Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Qatargate: Παραμένει στη φυλακή η Εύα Καϊλή – Δυνατότητα έφεσης εντός 24ωρου



Την παράταση της κράτησης της Εύα Καϊλή στις φυλακές του Χάρεν αποφάσισαν οι δικαστές την Πέμπτη. Η ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας.




Γνωστή έγινε νωρίτερα την Πέμπτη η απόφαση των δικαστικών αρχών στο Βέλγιο για να παραταθεί η κράτηση για την ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή μετά και από την ακρόαση ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου.



Σημειώνεται ότι η πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής θα μπορέσει εκ νέου να ζητήσει την αποφυλάκισή της σε έναν μήνα. Μάλιστα, μπορεί να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης εντός 24ώρου και να κριθεί τις επόμενες δεκαπέντε μέρες.

Στην ακρόασή της, όπως έγραψε το dikastiko.gr, η Εύα Καϊλή παρέμεινε στην ίδια υπερασπιστική γραμμή που είχε από την αρχή που βρέθηκε στο «μάτι του κυκλώνα». Υποστήριξε δηλαδή ότι δεν γνώριζε τίποτα για την βαλίτσα και τα χρήματα από το δίκτυο του «Qatar-gate» και ότι η ίδια δεν έχει καμία σχέση με το κύκλωμα διαφθοράς που πλήττει την αξιοπιστία του Ευρωκοινοβουλίου. Μαζί της στην δικαστική αίθουσα βρέθηκαν και οι δύο δικηγόροι της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Αντρέ Ριζόπουλος.





Εισαγγελία: Ενώπιον του Εφετείου εντός 15 ημερών αν ασκήσει έφεση

Επίσημη ανακοίνωση για την απόφαση εξέδωσε η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία, αναφέροντας λακωνικά πως το προδικαστικό τμήμα επιβεβαίωσε την προφυλάκιση της Ε.Κ.

«Στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας έρευνας της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας για φερόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, η Ε.Κ. εμφανίστηκε σήμερα το πρωί ενώπιον του Πρωτοδικείου στις Βρυξέλλες.


Με απόφασή του σήμερα το πρωί, το προδικαστικό τμήμα επιβεβαίωσε την προφυλάκιση της Ε.Κ. Εάν ασκήσει έφεση κατά αυτής της απόφασης εντός 24 ωρών, θα εμφανιστεί ενώπιον του εφετείου εντός 15 ημερών».




Εύα Καϊλή: Για “βασανιστήρια” και “συνθήκες Μεσαίωνα” κάνει λόγο ο Μ. Δημητρακόπουλος

Για «βασανιστήρια» που «θυμίζουν Μεσαίωνα» μίλησε ένας εκ των συνηγόρων της Εύας Καϊλή, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, σε δηλώσεις του μετά από την ακροαματική διαδικασία.

Όπως έγινε γνωστό, η Εύα Καϊλή έχει ανακριθεί άλλες 4 φορές στο αστυνομικό τμήμα των Βρυξελλών, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι τη μία φορά κατέθετε επί 16 ώρες. Την ημέρα εκείνη, «δεν της επέτρεπαν ούτε να πλυθεί, παρά το ότι εκείνες τις ημέρες είχε αίμα», ενώ οι συνθήκες κράτησης «θυμίζουν Μεσαίωνα και παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα», όπως ανέφερε ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο οποίος μάλιστα έκανε λόγο για «βασανιστήρια».


Κλειδί στην απόφαση των δικαστών φαίνεται ότι έπαιξε ίσως η απόφαση Παντσέρι να συνεργαστεί καθώς όπως έγραψε το dikastiko.gr, ο Αντόνιο Παντσέρι ξεκίνησε να ενημερώνει τους ανακριτές και τη δικαιοσύνη για συγκεκριμένες πτυχές της υπόθεσης με τις εξελίξεις να επιταχύνονται καθώς ήδη συνελήφθη την Τετάρτη στο Μιλάνο η Μόνικα Ροσάνα Μπελίνι, η Ιταλίδα λογίστρια του Αντόνιο Παντσέρι.
Πηγή: www.dikastiko.gr







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια