Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Το χρονοδιάγραμμα των εκλογών του 2023 – Η ημερομηνία που “κλείδωσε”




Οι έξτρα παροχές πριν τις κάλπες



Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόκειται να ανακοινώσει την ημερομηνία για τις εκλογές του 2023, στο υπουργικό συμβούλιο.



Σύμφωνα με πληροφορίες του “Live News”, η ημερομηνία των εκλογών έχει “κλειδώσει” στις 9 Απριλίου και μετά το υπουργικό συμβούλιο, που θα πραγματοποιηθεί στις 6-7 Μαρτίου, η κυβέρνηση πρόκειται να ανακοινώσει δύο έξτρα παροχές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αρχικά πρόκειται να αυξήσουν τον κατώτατο στα 800 ευρώ και θα μειώσει τις εισφορές κατά 0,60 ευρώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Εκλογές 2023 – Το χρονοδιάγραμμα

Όπως ανέφεραν στην εκπομπή, η διάλυση της κυβέρνησης υπολογίζεται να γίνει στις 10 Μαρτίου και στις 19 Απριλίου θα γίνει η ορκωμοσία των νέων βουλευτών.


Στις 21 Απριλίου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πρόκειται να γίνει η δεύτερη διάλυση της Βουλής, και θα ανακοινωθεί η ημερομηνία των δεύτερων εκλογών, που υπολογίζεται στις 21 Μαΐου.

Τη Μεγάλη Δευτέρα, ο αρχηγός του κόμματος που θα συγκεντρώσει τους περισσότερους σταυρούς, θα ξεκινήσει τον σχηματισμό της κυβέρνησής του, έπειτα από εντολή της προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τη Μεγάλη Τρίτη ο δεύτερος με τους περισσότερους σταυρούς.

Μεγάλη Τετάρτη ή Πέμπτη, θα σχηματίσει κυβέρνηση ο τρίτος στην κατάταξη αρχηγός κόμματος και Μεγάλη Παρασκευή ή Σάββατο, η Σακελλαροπούλου θα καλέσει όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.


Όσο για την ορκωμοσία της υπηρεσιακής κυβέρνησης, υπολογίζεται να γίνει μετά το Πάσχα και υπηρεσιακός πρωθυπουργός, την χρονική περίοδο μεταξύ των ψηφοφοριών, θα διατελέσει ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ιωάννης Σαρμάς.

Πηγή: debater.gr






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια