Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αλληλεγγύη από την ΕΑΚΠ στους πληγέντες από το σεισμό


«Προσφέροντας έμπρακτη αλληλεγγύη στον Τουρκικό και τον Συριακό Λαό, ανοίγουμε παράθυρο ελπίδας για την ειρηνική συνύπαρξη όλων των λαών του κόσμου»

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι



Οι ισχυρές σεισμικές δονήσεις που έπληξαν τις γειτονικές χώρες Συρία και Τουρκία δεν αποτελούν για τον ελληνικό λαό ξένο γεγονός. Ούτε φυσικά μας εκπλήσσει ότι εκατομμύρια λαού αφήνονται ουσιαστικά στην τύχη τους την ίδια ώρα που οι κυβερνήσεις σε αυτόν τον πλανήτη ξοδεύουν πάνω από 2 τρισεκατομμύρια ευρώ ως πολεμικές δαπάνες!

Μόνο η οργάνωση και η δράση των συνδικάτων και του λαού μπορεί να αποτελέσει ασπίδα προστασίας και ουσιαστικής βοήθειας στα θύματα των καταστροφών.

Μόνο οι ίδιοι οι λαοί με την έμπρακτη αλληλεγγύη τους θα δώσουν ουσιαστικό χέρι βοήθειας σε αυτή την δύσκολη χρονική συγκυρία στους δύο λαούς που την έχουν απόλυτη ανάγκη.

Για αυτό η Ε.Α.Κ.Π. σας καλεί όλους να συμμετάσχετε στην προσπάθεια των κατά τόπους εργατικών κέντρων και σωματείων στην περιοχή σας σε άμεση έκφραση στήριξης και αλληλεγγύης των πληγέντων σε Συρία, Τουρκία. Επίσης για το σκοπό αυτό και για λόγους διευκόλυνσης, έχουν τοποθετηθεί κυτία συλλογής ειδών, μέχρι στιγμής σε Πυροσβεστικούς Σταθμούς και Υπηρεσίες όπως: 1ος - 2ος - 5ος - 7ος - 8ος - 10ος Π.Σ. Αθηνών, 1η ΕΜΑΚ, Π.Υ. Λευκάδας, τα οποία θα παραδοθούν στα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα από τους εκλεγμένους με την Ε.Α.Κ.Π.. Για κάθε νέο σταθμό ή υπηρεσία που θα τοποθετείται αντίστοιχο κυτίο συλλογής, τις επόμενες ημέρες, ο κάθε συνάδελφος μπορεί να ενημερώνεται στην ιστοσελίδα www.eakp.gr !

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ανακοινώσεις διοργανώνονται εθελοντικές αιμοδοσίες και συγκεντρώνονται τα εξής υλικά πρώτης ανάγκης για τα θύματα του σεισμού:

· Κουβέρτες

· Συσκευασμένα τρόφιμα μακράς διαρκείας (π.χ. φρυγανιές, μπάρες, μπισκότα, κονσέρβες κλπ), βρεφικές τροφές, παιδικά γάλατα και είδη βρεφικής φροντίδας

· Πάνες ενηλίκων/μωρών

· Σερβιέτες

· Απορρυπαντικά ρούχων

· Ορούς, Γάζες, Χανζαπλάστ

· Είδη ατομικής υγιεινής

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια