Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Διπλή βομβιστική επίθεση σε έκθεση αυτοκινήτων στην Καλλιθέα: Τα σενάρια που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ



Κύκλωμα εκβιαστών ή προσωπικές, οικονομικές διαφορές ερευνούν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας προκειμένου να εξιχνιάσουν την διπλή βομβιστική επίθεση που εκδηλώθηκε χθες τα ξημερώματα σε έκθεση αυτοκινήτων στην Καλλιθέα.
Στα χέρια τους οι αστυνομικοί έχουν υλικό από κάμερες ασφαλείας, οι οποίες κατέγραψαν όλες τις κινήσεις των δύο δραστών, πριν και μετά την επίθεση.

Η τοποθέτηση των δύο εμπρηστικών μηχανισμών έγινε στις 2.30 τα ξημερώματα, στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος που βρίσκεται στην λεωφόρο Θησέως.

Οι δράστες, των οποίων όλες οι κινήσεις κατεγράφησαν σε βίντεο, πλησίασαν και τοποθέτησαν του μηχανισμούς στο πίσω μέρος δύο αυτοκινήτων της έκθεσης. Στην συνέχεια εξαφανίστηκαν ενώ ελάχιστα λεπτά αργότερα οι αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί εξερράγησαν, προκαλώντας πυρκαγιά στα δύο οχήματα.

Κάτοικοι διαμερισμάτων που βρίσκονται στην ίδια πολυκατοικία κατέβηκαν αμέσως μόλις αντελήφθησαν τις δύο εστίες της φωτιάς, και με πυροσβεστήρες τις έσβησαν πριν επεκταθούν σε άλλα σταθμευμένα οχήματα ή στο εσωτερικό του ισόγειου καταστήματος, πριν φτάσει το πρώτο όχημα της Πυροσβεστικής.

Άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών συνέλλεξαν υπολείμματα των δύο εμπρηστικών μηχανισμών, τα οποία έστειλαν στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, ενώ παράλληλα αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής έχουν ξεκινήσει προανάκριση προκειμένου να διαπιστώσουν, πρώτη φάση το κίνητρο των δραστών, ερευνώντας τα ενδεχόμενα κάποιων οικονομικών διαφορών του θύματος, ή ακόμη να έπεσε θύμα ομάδας εκβιαστών.

Την ίδια ώρα άλλη ομάδα αστυνομικών συλλέγει υλικό από κάμερες σε ολόκληρη την περιοχή, έτσι ώστε να ανακαλύψουν τα δρομολόγια των δυο εμπρηστών πριν και μετά την επίθεση και τα μέσα που χρησιμοποίησαν.
Πηγή: www.newsbomb.gr






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια