Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ηλεκτρικό ασθενοφόρο και πυροσβεστικό όχημα θα αποκτήσει ο δήμος Ρόδου


Το πρώτο ηλεκτρικό ασθενοφόρο αλλά και το πρώτο ηλεκτρικό πυροσβεστικό όχημα αναμένεται να αποκτήσει η Ρόδος, μέσα από τον διαγωνισμό που προκήρυξε ο δήμος για την προμήθειά τους, μετά την πρόταση που κατέθεσε για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Ως γνωστόν, η πρόταση του δήμου αφορούσε στην προμήθεια συνολικά έξι οχημάτων, διάφορων ειδών για την κάλυψη διαφορετικών αναγκών του.
Σ’ αυτήν περιλαμβάνεται και η προμήθεια ηλεκτρικού πυροσβεστικού οχήματος, για το οποίο υπήρξε προσφορά. Το σκεπτικό της προμήθειάς του έχει να κάνει με την επέμβαση σε δυσπρόσιτα σημεία και ειδικότερα στη Μεσαιωνική Πόλη όπου εκεί η πρόσβαση τέτοιων οχημάτων είναι δύσκολη, όπως αντίστοιχα και στη Λίνδο.

Όσον αφορά στο ηλεκτρικό ασθενοφόρο, ο ανοικτός Διεθνής Ηλεκτρονικός Διαγωνισμός που προκήρυξε απέβη άγονος, αφού δεν υπήρξε κάποια προσφορά και έτσι τον επαναπροκήρυξε πρόσφατα και αναμένεται να μείνει «στον αέρα» για τριάντα μέρες.

Σημειώνεται ότι, ο δήμος Ρόδου, βάσει νόμου, μπορεί να προμηθευτεί ασθενοφόρο λόγω του ΟΕΥ του που περιλαμβάνει Τμήμα Δημόσιας Υγείας. Το σκεπτικό της προμήθειάς του είναι ότι «θα χρησιμοποιηθεί για τη διακομιδή ασθενών και την άμεση επέμβαση σε περιστατικά που απαιτούν παροχή πρώτων βοηθειών». Το πώς ακριβώς θα χρησιμοποιηθεί, είναι θέμα πολιτικής απόφασης.

Το κόστος της προμήθειάς του ανέρχεται στα 136 χιλιάδες ευρώ.
 

Πηγή: rodiaki.gr






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια