Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Με τον Λευτέρη Αυγενάκη συναντήθηκαν οι Αξιωματικοί της Κρήτης


Τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη συνάντησε αντιπροσωπεία της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Περιφέρειας Κρήτης το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στο Ηράκλειο.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, τα μέλη του σωματείου ανέδειξαν ζητήματα που απασχολούν το αστυνομικό προσωπικό, με κύριο θέμα συζήτησης την άμεση υλοποίηση της πρόταση που έχει καταθέσει η Πανελλήνια Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας (Π.Ο.ΑΞΙ.Α.) προς στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, σχετικά με τη βαθμολογική εξέλιξη των ανωτέρων Αξιωματικών, ένα μείζον ζήτημα που απασχολεί εντόνως το σύνολο των Αξιωματικών της Αστυνομίας ανά την Ελλάδα, προκειμένου να “ξεκολλήσει” επιτέλους η επετηρίδα που έχει καθηλώσει τα τελευταία χρόνια τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. να βρίσκονται 8 και 9 έτη σε ένα βαθμό μέχρι και την προαγωγή τους στον επόμενο βαθμό.

Με δεδομένο το γεγονός, ότι πριν λίγα μόλις χρόνια παλιότερα, στο ίδιο προαναφερόμενο χρονικό διάστημα των 8 και 9 ετών, ένας Αξιωματικός έπαιρνε δύο προαγωγές, γίνεται εύκολα αντιληπτό η κατάφωρη αδικία που συντελείται σήμερα στους Αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας. Η επικρατούσα κατάσταση, με την καθήλωση των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. στον ίδιο βαθμό για πολλά έτη, επιφέρει τεράστιες οικονομικές απώλειες για τον καθένα εξ ημών, όχι μόνο στις σημερινές απολαβές του, αλλά και σε αυτές που θα λαμβάνει μετά την αποστρατεία του από το σώμα της ΕΛ.ΑΣ, καταρρακώνοντας έτσι τόσο το ηθικό του όσο και την ψυχολογία του.

Δυστυχώς το υφιστάμενο προεδρικό διάταγμα για την ιεραρχία και την εξέλιξη των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. δεν ανταποκρίνεται πλέον στα σημερινά δεδομένα του σώματος και η άμεση τροποποίηση του Π.Δ. κρίνεται επείγουσα, επιτακτική και επιβεβλημένη.

Ο κ. Υφυπουργός από την πλευρά του ανάφερε ότι βρίσκεται πάντα στο πλευρό των Αστυνομικών, αναγνωρίζοντας το δύσκολο έργο που επιτελούν καθημερινά και δεσμεύτηκε ότι εντός της εβδομάδας που έχει συνάντηση με τον κ. Υπουργό θα θέσει το ζήτημα στο τραπέζι, ζητώντας την προώθησή του στο ΣτΕ και την άμεση υλοποίησή του προ των επικείμενων βουλευτικών εκλογών.



Μετά τιμής,

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

       Ο Πρόεδρος                                                                              Ο Γεν. Γραμματέας

Καρακούδης Στυλιανός                                                                   Ζερβάκης Πέτρος

        Αστυνόμος Β΄                                                                                  Αστυνόμος Β΄

  

 








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια