Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πετράλωνα: Σε δίκη 10 άτομα σύμφωνα με παραπεμπτικό βούλευμα





Εξελίξεις στην υπόθεση των καταγγελιών που έκαναν η 22χρονη και ο 17χρονος αδελφός της για την κακοποίηση που βίωναν μέσα στο σπίτι τους στα Πετράλωνα από τον πατέρα τους και άλλα άτομα. Παραπεμπτικό βούλευμα απορρίπτει τα αιτήματα ακυρότητας των κατηγορουμένων και όλες τις ενστάσεις και υιοθετήθηκε η πρόταση του εισαγγελέα που είχε δικαιώσει δύο φορές τα παιδιά και όσα καταγγέλλουν.

Με την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών παραπέμπονται σε δίκη συνολικά 10 άτομα. Πρόκειται για τον πατέρα των παιδιών, την σύντροφό του την περίοδο των καταγγελλόμενων βιασμών και κακοποιητικών συμπεριφορών, τον θείο και τους 7 «φίλους» του πατέρα που είχαν καταγγέλλει τα παιδιά για συμμετοχή τους στον «εφιάλτη» που ζούσαν και είχαν εντοπιστεί από την αστυνομία.


Ο εφιάλτης που έζησαν τα παιδιά

Εφιαλτικές στιγμές καταγγέλλουν ότι έζησαν τα δυο παιδιά από τα Πετράλωνα που μήνυσαν τους γονείς τους: τον πατέρα τους για βιασμό και την μητέρα για συγκάλυψη, διότι όπως ισχυρίζονται γνώριζε τι συνέβαινε.

Η υπόθεση έγινε γνωστή στις Αρχές το 2018, όταν δύο αδέλφια, ηλικίας τότε 18 ετών το κορίτσι και 13 ετών το αγόρι, κατήγγειλαν τον πατέρα τους για βιασμό κατ΄εξακολούθηση μέσα στο σπίτι τους στα Πετράλωνα.

Η μήνυση έγινε στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων, με τον Εισαγγελέα να διατάσσει προκαταρκτική έρευνα στην Αστυνομία.

Ο ενήλικας που βοήθησε τα παιδιά να πάνε στην Αστυνομία και να μιλήσουν για όλα όσα βίωναν ήταν ένας εκπαιδευτικός, στον οποίο εκμυστηρεύτηκε τους βιασμούς το αγόρι. Στη μήνυση αναφερόταν ότι οι βιασμοί ξεκίνησαν το 2012, όταν δηλαδή το αγόρι ήταν 7 και το κορίτσι 12 ετών. Στην καταγγελία τα παιδιά ανέφεραν ότι ο πατέρας τους έφερνε στο σπίτι φιλικά πρόσωπα και άγνωστους άντρες, οι οποίοι επίσης τα βίαζαν.

Κάποιοι από τους φερόμενους βιαστές είχαν ταυτοποιηθεί και είχαν κληθεί σε ανωμοτί κατάθεση ως ύποπτοι. Ωστόσο από την ιατροδικαστική εξέταση που είχε γίνει, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, δεν είχαν προκύψει σαφή ευρήματα που να επιβεβαιώνουν τους βιασμούς που φέρονται να έγιναν, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, για τρία συναπτά έτη από το 2012-2015.

Η δικηγόρος της 22χρονης κόρης της οικογένειας έκανε μάλιστα γνωστό, σε συνέντευξή της, ότι ο ανήλικος κατήγγειλε ότι η μητέρα τους όχι μόνο γνώριζε τα όσα περνούσαν, αλλά έχει βιαστεί και μπροστά της.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν αναφορές για κακοποίηση και του τρίτου παιδιού της οικογένειας μικρότερης ηλικίας, το οποίο εξακολουθεί να ζει με τη μητέρα του.



Πηγή: www.ertnews.gr






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια