Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αγρίνιο: Ισόβια στον 36χρονο μητροκτόνο - "Οι αστυνομικοί ήταν έξω κι εγώ σκότωνα τη μητέρα μου"



Οι αστυνομικοί φώναζαν στον 36χρονο να ανοίξει την πόρτα του σπιτιού του στο Αγρίνιο και εκείνος σκότωσε τη μητέρα του.



Ένοχο έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Λευκάδας τον 36χρονο άνδρα που στις 30 Νοεμβρίου 2021 σκότωσε τη μητέρα του μέσα στο σπίτι του στο Αγρίνιο.



Σύμφωνα με το lefkadapress, ο κατηγορούμενος, ψυχικά άρρωστος και έχοντας βρεθεί σε ψυχιατρικά ιδρύματα φυλακών, περιέγραψε νηφάλια και με λεπτομέρειες πώς αφαίρεσε τη ζωή της άτυχης 56χρονης, ενώ οι αστυνομικοί βρισκόταν έξω από το σπίτι της οδού Κόκκαλη και του φώναζαν να ανοίξει.


Όπως είπε, την σκότωσε γιατί η μητέρα του έκανε το λάθος να ειδοποιήσει την αστυνομία ενώ αυτός όλη τη νύχτα χτυπούσε το τραπέζι του σαλονιού προσπαθώντας να σκοτώσει "τους βρικόλακες που με καταδίωκαν".



"Οι αστυνομικοί ήταν έξω από το σπίτι και μου φώναζαν να ανοίξω και εγώ σκότωνα την μητέρα μου η οποία δεν έφερε καμία αντίσταση", ήταν τα λόγια του.


Το δικαστήριο υιοθέτησε πλήρως την πρόταση της Εισαγγελέως Λευκάδας και έτσι ο 36χρονος καταδικάστηκε σε ισόβια για τον φόνο, ένα έτος για τη βία κατά των αστυνομικών και δύο μήνες για απλή σωματική βλάβη στη γιαγιά (μετατράπηκε από απόπειρα ανθρωποκτονίας).

Η Κορίνα Ρεπούση, δικηγόρος της αδερφής του, της μοναδικής που έχει απομείνει στην οικογένεια επικεντρώθηκε στην έλλειψη της μέριμνας από πλευράς κράτους για τέτοιου είδους περιστατικά ενώ η δικηγόρος του κατηγορουμένου, Γεωργία Κόγκα την οποία διόρισε το δικαστήριο μελέτησε, έψαξε και προσπάθησε να σκιαγραφήσει τον άνθρωπο που πάσχει από παρανοϊκή σχιζοφρένεια και παίρνει ισχυρή αγωγή την οποία την περίοδο που έκανε το έγκλημα, είχε διακόψει.




Σοκάρουν οι καταθέσεις των αστυνομικών


Τέσσερις αστυνομικοί κατέθεσαν σήμερα ως μάρτυρες. Ήταν αυτοί που μετά από τηλεφώνημα στις 06.15, προφανώς της άτυχης μητέρας, κλήθηκαν να πάνε στο σπίτι όπου έμεναν ο κατηγορούμενος ο οποίος προσφάτως είχε αποφυλακιστεί, η μητέρα του η οποία έπασχε από μανιοκατάθλιψη και έπαιρνε αγωγή καθώς και η κατάκοιτη με άνοια γιαγιά του.

"Όταν έφτασα του φώναζα να μας ανοίξει. "Ανοίγω", μας έλεγε, και δεν το έκανε ποτέ. Άνοιξε φωνάζαμε και πάλι. "Να σφουγγαρίσω είναι λίγο ακατάστατα", απαντούσε". Είναι τα λόγια του αστυνομικού ο οποίος ήταν ένας από αυτούς που όταν ο κατηγορούμενος προσπάθησε να διαφύγει από το μπαλκόνι τον έπιασε και τον οδήγησε στο τμήμα.

"Έχω βρεθεί αντιμέτωπος με πολλά περιστατικά στην επαγγελματική μου πορεία όμως πρώτη φορά στη ζωή μου είδα άνθρωπο που πραγματικά γυάλιζε το μάτι του. Είχε δέσει γύρω από το στήθος του μαξιλάρια και χαρτόνια για να φαίνεται γεροδεμένος. Μας είπε ότι είχε βάλει στην πλάτη του χαρτόνι ώστε αν τον χτυπούσαμε να μην σπάσει τα πλευρά του" συμπληρώνει ο αστυνομικός. "Όταν σπάσαμε τελικά την πόρτα και μπήκαμε μέσα αντικρίσαμε μία γιαγιά κατάκοιτη στο κρεβάτι που δεν είχε επαφή με το περιβάλλον, η οποία μόλις μας είδε, μας ζήτησε να της ανοίξουμε την τηλεόραση ενώ είχε αίματα στο πρόσωπο" , τόνισε άλλος αστυνομικός. "Στο διάδρομο είδαμε αίματα και τούφες μαλλιών και όταν φτάσαμε στο άλλο δωμάτιο είδα την μητέρα πεσμένη στο έδαφος νεκρή σε πολύ άσχημη κατάσταση", επισημαίνει.

Πηγή: www.thetoc.gr






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια