Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μεταξύ μας… Δε νικιέται η αλήθεια! - Κείμενο του Δημήτρη Μπουγιούκου


Παραθέτουμε κείμενο που έστειλε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Bloko.gr ο Δημήτρης Μπουγιούκος:


Αθήνα 16/01/2023

Μεταξύ μας… Δε νικιέται η αλήθεια!

Ονομάζομαι Μπουγιούκος Δημήτριος και φέρω το βαθμό του Υπαρχιφύλακα. Με την παρούσα επιθυμώ να δώσω εξηγήσεις στους συναδέλφους μου, καθώς νιώθω ότι το οφείλω και σε κάθε περίπτωση έχω την ανάγκη να το πράξω ύστερα απ’ όσα έλαβαν χώρα.

Στις 10 Ιουλίου 2021 συνελήφθην ύστερα από καταγγελία που έγινε εις βάρος μου, από την τότε σύντροφό μου και προφυλακίστηκα άδικα για 18 ολόκληρους μήνες.

Τόσο από τα στοιχεία της ΕΔΕ όσο και από την αποδεικτική διαδικασία που έλαβε χώρα τον Δεκέμβριο του 2022 στο ΜΟΔ Αθηνών, δεν αποδείχθηκαν οι ισχυρισμοί των καταγγελιών.

Είναι ενδεικτικό ότι κατά τη διάρκεια της αποδεικτικής διαδικασίας όχι μόνο δεν απεδείχθη η ενοχή μου, αλλά τόσο η καταγγέλλουσα όσο και οι μάρτυρες υποστήριξης της κατηγορίας υπέπεσαν σε σωρεία αντιφάσεων. Σε αντίθεση, εγώ είχα στη κατοχή μου πλήρη στοιχεία για τους ισχυρισμούς μου, τα οποία προσεκόμισα και αντέκρουσα μια προς μια τις εις βάρος μου ψευδείς κατηγορίες.

Η πρώην σύντροφός μου είχε καταγγείλει συγκεκριμένα ότι την είχα για ένα μήνα σε καθεστώς ομηρίας, ότι την βίαζα, την κακοποιούσα, την απειλούσα, της έδινα ναρκωτικά την εξέδιδα κ.α.

Στην αποδεικτική διαδικασία διαψεύστηκαν όλοι οι ισχυρισμοί της. Καθώς προσεκόμισα πλήθος από βίντεο, φωτογραφίες και μηνύματα που αποδεικνύουν περίτρανα ότι οι ισχυρισμοί της είναι απολύτως ψεύτικοι, συκοφαντικοί, αναπόδεικτοι και εκτός πάσης πραγματικότητας.

Είναι επίσης άξιο αναφοράς ότι η πρόταση του κ. Εισαγγελέως ήταν πλήρως απαλλακτική τόσο για μένα όσο και για τον πατέρα της καταγγέλουσας, ο οποίος απαλλάχθηκε των κατηγοριών. Αθωωτική ήταν η πρόταση και για τους υπόλοιπους τρείς κατηγορουμένους.

Σε αυτό το σημείο θέλω να αναφέρω ότι η προαναφερόμενη έφτασε στο σημείο να καταγγείλει ψευδώς ακόμα και τον πατέρα της, ο οποίος την εμπόδιζε στην εγκληματική δράση που η ίδια είχε αναπτύξει.

Πιο συγκεκριμένα από το υλικό της ανάκρισης προέκυψε ότι η καταγγέλλουσα εκδιδόταν τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2021 (χρόνος προγενέστερος της γνωριμίας μας) και διακινούσε ναρκωτικές ουσίες.

Για τα ανωτέρω αδικήματα ερευνάται ήδη από την εισαγγελία Αθηνών, η οποία έχει διατάξει προκαταρκτική εξέταση.

Τονίζεται ότι δύο ημέρες πριν τη σύλληψη μου είχα αναφέρει σε δύο διαφορετικούς αξιωματικούς, από δύο διαφορετικές υπηρεσίες, το γεγονός ότι η 19χρονη μου ανέφερε ότι την βίαζε ο πατέρας της από τα 14 έως τα 17 της χρόνια. Δεν έδωσε όμως πειστικές απαντήσεις σε ερωτήσεις μου και δεν με ακολούθησε σε προγραμματισμένο ραντεβού για να αναφέρει όσα μου είπε στη καθ’ ύλη αρμόδια υπηρεσία. Οι ανωτέρω αξιωματικοί επιβεβαίωσαν τα προαναφερόμενα, εξεταζόμενοι από την 16η ανακρίτρια.

Την υπεράσπιση προς υποστήριξη της κατηγορίας ανέλαβε η κ. Λεγάκη Αντωνία, γνωστή για την δράση της στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Είναι λοιπόν προφανές ύστερα και από τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο ΜΟΔ Αθηνών την 23η Δεκεμβρίου 2022, ότι η εις βάρος μου ποινική και πειθαρχική δίωξη προκλήθηκαν καθαρά για ιδεολογικούς λόγους.

Οι συνθήκες με τις οποίες έλαβε χώρα η ανωτέρω δίκη είναι πραγματικά πρωτόγνωρες και κυριολεκτικά συνθήκες ζούγκλας που δεν αρμόζουν στη χώρα όπου γεννήθηκε η Δημοκρατία. Έννοιες όπως η δίκαιη δίκη, το τεκμήριο αθωότητας, το κράτος δικαίου, η ανεξαρτησία λειτουργίας της δικαιοσύνης, και η αρχή διάκρισης των εξουσιών, εξέλειπον. Είναι χαρακτηριστικό ότι μια ημέρα πριν την αγόρευση των δικηγόρων μου, ήτοι πριν ολοκληρωθεί η αποδεικτική διαδικασία, πολιτικά κόμματα της αντιπολίτευσης προέβησαν σε ανακοινώσεις, χαρακτηρίζοντας την αθωωτική πρόταση του κ. εισαγγελέα ως "καταδικαστέα και απαράδεκτη". Κίνηση που καταδεικνύει την κατάφορη παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας αλλά και θεσμική εκτροπή. Είναι αδιανόητο πολιτικά κόμματα που υπηρετούν τη Δημοκρατία να παρεμβαίνουν ωμά στο δικαιοδοτικό έργο της Δικαιοσύνης και μάλιστα πριν τελειώσει η αποδεικτική διαδικασία. Θέλω να εκφράσω και την πικρία μου προς την αξιωματική αντιπολίτευση την οποία υπηρέτησα φυλάσσοντας οικίες υπουργών αλλά και την οικία του ιδίου του προέδρου. Ουδέποτε κοίταξα χρώματα κατά την ενάσκηση των καθηκόντων μου. Υπηρετούσα πάντα με τον ίδιο ζήλο προς κάθε κατεύθυνση, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα και όπως άλλωστε απαιτεί η επαγγελματική συνείδηση ενός αστυνομικού.

Είναι επίσης χαρακτηριστική η πίεση και η τρομοκρατία που ασκήθηκε από τους "γνωστούς άγνωστους", σε μάρτυρες, συνηγόρους ακόμα και προς τους δικαστές, καθώς στο άκουσμα της αθώωσής μου εκσφενδόνισαν μπουκάλια προς την έδρα με αποτέλεσμα να μην ολοκληρωθεί η ανακοίνωση της απόφασης και οι δικαστές να απομακρύνονται κυριολεκτικά τρέχοντας. Το γεγονός αυτό καταμαρτυρά ότι οι "γνωστοί άγνωστοι" (αλληλέγγυοι) επεδίωκαν αποκλειστικά και μόνο την καταδίκη, παντίω τρόπω, ενός αστυνομικού. Ήδη προανέφερα ότι τα τεχνηέντως κατασκευασμένα αφηγήματα εις βάρος μου ήταν προδήλως υποκινούμενα και προς εξυπηρέτηση αλλότριων συμφερόντων.

Κατόπιν αυτών και εξαιτίας των προαναφερομένων επεισοδίων, ενώ αρχικά ανακοινώθηκε η αθώωσή μου στο σύνολο των κατηγοριών, συνέβη το πρωτοφανές να επανέλθει εν συνεχεία η έδρα και να κριθώ ένοχος για εμπορία ανθρώπων, οριακά με ψήφους 4-3, δίχως να υπάρχουν στοιχεία και παρά το γεγονός ότι η πρόταση του κ. Εισαγγελέα ήταν αθωωτική και γι' αυτό το αδίκημα. Ως εκ τούτου άσκησα έφεση.

Εντούτοις νιώθω διπλά κερδισμένος διότι η αθώωση μου προήλθε από γυναίκες δικαστές, καθώς η έδρα απαρτιζόταν από έξι γυναίκες και μόλις έναν άνδρα.

Ο βιασμός είναι αναμφισβήτητα το πιο ειδεχθές έγκλημα. Η ψευδής όμως καταγγελία βιασμού είναι ειδεχθέστερο και πιο αποτρόπαιο, καθώς κανείς δεν έχει το δικαίωμα, εκμεταλλευόμενος τον πόνο, το δράμα και τις τραγικές μνήμες των βιασθέντων γυναικών, να το χρησιμοποιεί προκειμένου να εξυπηρετήσει ιδιοτελή ίδια ή αλλότρια συμφέροντα.

Σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, τους δικηγόρους μου κ. Γκαβέλα Δημήτριο και κ. Πανταζή Βασιλική, οι οποίοι με εκπροσώπησαν στη δίκη, τον δικηγόρο κ. Κριεμάδη Γεώργιο, ο οποίος με εκπροσώπησε στην ανάκριση και αξιολόγησε όλο το υλικό αυτής και με βοήθησε να συλλέξουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, τους φίλους μου, καθώς και τους συναδέλφους μου που όλο αυτό το διάστημα ήταν δίπλα μου, αυτούς τους συναδέλφους που είχαν εργαστεί μαζί μου, με γνώριζαν και ποτέ δεν πίστεψαν ότι εγώ θα έπραττα τέτοιου είδους αδικήματα.

Μα πιο πολύ θέλω να ευχαριστήσω δημόσια την φίλη της καταγγέλλουσας, τη Δήμητρα. Πρόκειται για μια νέα κοπέλα η οποία παρουσιάστηκε στο ΜΟΔ Αθηνών στις 21 Δεκεμβρίου 2022 και κατέθεσε την αλήθεια δίχως να με γνωρίζει, δίχως να με έχει δει ποτέ από κοντά. Δέχτηκε ύβρεις, σεξιστικά και ρατσιστικά σχόλια από τους αλληλέγγυους, ακόμα και απειλές. Τακτική που ακολουθήθηκε σκοπίμως προς όλους τους εξεταζόμενους μάρτυρες των κατηγορουμένων. Και όμως με σθένος, τόλμη και θάρρος ανέβηκε στο βήμα εξετάστηκε ως μάρτυρας και είπε όλη την αλήθεια χωρίς να τρέμει, χωρίς να φοβάται, χωρίς να κομπιάζει, κοιτώντας στα μάτια την πρόεδρο του δικαστηρίου. Μεταξύ μας, δε νικιέται η αλήθεια!

Από την ημέρα της αποφυλάκισής μου έχω λάβει πολλά μηνύματα από ανθρώπους που ήξερα αλλά και από ανθρώπους που δεν γνώριζα. Ήδη έχουν περιέλθει στη κατοχή μου νέα στοιχεία και νέες μαρτυρίες. Τολμώ να πω πως είμαι ήδη έτοιμος για την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, όποτε και καλώς οριστεί.

Προτεραιότητά μου είναι να ανακτήσω το χαμένο χρόνο με τη κόρη μου, την οποία άδικα στερήθηκα 18 ολόκληρους μήνες.

Όλα τώρα εκκινούν και τίποτα δεν τελείωσε. Η φυλακή είναι μοναξιά και η μοναξιά είναι η πίστα απογείωσης των μεγάλων αλλαγών. Είναι η σκηνή στην οποία εφοδιαζόμαστε για να ξαναγεννηθούμε σε ένα νέο ταξίδι της ζωής.

Αυτό το ταξίδι για μένα έχει ήδη ξεκινήσει!

Με εκτίμηση

Δ.ΜΠΟΥΓΙΟΥΚΟΣ









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια