Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αχαΐα: Το Λιμενικό εντόπισε εκρηκτικές ύλες - Χειροπέδες σε δύο άτομα, τι βρέθηκε στην κατοχή τους


Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πατρών, αναφορικά με υπόθεση εντοπισμού εκρηκτικών, στην περιοχή της Καλόγριας στη Δυτική Αχαΐα και τη σύλληψη δύο ανδρών.

Σύμφωνα με το Λιμενικό εντοπίστηκαν στην κατοχή τους τέσσερις αυτοσχέδιες πλαστικές κατασκευές που περιείχαν εκρηκτικές ύλες και διάφορα αντικείμενα, μεταξύ αυτών ένα κατσαβίδι, ένα νυστέρι, τρεις μονωτικές ταινίες και μία εντομοαπωθητική σπείρα και το ζητούμενο για τα στελέχη του Λιμενικού είναι για ποιο λόγο είχαν στην κατοχή τους οι δύο συλληφθέντες τα παραπάνω παράνομα υλικά και πως και που θα τα χρησιμοποιούσαν.


Η ανακιοίνωση του Λιμενικού:

Στη σύλληψη δύο (02) ημεδαπών, ηλικίας 67 και 36 ετών, προέβησαν, πρωινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πάτρας, για παράβαση του άρθρου 7 του Ν.2168/93 «περί όπλων, πυρομαχικών, εκρηκτικών υλών και εκρηκτικών μηχανισμών», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στην περιοχή «ΚΑΛΟΓΡΙΑ» δυτικής Αχαΐας, βρέθηκαν στην κατοχή των ανωτέρω ένα σακίδιο με τέσσερις (04) αυτοσχέδιες πλαστικές κατασκευές που περιείχαν εκρηκτικές ύλες και διάφορα αντικείμενα, μεταξύ αυτών ένα κατσαβίδι, ένα νυστέρι, τρεις (03) μονωτικές ταινίες και μία εντομοαπωθητική σπείρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν οι αυτοσχέδιες κατασκευές καθώς και τα προαναφερόμενα υλικά.

Πηγή: tempo24.news






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια