Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πυροβολισμοί στο Γάζι: «Συνέχιζε να προκαλεί και στο νοσοκομείο ο 35χρονος» – Τα νεότερα για την υγεία των τραυματιών


«Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα!».

Αυτό τόνισε μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Πρώτη Θέση, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου Νίκος Καλομοίρης, με αφορμή το αιματηρό επεισόδιο που σημειώθηκε μέρα – μεσημέρι σε κεντρικό σημείο του Γαζίου. «Στην θέα των αστυνομικών προς τον κατηγορούμενο, άρχισε να πυροβολεί χωρίς δισταγμό, μήπως χτυπήσει κάποιον διερχόμενο πολίτη ή ακόμη και να σκοτώσει τον ίδιο τον αστυνομικό».

Το ευτύχημα, σύμφωνα με τον κ. Καλομοίρη, είναι ότι δεν κινδυνεύει η ζωή των τραυματιών και όσον αφορά τον τραυματία αστυνομικό, είναι καλά στην υγεία του και εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ. «Τέτοια περιστατικά όμως είναι καταδικαστέα, όχι μόνο από εμάς αλλά από την ίδια την κοινωνία, δεν γίνεται τέτοιες ώρες σε πολυσύχναστους δρόμους να βγαίνουν όπλα και να πυροβολούν χωρίς να σκέφτονται τον κίνδυνο».

Μάλιστα, ανέφερε πως αστυνομικοί που έσπευσαν από την πρώτη στιγμή στο σημείο, έδωσαν τις πρώτες βοήθειες τόσο στον 35χρονο συλληφθέντα, όσο και στον 22χρονο θαμώνα καφετέριας που είχε τραυματιστεί στον μηρό και είχε χάσει αρκετό αίμα. «Αυτό μας τόνισαν οι άνδρες του ΕΚΑΒ, οι αστυνομικοί κατάφεραν να καλύψουν το τραύμα και να αποφύγουμε τα χειρότερα».

Ωστόσο, όπως ανέφερε ο κ. Καλομοίρης, χαρακτηριστικό των όσων εκτυλίχθηκαν μπροστά στα μάτια των έντρομων περαστικών είναι ότι 17 από τις σφαίρες που περισυνέλλεξαν οι αστυνομικοί από το σημείο, ήταν από το όπλο του 35χρονου!

«Συνέχιζε να προκαλεί και μέσα στο νοσοκομείο ο 35χρονος»



Από την πλευρά του, το μέλος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου Γιώργος Πικράκης σημείωσε πως στο πλευρό του τραυματία αστυνομικού, βρίσκεται διαρκώς η σύζυγος του ενώ αναφέρθηκε και στην επικινδυνότητα του επαγγέλματος, λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «Φεύγουμε το πρωί, φιλάμε την γυναίκα και τα παιδιά μας και δεν γνωρίζουμε αν θα γυρίσουμε πίσω».

«Ο δράστης ήταν επικίνδυνος και έπρεπε να συλληφθεί άμεσα, αν δεν είχε γίνει αυτό, θα είχε προβεί ίσως σε σοβαρότερα αδικήματα» τόνισε ο κ. Πικράκης και πρόσθεσε πως: «Πολλοί κακοποιοί επιλέγουν να δράσουν σε αστικούς ιστούς ώστε να έχουν την προστασία των αθώων πολιτών. Ο συγκεκριμένος, δεν δίστασε να ανοίξει πυρ στην στιγμή που κατάλαβε ότι δεν έχει ελπίδες διαφυγής και δεν είναι κάτι συνηθισμένο. Συνέχισε να πυροβολεί και στην συνέχεια».

Εξήγησε δε, πως ο 35χρονος είχε διαφύγει αρκετές φορές στο παρελθόν της σύλληψης και γι’αυτό το λόγο, οι συνάδελφοι του έκριναν αναγκαία τη σύλληψη του, την δεδομένη χρονική στιγμή.

Σύμφωνα με τον κ. Πικράκη, ο 35χρονος άνδρας αναζητούνταν καθώς εις βάρος του υπήρχε ένταλμα σύλληψης για ληστεία ενώ πρόσθεσε πως «συνέχιζε να προκαλεί και μέσα στο νοσοκομείο και τους συγγενείς του συναδέλφου αλλά και του 22χρονου. Μια πολύ αυστηρή δικαστική απόφαση σε βάρος του θα κόψει τα φτερά και των υπολοίπων, που προβαίνουν σε τέτοιες πράξεις».



«Αν δεν συνέβαλαν οι αστυνομικοί ο 22χρονος θα είχε καταλήξει»

Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου Κωνσταντίνος Ανθουλάκης ανέφερε πως αν οι αστυνομικοί δεν είχαν δώσει τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες, ο 22χρονος θα είχε αφήσει την τελευταία του πνοή, λόγω αιμορραγίας.

«Όταν έχουμε να κάνουμε με ένα τέτοιο περιστατικό, δεν μπορείς να βλέπεις το όχημα σταθμευμένο, να περνάει η αστυνομία και να τον χαιρετάει. Έπρεπε να συλληφθεί ο 35χρονος» τόνισε ο κ. Ανθουλάκης.

Η κατάσταση της υγείας των τραυματιών

Για τις νεότερες εξελίξεις που αφορούν την κατάσταση της υγείας, των τραυματιών, μίλησε ο αναπληρωτής Διοικητής του ΠΑΓΝΗ Στέλιος Κτενιαδάκης. Όπως ανέφερε η κατάσταση των τριών ανδρών είναι σταθερή και δεν κινδυνεύει άμεσα η ζωή τους ή κάποιο μέλος τους. «Είμαστε αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας τους».

Μάλιστα, σημείωσε πως χθες ο 22χρονος νεαρός που τραυματίστηκε και δεν είχε σχέση με την υπόθεση, ήταν εκείνος που είχε το μεγαλύτερο κίνδυνο για τη ζωή του.

«Είναι υπό παρακολούθηση και οι τρεις και το τραύμα του αστυνομικού είναι υπό παρακολούθηση. Με την έννοια, ότι οι αιμορραγίες που προκλήθηκαν θα μπορούσαν να έχουν επιφέρει σοβαρότερες βλάβες, όχι μόνο τώρα αλλά και αργότερα στην υγεία τους» τόνισε ο κ. Κτενιαδάκης ενώ πρόσθεσε κλείνοντας, πως οι τρεις άνδρες νοσηλεύονται σε διαφορετικές κλινικές στο ΠΑΓΝΗ.


Πηγή: creta24.gr





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια