Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Επιστρέφουν Ελλάδα οι ήρωες της ΕΜΑΚ – Η συγκινητική συνάντηση με Τούρκους διασώστες




Η 1η και η 2η ΕΜΑΚ ήταν από τις πρώτες ώρες στο πλευρό της Τουρκίας

Σεισμός στην Τουρκία: Αποχωρούν σήμερα Κυριακή (12/2) από τη γείτονα και επιστρέφουν στην Ελλάδα οι Έλληνες διασώστες της ΕΜΑΚ, ύστερα από πέντε ημέρες παραμονής στις πληγείσες περιοχές και πολλές σημαντικές διασώσεις.



“Σήμερα αναχωρεί οριστικά από τις πληγείσες περιοχές της Τουρκίας η 1η και η 2η ΕΜΑΚ” δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός.

Ο ίδιος ανέφερε ότι οι ελληνικές σωστικές δυνάμεις θα αποχωρήσουν με δύο πτήσεις, με μία πολιτική πτήση που θα μεταφέρει το προσωπικό και μία πτήση με στρατιωτικό αεροπλάνο στο οποίο θα φορτωθούν τα μηχανήματα.


Πρόσθεσε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια άλλη ενημέρωση για το εάν θα σταλεί κάποια άλλη αποστολή, για να επιχειρήσει στα συντρίμμια που άφησε πίσω του ο φονικός σεισμός των 7,8 Ρίχτερ.


Ο επικεφαλής της ελληνικής αποστολής στην Τουρκία και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας, ανέφερε στο Action 24 πως είναι αναπόφευκτο να σταματήσουν οι έρευνες στα χαλάσματα της Τουρκίας.

“Δεν μπορεί μια περιοχή τεράστια, να είναι όμηρος μιας διάσωσης, έστω και αν αυτό που λέω είναι σκληρό. Πρέπει να θυσιάσεις κάποιους για να μην είναι εκατόμβες νεκρών μετά, αν είναι ακόμα εν ζωή” σημείωσε, εξηγώντας πως τα συντρίμμια πρέπει σιγά σιγά να απομακρυνθούν για να μην θρηνήσει η χώρα και άλλα θύματα.
Σεισμός στην Τουρκία: Το “ευχαριστώ” των Τούρκων διασωστών

Λίγο πριν από την επίσκεψη των δύο υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, Νίκου Δένδια και Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στη σεισμόπληκτη Αντιόχεια, υπήρξε μια συγκινητική συνάντηση μεταξύ Τούρκων διασωστών με τις δυνάμεις της ΕΜΑΚ.


Προτού αναχωρήσουν από την Τουρκία οι Έλληνες διασώστες, εκπρόσωποι των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στην Αντιόχεια θέλησε να τους ευχαριστήσουν για τις υπηρεσίες τους:


“Ευχαριστούμε. Ήσασταν οι πρώτοι που φτάσατε στο σημείο. Οι Έλληνες φίλοι μας να ξέρουν, ότι οι τούρκοι, τα αδέρφια σας, θα είναι δίπλα σας σε οποιαδήποτε καταστροφή -Θεός φυλάξοι-. Μόνο με αλληλοϋποστήριξη μπορεί να αντιμετωπιστούν τέτοιες καταστροφές. Ο σεισμός επηρέασε 10 πόλεις. Ευτυχώς που υπάρχετε”.
Πηγή: debater.gr






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια