Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Παρακμής απόνερα ή κάποιοι υποσκάπτουν την Αξιοκρατία στην ΕΛ.ΑΣ - Kείμενο αστυνομικού


Δημοσιεύουμε κείμενο αστυνομικού-αναγνώστη του Bloko.gr

Για πολλοστή φορά εκδόθηκε Φ.Ε.Κ απονομής ηθικών αμοιβών υπό την μορφή μεταλλίων για το Αστυνομικό προσωπικό, σύμφωνα με την κειμένη νομοθεσία.

Η ηθική αμοιβή αποτελεί τιμητική επιβράβευση εξαίρετων δραστηριοτήτων ή την επιβράβευση πολυετούς ευδόκιμης υπηρεσίας, των στελεχών.


Η διαδικασία απονομής προβλέφθηκε από τον νομοθέτη έτσι ώστε να είναι ένα καθοριστικό εργαλείο δημιουργίας προτύπων αλλά και τόνωσης του ηθικού του προσωπικού. Στόχος αυτής είναι παρακινεί τα στελέχη του σώματος να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό καθημερινά προς τους πολίτες, αλλά και
στην μάχη με την εγκληματικότητα.

 Για τον λόγο αυτό απαιτείται ιδιαίτερη μέριμνα από την διοίκηση ώστε η ηθική αμοιβή να απονέμεται με μέτρο και μόνο στους πραγματικά άξιους για την τιμητική αυτή διάκριση.

Η απονομή των μεταλλίων πρέπει πραγματοποιείται κατά το νόμο χωρίς καμία χρηματική επιβάρυνση, να συνοδεύεται από δίπλωμα που αποστέλλονται στους δικαιούχους υπηρεσιακά και επιδίδονται σ΄ αυτούς με απόδειξη. Η δε προμήθεια των μεταλλίων, γίνεται σύμφωνα με τις σχετικές για τις
προμήθειες δημοσίων ειδών ισχύουσες κάθε φορά διατάξεις.

Η πραγματικότητα όμως είναι ντροπιαστική και υποτιμητική προς τα τιμούμενα στελέχη που σε τελική ανάλυση δεν ζήτησαν να «τιμηθούν».

Μετά την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ (τυπικά σε έναν γραμματέα) υπογραφούν την ενημέρωση τους χωρίς να τους επιδοθεί ούτε το σχετικό δίπλωμα ούτε το σχετικό μετάλλιο, από την πολιτεία. Μάλιστα σε όσους ρωτήσουν που είναι το μετάλλιο ή το σχετικό δίπλωμα τους δίνεται η απάντηση «να πάνε
να το αγοράσουν»!

Η τακτική αυτή γίνεται εδώ και αρκετά χρόνια σε σημείο που η απονομή αυτών των μεταλλίων για βαθμούς ιδιαιτέρως από Α/Β και κάτω να αποτελεί πια σχεδόν ανέκδοτο. Ενώ επίσης να αποτελεί μια στιγμή αμηχανίας και απαξίωσης σε συναδέλφους που την ζουν.

Τα συνδικαλιστικά σωματεία δεν το έχουν αντιληφτεί άραγε, είναι πραγματικά απορροίας άξιον…
Η ηγεσία δεν το έχει αντιληφθεί άραγε; 

κ. Υπουργέ, ποιοι κύκλοι εντος του Υπουργείου υποσκάπτουν την προσπάθεια ανάδειξης της προσπάθειας σας για αξιοκρατία στο σώμα.


Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

Ο χρήστης panpoly είπε…
ΟΛΟΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΛΑΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΗ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΟΠΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΛΑΞΟΥΝ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Συμφωνώ με το άρθρο αλλα,πολλά ζητάς συνάδελφε εδώ η πολιτεία μας εδωσε ενα βαθμό τιμής(Αωθυπαστυνόμου μετά απο τριάντα χρόνια υπηρεσίας) και οι διοικούντες το απαξιώνουν με κάθε μέσο. οσο για τις συνδυκαλιστικές ενώσεις εχουν ποιό σοβαρά πράγματα να ασχοληθούν!!!κανονίζουν με τη διοίκηση τις αποσπάσεις των ημετέρων με έξοδα δημοσίου.