Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πάτρα: Το τηλεφώνημα παγίδα και το λάθος που πρόδωσε την απάτη των 70.000 ευρώ





Η απάτη στην Πάτρα δεν ολοκληρώθηκε. Η γυναίκα έβαλε το μυαλό της να σκεφτεί την πιο κρίσιμη στιγμή. Περιγράφει τα όσα έζησε, μια νύχτα που θα θυμάται για χρόνια…

Η τηλεφωνική απάτη στήθηκε με προσοχή αλλά η γυναίκα που επέλεξαν στην Πάτρα, ήταν ψύχραιμη την πιο κρίσιμη στιγμή. Οι δράστες ζήτησαν 70.000 ευρώ, αλλά όταν κατάλαβαν πως τόσα χρήματα δεν υπήρχαν στο σπίτι, μπήκαν σε παζάρια. Αυτό υποψίασε το υποψήφιο θύμα τους, που έκλεισε το τηλέφωνο και διαπίστωσε την αλήθεια. Τροχαίο δεν είχε σημειωθεί ποτέ και τα άτομα που μιλούσαν μαζί της στο τηλέφωνο, είχαν ρόλους με στόχο να την παγιδέψουν και να την αναγκάσουν να κάνει το μεγάλο λάθος.

Μία ηλικιωμένη στην Αγυιά, στην Πάτρα πήρε γρήγορα στροφές και δεν την πάτησε. Αν και υπέστη σοκ από όσα της συνέβησαν, δηλώνει στην εφημερίδα Πελοπόννησος «πως δεν μπορεί να συνέλθει ακόμη, 20 ώρες μετά». Δέχθηκε τηλεφώνημα μεσημέρι Τετάρτης 8 Φεβρουαρίου από μία γυναίκα που παρίστανε συγγενικό της πρόσωπο.

Της είπε πως έπεσε θύμα τροχαίου ατυχήματος και θα της ακρωτηριάσουν το πόδι. Ζητούσε 70.000 ευρώ για τα έξοδα του νοσοκομείου, με την υπόσχεση ότι θα δώσει πίσω τα χρήματα. Η ηλικιωμένη σοκαρίστηκε. Προσπαθούσε να καταλάβει τι συνέβαινε. Κάποια στιγμή στο τηλέφωνο πήρε ο υποτιθέμενος γιατρός, ο οποίος με σπαστά ελληνικά την ενημέρωνε πως θα έπρεπε να πληρώσει το ποσό για να αποφύγει η γυναίκα – συγγενής της, τον ακρωτηριασμό.

Όταν η ηλικιωμένη απάντησε πως δεν είχε τόσα λεφτά, την ρώτησαν πόσα είχε στο σπίτι. Εκεί κατάλαβε ότι κάτι περίεργο συνέβαινε. Κάλεσε αμέσως τη συγγενή της, η οποία της είπε πως βρισκόταν σπίτι της και πως δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα υγείας.

Οι απατεώνες δεν είχαν άλλη επικοινωνία μαζί της, ωστόσο της προκάλεσαν απίστευτο φόβο. «Σκέψου, μάνα, να σου είχαν πει για μένα» ήταν η παρέμβαση της κόρης της, η οποία αντελήφθη πως αν της έλεγαν για ακρωτηριασμό του παιδιού της, μπορεί και να την «πάταγε».

Άγνωστο παραμένει το πώς οι επιτήδειοι γνώριζαν για τη συγγενική σχέση της με το συγκεκριμένο πρόσωπο. Έρευνες διενεργεί η Αστυνομία.


Πηγή:www.newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια