Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αντέχουν τα σχολεία στην Ελλάδα έναν πολύ μεγάλο σεισμό; Ο Ευθύμιος Λέκκας απαντά




Τι θα γίνει με όσα δεν πληρούν τις προϋποθέσεις






Σεισμός: Στο κρίσιμο ερώτημα αν τα σχολεία στην Ελλάδα είναι σε καλή κατάσταση, ώστε να μπορέσουν να αντέξουν πολλά Ρίχτερ, απάντησε ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης φυσικών καταστροφών και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας.


Όπως είπε το πρωί της Τρίτης (14/2) στο Mega, “το κάθε σχολείο έχει τα δικά του χαρακτηριστικά, τη δική του ανθεκτικότητα και την δική του τρωτότητα. Στην Ελλάδα μέσα από ένα πρόγραμμα που έχουμε ξεκινήσει εδώ και μερικούς μήνες με το υπουργείο Παιδείας και Πολιτικής Προστασίας, θα ακτινογραφήσουμε όλα τα σχολεία της χώρας. Δηλαδή το κάθε σχολείο θα έχει την ταυτότητά του, το σχέδιό του, θα κάνει ασκήσεις για να είναι έτοιμο όταν εκδηλωθεί σεισμός. Σε κάθε σχολείο θα πρέπει να γίνει εκπαίδευση”.





Σύμφωνα με τον ίδιο, αν υπάρχουν σχολεία που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις δεν θα διστάσουν να τα βγάλουν ακατάλληλα, καθώς “η ευθύνη είναι μεγάλη“‘.


“Υπάρχει” είπε ο κ. Λέκκας “το θέμα των ελέγχων που από τώρα και πέρα θα είναι υποχρεωτικοί” σε δημόσια και ιδιωτικά κτίρια.


Το Σάββατο, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ είχε ξεκαθαρίσει πάντως στον ΣΚΑΪ ότι “στην Ελλάδα δεν υπάρχει περίπτωση να δούμε σεισμό αυτής της τάξης. […] Πρέπει να υπάρχει μετριοπάθεια από όλους τους συναδέλφους, γιατί ο κόσμος δεν οφείλει να ξέρει. Λέω ρητά και κατηγορηματικά δεν υπάρχει καμία διασύνδεση μεταξύ του ρήγματος που έδωσε τον σεισμό της Δευτέρας και του ελληνικού χώρου”.
Πηγή: debater.gr






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια