Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κηδεία Σμηναγού Τσιτλακίδη: Η σωτήρια επέμβαση προσωπικού του 424 ΓΣΝΕ και οι επευφημίες του κόσμου


Του Ηλία Προύφα

Τρεις φορές χρειάστηκε να επέμβει χθες στην κηδεία του άτυχου κυβερνήτη του μοιραίου ΦΑΝΤΟΜ, Ευστάθιου Τσιτλακίδη, το προσωπικό του 424 ΓΣΝΕ Θεσσαλονίκης. Και οι τρεις ήταν σωτήριες…


Τη μία φορά μάλιστα πολίτης ο οποίος την ώρα της κηδείας, υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο, διακομίσθηκε από στρατιωτικούς ιατρούς, με το ασθενοφόρο του 424 ΓΣΝΕ, στο Κέντρο Υγείας Νευροκοπίου, όπου παρελήφθη από τους πολίτες ιατρούς για τα περαιτέρω (εξετάσεις, εισαγωγή νοσοκομείο).



Η αντίδραση των στρατιωτικών ιατρών και του προσωπικού του ασθενοφόρου ήταν άμεση, γι’ αυτό και η διακομιδή ήταν σωτήρια. Μάλιστα το συμβάν έγινε παρουσία κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι επευφημούσαν μπροστά στις κάμερες το προσωπικό, φωνάζοντας ”μπράβο στο Στρατό”.

Από την πρώτη στιγμή που ορίσθηκαν οι ημερομηνίες των κηδειών των δύο άτυχων πιλότων, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, έδωσε εντολή στους ΑΓΕΑ και ΑΓΕΣ, να παρέχουν οι Διευθύνσεις Υγειονομικού και όχι μόνο, όλες τις δυνατές διευκολύνσεις σε συγγενείς, φίλους των θανόντων πιλότων και των κατοίκων των περιοχών, εφόσον αυτό κρινόταν απαραίτητο. Για το σκοπό αυτό είχαν διατεθεί ψυχολόγοι και ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Ο Διευθυντής του 424 ΓΣΝΕ Θεσσαλονίκης, Ταξίαρχος Γεώργιος Γκούβας, ακολουθώντας τις εντολές και κατευθύνσεις των ΑΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κων. Φλώρου και ΑΓΕΣ, Αντιστράτηγου Άγγελου Χουδελούδη, ήταν καθ’ όλα έτοιμος και ενήργησε άμεσα, διαθέτοντας μάλιστα ένα από τα 6 ποιο υπερσύγχρονα ασθενοφόρα του νοσοκομείου, με εμπειρότατο οδηγό και δύο ιατρούς εκ των οποίων ο ένας αναισθησιολόγος, οι οποίοι αποδείχθηκαν χρήσιμοι σώζοντας ζωές.

Πηγή: kranosgr.com





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια