Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Θεοδωρικάκος: Στηρίζουμε με πράξεις τους αστυνομικούς μας εκτός από τους ελάχιστους επίορκους - Με τις κρίσεις ανάσανε η ΕΛ.ΑΣ.


Μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση πως η κάθαρση στην ΕΛ.ΑΣ. θα φθάσει μέχρι τέλους απέστειλε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, κατά τον χαιρετισμό του στο Γενικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.) που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Στις πρόσφατες κρίσεις της Ελληνικής Αστυνομίας, που έγιναν με τη στήριξη του Πρωθυπουργού, υπήρξαν αντιδράσεις, υπήρξαν σκευωρίες, επισήμανε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Αυτή η Πολιτική Ηγεσία δεν είναι εκβιάσιμη από κανέναν»! Ο κ. Θεοδωρικάκος εξέφρασε την βεβαιότητα ότι οι πρόσφατες αποστρατεύσεις έκαναν την πλειονοψηφία των αστυνομικών να ανασάνει: «διότι η συντριπτική πλειονότητα των αστυνομικών μας δουλεύουν ευσυνείδητα με αγάπη και πίστη στο εθνόσημο που φέρει η στολή τους και απομονώνουν τους λίγους επίορκους», εξήγησε.

Ο υπουργός αναφέρθηκε ακόμη στην αποτελεσματικότητα του επιχειρησιακού σχεδίου για ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών, αποτελεσματικότητα που όπως είπε αποδεικνύεται με μετρήσιμα στοιχεία. Ο κ. Θεοδωρικάκος διαβεβαίωσε ακόμη τους αστυνομικούς πως έχουν την πλήρη στήριξη της κυβέρνησης, όπως αποδείχθηκε και εμπράκτως από τα μέτρα που ελήφθησαν για την στήριξη του έμψυχου δυναμικού της ΕΛ.ΑΣ. : «Στηρίζουμε τον Έλληνα αστυνομικό με πράξεις, επιλύοντας χρόνια αιτήματα», επισήμανε ο υπουργός

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του χαιρετισμού του υπουργού Προστασίας του Πολίτη

Αγαπητέ Πρόεδρε της ΠΟΑΣΥ, κυρίες και κύριοι, αγαπητοί συνάδελφοι Υπουργοί, εκπρόσωποι των κομμάτων, αγαπητοί συνεργάτες στο Υπουργείο, Υφυπουργέ, Γενικέ Γραμματέα, Αρχηγέ της Ελληνικής Αστυνομίας, Στρατηγοί, Αξιωματικοί του Σώματος, αγαπητέ Περιφερειάρχη, αξιότιμε και φίλε Δήμαρχε Αθηναίων, κυρίες και κύριοι που εκπροσωπείτε το σύνολο των αστυνομικών μας σε ολόκληρη τη χώρα.

Ξεχωριστή χαρά για μένα να βρίσκομαι δίπλα σας, ξεχωριστή χαρά και τιμή να υπηρετώ μαζί σας με βάση την τιμητική απόφαση του Πρωθυπουργού μας, 17 μήνες το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Θα μου επιτρέψετε κύριε Πρόεδρε, ένα ευχαριστώ πρώτα στους συναδέλφους μου Υπουργούς, διότι έχετε κάνει και καλή επιλογή βλέπω από ότι σήμερα δεν μπορώ να ξεχωρίσω προφανώς τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, είναι όλοι άξιοι Υπουργοί και εξαίρετοι φίλοι και βοηθούν όλοι την Αστυνομία.

Απλά, βλέποντας τα συγκεκριμένα πρόσωπα δεν θα ξεχάσω τη συμβολή του Υπουργού Οικονομικών, του Χρήστου Σταϊκούρα, με βάση την απόφαση του Πρωθυπουργού μας, να στηριχτούν οι αστυνομικοί με το έκτακτο επίδομα των 600 ευρώ, δεν θα ξεχάσω την σταθερή και μόνιμη, αγάπη και συμβολή του Υπουργού Ανάπτυξης, του Άδωνη Γεωργιάδη, που πάντοτε με πράξεις στηρίζει την Ελληνική Αστυνομία, δεν θα ξεχάσω την άριστη συνεργασία μας με τον Βασίλη Κικίλια, για να συνδράμει η Ελληνική Αστυνομία στο έργο της ανάπτυξης του τουρισμού που φέτος έκανε ένα τεράστιο ρεκόρ και έδωσε το μήνυμα της επανεκκίνησης της Ελληνικής οικονομίας και κανείς δεν πηγαίνει σε μια χώρα αν δεν νιώθει ασφαλής και ένα μεγάλο μπράβο ασφαλώς στους αστυνομικούς μας, για την καθοριστική συμβολή τους σε αυτό.

Δεν θα ξεχάσω τον φίλο Υπουργό Υγείας, Θανάση Πλεύρη και φυσικά την εξαίρετη Υφυπουργό του, την κυρία Ράπτη, που από κοινού έχουμε αναλάβει και υλοποιούμε πρωτοβουλίες που απελευθερώνουν δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας, έκανες την ξεχωριστή αναφορά σου πριν, τον συνάδελφο Υφυπουργό Δικαιοσύνης, τον κύριο Κώτσηρα με τη δική του συμβολή μαζί με τον Υπουργό, τον κύριο Τσιάρα στο να κάνουμε πράξη επιτέλους την απελευθέρωση από το πάρεργο της διακίνησης των δικογράφων, το οποίο εκκρεμεί γι’ αυτό κύριε Κώτσηρα θα θέλαμε τον ένα, ενάμησι, δύο μήνες, δεν ξέρω πόσο μένει, ο Πρωθυπουργός μας ξέρει πόσο απομένει να γίνει πράξη αυτό που έχουμε ψηφίσει. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Περιφερειάρχη και στο Δήμαρχο, γιατί έχουμε σταθερή και ουσιαστική συνεργασία.


«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις Ελληνίδες και στους Έλληνες αστυνομικούς»

Αυτά σε ό,τι αφορά τους καλεσμένους μας, αλλά πάνω απ’ όλα ένα μεγάλο ευχαριστώ στις Ελληνίδες και στους Έλληνες αστυνομικούς, στην Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, για μια εξαιρετική δουλειά η οποία διασφαλίζει τα σύνορα της πατρίδας.

Το 2022 είναι η χρονιά που η παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. στα σύνορα ήταν ένα στοπ σε παράνομη είσοδο 260 χιλιάδων παράνομων μεταναστών. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη σύλληψη των πάνω από 1.400 εγκληματίες διακινητές παρανόμων μεταναστών, ένα μεγάλο ευχαριστώ για την εξαιρετική δουλειά που κάνουν οι αστυνομικοί μας σε ολόκληρη τη χώρα η οποία οδήγησε στη σημαντική μείωση κατά 25% των δεικτών εγκληματικότητας σε σχέση με την περίοδο 2015-2019.

Αυτά είναι επίσημα στοιχεία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τα οποία από φέτος δημοσιεύουμε την πρώτη εβδομάδα του νέου έτους και τα οποία έχουν κατατεθεί και αποδεικνύουν ότι παρά τις τάσεις αύξησης των ακραίων συμπεριφορών, στην Ελλάδα η παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. έχει χαρακτηριστικό και καθοριστικό ρόλο στο να αντιμετωπίζουμε πιο δραστικά την εγκληματικότητα.

Να σημειώσω, δε, κύριε Πρόεδρε, ότι το 2022 είναι η χρονιά με τις λιγότερες δολοφονίες, με τις λιγότερες ανθρωποκτονίες τα τελευταία 12 χρόνια και με το υψηλότερο ποσοστό εξιχνίασης εγκληματών, που προσέγγισε το 90%.

Ασφαλώς έχουμε δρόμο μπροστά μας, έχουμε πάρα πολύ σκληρή δουλειά για να ανταπεξέλθουμε στο αίτημα ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών, αλλά ξέρω ότι έχουμε αστυνομικούς που στη συντριπτική τους πλειονότητα είναι αφοσιωμένοι στο καθήκον και η συνεργασία μας είναι άριστη.

Αυτός είναι ο λόγος που είμαστε δίπλα σας, αυτός είναι ο λόγος που η Κυβέρνηση είναι εδώ, αυτός είναι ο λόγος που κάθε μέρα η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου και η Φυσική Ηγεσία της Αστυνομίας είναι δίπλα σας και είναι μαζί σας, και αυτό ξέρετε πολύ καλά ότι δεν είναι λόγια.

«Στηρίξαμε στην πράξη τον Έλληνα αστυνομικό»

Μαζί κάναμε πραγματικότητα μέσα σε 17 μήνες το νέο βαθμολόγιο, λύσαμε το θέμα των εξόδων διημερεύσεων, πήγαμε σε 64 ώρες τα νυχτερινά, εκσυγχρονίσαμε με τη χθεσινή τροπολογία τον ειδικό λογαριασμό του ΤΑΠΑΣΑ, λύσαμε το θέμα τους ενός μήνα που καθυστερούσατε για να βγείτε κανονικά στη σύνταξη, ψηφιοποιήσαμε υπηρεσίες και απελευθερώνουμε τους αστυνομικούς από πάρεργα δεκαετιών το οποίο εσείς δεν το πιστεύατε ποτέ, αναγνωρίστηκε η μάχιμη πενταετία για όλους, κάναμε πράξη την ανωτατοποίηση της εκπαίδευσης και σε επίπεδα αξιωματικών αναβαθμίζοντας και τη συνολική εκπαίδευση των αστυνομικών μας.

Στηρίζουμε με πράξεις, με έργα, με όλους τους τρόπους τον Έλληνα αστυνομικό και είμαι βέβαιος ότι έχω ξεχάσει και πάρα πολλά πράγματα, βεβαίως. Δεν πρόκειται να σταματήσουμε, θα είμαστε δίπλα σας γιατί θέλουμε να κερδίσουμε όλοι μαζί την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού για την Αστυνομία του, η οποία κάνει μια πάρα πολύ σπουδαία και σημαντική δουλειά.

Θέλω να είμαι ξεκάθαρος σε δυο ακόμα θέματα και με αυτά θέλω να κλείσω την παρέμβαση μου. Κάθε χρόνο γίνονται οι κρίσεις της Ελληνικής Αστυνομίας. Το ίδιο έγινε και φέτος με την απόλυτη στήριξη του Πρωθυπουργού της Χώρας, του Κυριάκου Μητσοτάκη. Προχωρήσαμε στην αλλαγή στην ηγεσία κρίσιμων Υπηρεσιών που σχετίζονται με την αντιμετώπιση της διαφθοράς και του βαρέως εγκλήματος.

Η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δεν είναι εκβιάσιμη από κανέναν

Υπήρξαν αντιδράσεις, υπήρξαν σκευωρίες. Τώρα πλέον όλοι γνωρίζουν ότι αυτή η Πολιτική Ηγεσία δεν είναι εκβιάσιμη από κανέναν. Αισθάνομαι ότι η Ελληνική Αστυνομία έχει ανασάνει, είναι σε πολύ καλύτερο δρόμο για όπου υπήρχαν προβλήματα, διότι η συντριπτική πλειονότητα των αστυνομικών μας δουλεύουν ευσυνείδητα με αγάπη και πίστη στο εθνόσημο που φέρει η στολή τους και απομονώνουν τους λίγους επίορκους. Και αυτό είναι υποχρέωση όλων μας να το κάνουμε και γνωρίζω ότι οι άνθρωποι που βρίσκονται σε αυτήν την αίθουσα έχουν την δική τους συνδρομή.

Δεν σταματάμε λοιπόν, προχωράμε μπροστά, κάνουμε τις αλλαγές που πρέπει και στηρίζουμε τον Έλληνα αστυνομικό. Και αυτό σημαίνει κύριε Πρόεδρε ότι είμαστε αποφασισμένοι ως Κυβέρνηση, δράττομαι της ευκαιρίας με την παρουσία του Υπουργού Οικονομικών και του Υπουργού Ανάπτυξης ιδιαιτέρως. Υπάρχει πλέον από χθες η πορεία προς το νέο μισθολόγιο των ενστόλων.

Θεωρώ ότι σε αυτό το πλαίσιο έχει έρθει η στιγμή να δώσουμε μια σημαντική και ουσιαστική λύση και στο πρόβλημα της επικινδυνότητας του επαγγέλματος του έλληνα αστυνομικού. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει λογικός άνθρωπος που να αμφισβητεί ότι η δουλειά που κάνουν οι αστυνομικοί μας είναι το πλέον επικίνδυνο επάγγελμα σε αυτή τη χώρα. Συνεπώς έχουμε το καθήκον στον χρόνο που διανύουμε, στο 2023, να δώσουμε στέρεη λύση.

Δεν έχουμε ανάγκη από προεκλογικές διακηρύξεις. Οι δεσμοί μας είναι ουσιαστικοί και ισχυροί και είναι διαχρονικοί. Δεν καθορίζονται από μια εξαγγελία πριν από τις εκλογές. Θα συνεργαστούμε, θα βρούμε την κατάλληλη λύση και αισθάνομαι ότι έχει έρθει η ώρα η Κυβέρνηση μας, εγώ ελπίζω ότι θα είναι και η επόμενη Κυβέρνηση του τόπου επειδή οι Έλληνες θα πάρουν αυτήν την απόφαση. Θα δώσει ουσιαστική λύση σε ένα πάγιο αίτημα των αστυνομικών, το οποίο το αγκαλιάζει η κοινωνία γιατί εκπροσωπεί τη λογική.



Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αυτό με τις ψηφιακές επιδόσεις που το είδε, ακόμα οι αστυνομικοί δικόγραφα μοιράζουν.