας αναφορικά με την επαναφορά του άρθρου 71 του αρχικού σχεδίου νόμου που αναφερόταν στα συνδικαλιστικά ζητήματα των εν ενεργεία στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων και δεν προωθήθηκε προς ψήφιση. Η Ομοσπονδία επ’ αυτού του θέματος τελεί σε συνεργασία με όλες τις Ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, με στόχο την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας και την αποτροπή τυχόν περιορισμού της συνδικαλιστικής οργάνωσης και λειτουργίας.



Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

         O Πρόεδρος                             Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος




Πηγή: poasy.gr






Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Προεδρε γιατι σταματησες να διεκδικεις την εξαγορα πλασματικων χρονων λογω τεκνων;ελπιζουμε το επομενο διαστημα σε ακομα μια διεκδίκησή σου..