Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ροδόπη: Νεκρός εργαζόμενος που καταπλακώθηκε από εκσκαφέα






Εργατικό δυστύχημα συνέβη στη Ροδόπη, καθώς εργαζόμενος σε εργοτάξιο στην περιοχή του Λοφαρίου, καταπλακώθηκε από μηχάνημα εκσκαφής.





Ο θανάσιμος τραυματισμός του εργάτη προκάλεσε την αντίδραση του Εργατικού Κέντρου και της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής.

Το Εργατικό καλεί την πολιτεία για άλλη να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια της εργασίας των εργαζομένων, «για να σταματήσουμε επιτέλους να ακούμε για ατυχήματα – δυστυχήματα και να θρηνούμε τραυματισμούς και απώλειες συναδέλφων μας».


Οργή και θλίψη εκφράζει από την πλευρά της η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής. Όπως αναφέρει σχετική της ανακοίνωση, «δεν είναι το πρώτο δυστύχημα που συμβαίνει στον κλάδο των κατασκευών στη Ροδόπη”.



«Η εντατικοποίηση της εργασίας και η έλλειψη μέτρων ασφαλείας, ολόκληρο το αντεργατικό νομικό πλαίσιο που έχουν δημιουργήσει όλες οι κυβερνήσεις, δημιουργούν τις προϋποθέσεις, ούτως ώστε να θρηνούμε ξανά και ξανά θύματα στο βωμό του κέρδους των επιχειρηματικών ομίλων», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
Πηγή: www.cnn.gr






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια