Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Aνακοίνωση της ΕΑΚΠ για τις μετακινήσεις υπαλλήλων για κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών


Διαβάστε την ανακοίνωση:

Συνάδελφοι,

Τις τελευταίες μέρες γινόμαστε δέκτες πολλών παραπόνων από συναδέλφους σχετικά με τις μετακινήσεις υπαλλήλων για κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών στο Π.Κ. Βόρειων Τζουμέρκων και στην Π.Υ. Πάργας.

Δυστυχώς οι μετακινήσεις αυτές είναι απόρροια της έλλειψης προσωπικού στις περισσότερες υπηρεσίες του Σώματος, αλλά και του Ν. 4662/2020.

Αφού η κυβέρνηση και το Αρχηγείο δεν μεριμνούν ώστε να καλυφθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις των Υπηρεσιών, ο Ν. 4662/2020 δίνει το δικαίωμα στον Διοικητή της ΠΕ.ΠΥ.Δ., κατόπιν πρότασης του Διοικητή της οικίας ΔΙ.ΠΥ.Ν., να μετακινούν υπαλλήλους για την κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών. Επειδή ο παραπάνω νόμος, δεν προβλέπει, για τις μετακινήσεις εντός Νομού, να εφαρμόζεται ότι και στην περίπτωση των μεταθέσεων και δεν ξεκαθαρίζει ρητά από ποιες υπηρεσίες θα προέρχονται οι υπάλληλοι που θα μετακινηθούν, οι Διοικητές, στην καλύτερη των περιπτώσεων, μετακινούν υπαλλήλους από τις υπηρεσίες που θεωρούν ότι με τα κενά που θα δημιουργήσουν, θα προκαλέσουν τα λιγότερα υπηρεσιακά προβλήματα.

Οι επιπτώσεις αυτές του Ν. 4662/2020, διαταράσσουν την εργασιακή ειρήνη και αναστατώνουν την οικογενειακή ηρεμία όλων μας. Κύριοι υπαίτιοι όλων αυτών είναι όλοι εκείνοι συνδικαλιστές, που μαζί με το προεδρείο του σωματείου μας χειροκροτούσαν τον εν λόγω νόμο και παραπληροφορούσαν τους συναδέλφους ότι θα λύσει τα προβλήματα και θα επιφέρει δικαιοσύνη στις τάξεις του Σώματος. Όλοι αυτοί που χλεύαζαν την Ε.Α.Κ.Π. όταν έκανε μόνη της παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και στη Βουλή των Ελλήνων, προκειμένου να αποτραπεί η ψήφισή του, αφού είχε ενημερώσει έγκαιρα με ανακοινώσεις και δελτία τύπου όλους τους συναδέλφους και τις συνδικαλιστικές μας ηγεσίες για τις αρνητικές επιπτώσεις αυτού του νόμου και είχε καλέσει την Ομοσπονδία και τις Ενώσεις για να δωθεί μαζική απάντηση κατά του νόμου που έβαλε ταφόπλακα στα δικαιώματά μας!!!

Η μοναδική λύση στο πρόβλημα είναι, γυρνώντας την πλάτη στους συμβιβασμένους συνδικαλιστές, να αγωνιστούμε όλοι μαζί για την κατάργηση του Ν. 4662/2020 και για την κάλυψη των οργανικών κενών θέσεων με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια