Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

''To αφήγημα για τους κακούς αστυνομικούς των ΜΑΤ''


Παραθέτουμε κείμενο αστυνομικού-αναγνώστη του Bloko.gr

Χθες είδαμε να γίνονται επεισόδια με μολότοφ, πέτρες και χημικά έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ. Παρόμοια επεισόδια έγιναν και την προηγούμενη εβδομάδα έξω από το γήπεδο της Λιβαδειάς. Και στις δύο περιπτώσεις και με βάση το ρεπορτάζ των ρεπόρτερ των ομάδων (Παναθηναϊκού και ΑΕΚ) οι κακοί αστυνομικοί έριξαν απρόκλητα χημικά και έπνιξαν στα δακρυγόνα τον κόσμο ενώ θα μπορούσαν να διαχειριστούν με άλλο τρόπο την κατάσταση.


Θα ρίξουν την ευθύνη στο εύκολο θύμα που δεν είναι άλλο από την αστυνομία.


Καμμία ευθύνη δεν ρίχνουν στους χούλιγκανς που ψάχνουν αφορμή για να τα κάνουν μπάχαλο. Προφανώς το αφήγημα αυτό το κάνουν για να φανούν καλοί στους παράγοντες των ομάδων των οποίων καλύπτουν το ρεπορτάζ αλλά και στους οργανωμένους.

Για να μην φανώ μεροληπτικός το ίδιο έχει συμβεί και με ρεπόρτερ άλλων ομάδων πχ. Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ.

Μάλλον δεν βλέπει κανένας ότι εκατοντάδες νεαροί επιτίθενται με ό,τι βρουν προς τα ΜΑΤ επιδικώκοντας να προκαλέσουν επεισόδια και αποσταθεροποίηση εκτός γηπέδου για να κάνουν την πλάκα ή για να βρουν ευκαιρία την ίδια ώρα άλλοι νεαροί να μπουν στο γήπεδο χωρίς να έχουν εισιτήριο.

Βεβαίως έχουν υπάρξει και περιπτώσεις όπου τα ΜΑΤ προκάλεσαν και ξεπέρασαν τα όρια όπως για παράδειγμα η προ μηνών επίθεση σε φίλους του Άρη έξω από το γήπεδο του Περιστερίου.









Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Να συμφωνήσω πως οι χουλιγκάνοι νεαροί επιτίθενται και τα ΜΑΤ αμύνονται. Πως συμβαίνει όμως να τρώνε μονίμως ξύλο και δακρυγόνα οι συνταξιούχοι παππούδες; Και αυτοί χουλιγκάνοι είναι όταν ζητάνε συντάξεις και φάρμακα;Αρκεί για δικαιολογία πως "έτσι μας διέταξαν οι παραπάνω;Πως δικαιολογείται να τους πνίγεις στα δακρυγόνα, όταν με μια φυσουνιά διαλύονται; Εδώ τι έχουν να πούνε τα παιδιά των ΜΑΤ;