Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

''Αστυνομικοί ως πρόβατα σε σφαγή'' - Aνακοίνωση της Ένωσης Νοτιοανατολικής για την απόδραση από το τμήμα της Κερατέας


Ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής:

Δυστυχώς, πριν καλά – καλά περάσουν τρείς (3) μήνες από την απόδραση στο Τμήμα Ασφαλείας Ηλιούπολης, αυτή τη φορά οι συνάδελφοι του Τμήματος Ασφαλείας Κερατέας βιώνουν τον ίδιο «Γολγοθά».

Με την από 02/10/2022 ανακοίνωσή μας, αλλά και με τα συνεχή έγγραφα και υπομνήματά μας προς τη Διοίκηση, είχαμε καταστήσει γνωστή τοις πάσι την επικρατούσα κατάσταση των Τμημάτων Τάξης και Ασφαλείας της Νοτιοανατολικής Αττικής (τεράστια έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού) και τι κινδύνους αυτή επιφυλάσσει.

Η πλειοψηφία των Υπηρεσιών ήταν και παραμένει χωρίς τον προβλεπόμενο αριθμό Αστυνομικών, με την παρούσα Δύναμη να βρίσκεται σε επίπεδα κάτω του μισού της Οργανικής, παρά τις κατά καιρούς «τυμπανοκρουσίες» και εξαγγελίες της Ηγεσίας.

Τα Τμήματα Τάξης και Ασφαλείας της Νοτιοανατολικής Αττικής έχουν αφεθεί στο έλεος της τύχης τους και στο φιλότιμο των λιγοστών συναδέλφων μας, οι οποίοι με ζήλο και αυταπάρνηση προσφέρουν μεν τις υπηρεσίες τους, πλην όμως είναι καθημερινά εκτεθειμένοι σε πάμπολους κινδύνους, όπως ο σημερινός.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάει κανείς πως οι Έλληνες Αστυνομικοί, είναι και αυτοί εργαζόμενοι με ψυχικά και σωματικά όρια – αντοχές.

Καλά στελεχωμένες Υπηρεσίες, σημαίνει και ικανοποιητική αστυνόμευση. Σημαίνει επίσης, σημαντική αναβάθμιση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών και παράλληλα υγιείς συνθήκες εργασίας.

Πόσο ακόμα πρέπει να περιμένουμε μέχρι να γίνουν πράξη οι δεσμεύσεις της πολιτικής Ηγεσίας για πραγματική ενίσχυση των Υπηρεσιών της Νοτιοανατολικής Αττικής με έμψυχο δυναμικό;

Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, δώσαμε άμεσα εντολή στο Νομικό μας Σύμβουλο προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες της Διοίκησης για όποιες πιθανές παραλείψεις της.

Συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους μας που τραυματίστηκαν στην συγκεκριμένη απόδραση, παρέχοντάς τους συνάμα νομική υποστήριξη.












Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Και όχι μόνο στην Νοτιοανατολικη Αττικη. Που να δείτε τι συμβαίνει σε υπηρεσίες τις επαρχίας που κάνει ένας και μόνος του αστυνομικός βάρδια!