Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Συνελήφθη υπάλληλος Εφορείας Αρχαιοτήτων από τις Εσωτερικές Υποθέσεις


Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, συνελήφθη, την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ημεδαπός, υπάλληλος Εφορείας Αρχαιοτήτων στην Αττική, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για δωροληψία υπαλλήλου κατ΄εξακολούθηση και παράβαση καθήκοντος.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε καταγγελία ημεδαπής, σύμφωνα με την οποία, ο συλληφθείς στο πλαίσιο εκτέλεσης των καθηκόντων τουμε σκοπό την έναρξη οικοδομικών εργασιών απαιτούσε χρήματα για τις «υπηρεσίες» του.

Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη του εποπτεύοντος την Υπηρεσία εισαγγελικού λειτουργού, ο οποίος παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και έπειτα από σχετικό αίτημα, εκδόθηκε βούλευμα για την άρση απορρήτου των επικοινωνιών και την χρήση ειδικών ανακριτικών μεθόδων, ενώ παράλληλα προσημειώθηκε χρηματικό ποσό, το οποίο παραδόθηκε στην καταγγέλλουσα.

Στο πλαίσιο αυτό, διακριβώθηκαν τα καταγγελλόμενα καθώς κατά τη διάρκεια της διαδικασίας έναρξης εργασιών σε οικόπεδο ιδιοκτησίας της καταγγέλλουσας, ο συλληφθείς απαίτησε και έλαβε το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ. Επιπλέον, προέκυψε ότι σε ακόμα μία περίπτωση, στο πρόσφατο παρελθόν, είχε απαιτήσει και λάβει το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ.

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, καθώς και στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:το χρηματικό ποσό των 2.300 ευρώ,
το προσημειωμένο χαρτονόμισμα των 50 ευρώ και
7 θραύσματα που προσομοίαζαν με αρχαιολογικά ευρήματα, τα οποία ωστόσο από αρμόδιο υπάλληλο Εφορείας Αρχαιοτήτων, χαρακτηρίστηκαν ως ευτελούς αξίας ή αδιάγνωστα.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια