Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πάμπλο Πικάσο: «Η τέχνη είναι ένα ψέμα που μας βοηθά να ανακαλύψουμε την αλήθεια»


Παρέμβαση του Γιάννη Σταμούλη, επιτ. Προέδρου ΕΑΠΣ

Ο καλός φίλος και συνάδελφος Υποστράτηγος Π.Σ. ε.α Παναγιώτης Κοτρίδης, καλλιτέχνησε με τη δυνατότητα των ψηφιακών εργαλείων, μια φωτογραφία, με ισχυρά συναισθήματα, θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα για την καταστροφή που δε γνωρίζει σύνορα, για την διαχείριση των συνεπειών μιας καταστροφής που δεν γνωρίζει, ή τουλάχιστο δεν πρέπει να γνωρίζει από γεωπολιτικά παίγνια και τέλος για την φιλία των δύο γειτονικών λαών που προφανώς και δεν έχουν να μοιράσουν τίποτα, ειδικά σε τούτες τις τραγικές στιγμές.

Ο Παναγιώτης, στέλεχος της ΕΜΑΚ, για χρόνια και συμμετέχοντας στις διασωστικές αποστολές στο εξωτερικό και ειδικά στην Τουρκία, είναι από τους ανθρώπους που έχουν γνωρίσει από κοντά τη δραματικότητα τέτοιων στιγμών και τα συναισθήματα του διασώστη που έρχεται σε επαφή με το απόκοσμο της καταστροφής.

Θα μπορούσε εύκολα να στείλει το μήνυμα του με μια από τις χιλιάδες πραγματικές φωτογραφίες που έρχονται από τον τόπο της καταστροφής.

Επέλεξε όμως το ουσιαστικότερο να δημιουργήσει μια φωτογραφία που να αποτυπώνει ακριβώς τα συναισθήματά του και τα μηνύματα που ήθελε σε μια μορφή digital art κάτι με το οποίο άλλωστε ασχολείται με εξαιρετικό τρόπο.,


Άλλωστε αυτό ήταν και είναι πάντα η τέχνη, προσεγγίζει την πραγματικότητα με μια αισθητική ή αποτύπωση φανταστική, σχηματική, υπερβατική, Αλλιώς θα υπήρχαν μόνο φωτογραφίες έργα τέχνης....


Και το αποτέλεσμα πράγματι ήταν εξαιρετικό, μιας και η δημιουργία έγινε viral. O Παναγιώτης βέβαια, συνόδευσε τη φωτογραφία στην ανάρτησή του, με την επισήμανση ότι αποτελεί προϊόν δημιουργίας ....

Ψηλά γράμματα όμως για την εποχή του copy paste και της γρήγορης κοινοποίησης στα κοινωνικά δίκτυα, όπου μεν η φωτογραφία κοινοποιήθηκε χιλιάδες φορές χωρίς την πηγή προέλευσης και την ανάρτηση του Παναγιώτη.

Από εκεί και πέρα οι σχολιαστές του καναπέ τα γνωστά....

Η ουσία όμως παραμένει η δημιουργία του Παναγιώτη Κοτρίδη είναι η σκέψη σε εικόνα του καθενός μας....και αυτό έχει σημασία.

Πηγή: stamoylis.blogspot.com






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια